*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Σεπτεμβρίου

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Κατέρρευσε η νέα γέφυρα του ποταμού Κομψάτου Πολύανθου-Ιάσμου λόγω...κακής συντήρησης και καθίζησης! (φώτο)

10 Σεπτεμβρίου




Απίστευτο: Κατέρρευσε τα ξημερώματα της Κυριακής (γύρω στις 06.30) προφανώς λόγω μη καλής τεχνικής συντήρησης και καθίζησης που υπέστη μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις, η μεγάλη νέα γέφυρα του ποταμού Κομψάτου μεταξύ Πολυάνθου και Ιάσμου Ν. Ροδόπης που είχε κατασκευαστεί μέσα στην τελευταία 10ετία. (σ.σ. Με ποιόν Περιφερειάρχη ή Νομάρχη κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο έργο; Ποιοί υπηρεσιακοί παράγοντες το παρέλαβαν και ποιά Τεχνική εταιρεία το κατασκεύασε;)
Είναι ευτύχημα που την ώρα της κατάρρευσης δεν βρίσκονταν επάνω κανένα όχημα, αφού οι οδηγοί στη πλειοψηφία τους χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη γέφυρα -απο την οποία περνάνε και πολλές νταλίκες για να μην πληρώνουν διόδια!!! Απο θαύμα δηλαδή δεν έγινε κάποιο τραγικό ατύχημα.
Μετά απο αυτό οι οδηγοί επανήρθαν φυσικά στην παλιά ιστορική γέφυρα που επί χρόνια εξυπηρετούσε τους οδηγούς. 

Σημειώνεται πάντως οτι πό την πρώτη στιγμή στο χώρο βρέθηκε κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας με επικεφαλής τον προϊστάμενο της, κ. Κ. Χουβαρδά.
Η γέφυρα πάνω στον ποταμό Κομψάτο βρίσκεται ανάμεσα από τον Ίασμο και τον Πολύανθο στο Νομό Ροδόπης στην Θράκη. (Η λεκάνη απορροής του Κομψάτου είναι 567 τ.χ. ) και κατασκευάστηκε την τελευταία 10ετία. Δηλαδή θεωρείται καινούργια γέφυρα και γι' αυτό και υπάρχουν ερωτηματικά για την κατάρρευσή της.
Άξιο αναφοράς είναι ότι η άλλη ιστορική γέφυρα, σε πολύ κοντινό σημείο, οθωμανικής αρχιτεκτονικής που χρονολογείται στα τέλη του 17ου αρχές 18ου αιώνα, πάνω στον ποταμό Κομψάτο κι εκείνη, ένα γεφύρι με τρία τόξα, αντέχει στο διάβα των αιώνων…!
Ήδη αυτήν την ώρα συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη της Πολιτιστικής Προστασίας ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Νίκος Τσαλικίδης, ενώ πολύς κόσμος βρίσκεται στη γέφυρα προκειμένου να φωτογραφίσουν τις εικόνες  της πεσμένης γέφυρας.
Στην περιοχή ήδη απο το πρωϊ βρίσκονται άνδρες της Τροχαίας Ροδόπης που απαγορεύτουν φυσικά την διέλευση των οχημάτων, ενώ δεν αποκλείεται ο αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης να βγάλει και αστυνομική διάταξη για την ρύθμιση της κυκλοφορίας στην περιοχή.




 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »