*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Αυγούστου

SOS! ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ Αυγουστιάτικα το Πίλημα! Ούτε σταγόνα δεν έχουν οι 3 δεξαμενές!!!

02 Αυγούστου
Εδώ και μια βδομάδα ψάχνουν οι κάτοικοι τον αντ’ αντιδήμαρχο Ξάνθης και Σταυρούπολης Κυριάκο Παπαδόπουλο, αλλά αυτός είναι…άφαντος!
«ΣΤΕΓΝΕΣ» ΚΑΙ ΟΙ «3» ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ!
*Τι καταγγέλλει στον «Μ» ο πρώην Πρόεδρος Αλτάν Γεσίρ! Ήρθαν για διακοπές από την Γερμανία και δεν έχουν νερό ούτε να πιούν, ούτε και να…πλυθούν!

Δεν έκρυβαν την οργή τους οι κάτοικοι του χωριού Πιλήματος με την έλλειψη νερού που υπάρχει στον οικισμό τους αυτές τις μέρες, όταν εκτός από τον καύσωνα, έχουν να αντιμετωπίσουν και την πλήρη αδιαφορία του Δήμου Ξάνθης και δυστυχώς και του αντιδήμαρχου Σταυρούπολης Κυριάκου Παπαδόπουλου….
Μιλώντας στον «Μ» ο Πρώην Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αλτάν Γεσίρ μας είπε χθες εξοργισμένος με την αδιαφορία του Δήμου Ξάνθης αλλά και της ΔΕΥΑΞ τα ότι «και οι 3 δεξαμενές του χωριού δεν έχουν στάλα νερού πλέον, οι κάτοικοι υποφέρουν εν έτη 2017 από την έλλειψη αφού δεν έχουν ούτε να πιούν νερό, ούτε και να πλυθούν και παρά τις εκκλήσεις τους στον Αντιδήμαρχο που είναι ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ, δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα.
«Θα πάρουμε ότι κουζινικά διαθέτουμε, τα σκεύη μας και τα υπάρχοντάς μας και θα κατέβουμε να διαμαρτυρηθούμε στο Δημαρχείο για την κατάσταση. Δεν μας δίνει κανείς σημασία, δεν έχουμε καθόλου νερό…» μας είπε ο κύριος Αλτάν Γεσίρ.
Όπως ο ίδιος μας είπε, αυτές τις μέρες ο Οικισμός Πίλημα που το χειμώνα έχει περίπου 80 κατοίκους, έχει περισσότερο κόσμο αφού κατέβηκαν κάτοικοι από τη Γερμανία και το εξωτερικό για να κάνουν λίγες μέρες διακοπών, αλλά δεν υπάρχει καθόλου νερό και ο Δήμος Ξάνθης παρά τις εκκλήσεις τους, αδιαφορεί να στείλει τα βυτία και να γεμίσει τις τρεις δεξαμενές του χωριού»! Υπολογίζεται ότι με τον κόσμο που ανεβαίνει τα Σαββατοκύριακα γιατί εκεί έχει σπίτια, ο αριθμός αυτός αγγίζει τα 140-150 άτομα.
ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ!

Υπενθυμίζουμε την αδιαφορία του Αντιδήμαρχου Σταυρούπολης Κυριάκου Παπαδόπουλου για το Πίλημα είχε καταγγείλει από τον Δεκέμβρη 2016 και η παράταξη Κοινωνία Δημοτών μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης αλλά δυστυχώς…στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα, δυστυχώς δεν έγινε τίποτα…
Ιδού τι ανέφερε εκείνη η καταγγελία:
«ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ  Ή ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΑΒΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Επειδή μας λέτε τι κάνετε, από αυτά που έπρεπε να κάνετε, εμείς θα σας λέμε από δω και μπρος τι δεν κάνετε ή το κάνετε στραβά.
Αρχίζουμε λοιπόν.
Πήραμε καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής και ρωτάμε:
Γιατί ο οικισμός του Πιλήματος δεν έχει νερό αυτή τη περίοδο;
Πόσες μέρες δεν έχει νερό;
Ποιος είναι αυτός που αποφασίζει ότι θα μπαίνει νερό (όταν μπαίνει) σε δεξαμενή που θέλει αυτός και αφήνει τους άλλους να στερούνται;
Ποιος έχει την ευθύνη για τη κατάσταση των δεξαμενών, το μη συχνό τους καθάρισμα, τη ασφάλειά τους;
Ποιος έχει την ευθύνη για την παράβαση των κανόνων υγιεινής και ποιος δεν ελέγχει τη κατάσταση από τις αρμόδιες υπηρεσίες;
Τι δεν κάνει για το θέμα αυτό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σταυρούπολης;
Το καλοκαίρι ψέλλιζαν κάποιες δικαιολογίες, τώρα χειμωνιάτικα τι φταίει;
Ποιος νομίζει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει και να δημιουργεί παιδιά και αποπαίδια;
Για να δούμε, θα βγάζετε δελτίο τύπου κάθε φορά που θα στέλνετε νερό;
Δημοτική Παράταξη Κοινωνία Δημοτών»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »