*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Αυγούστου

See Through Μέχρι πότε θα θεωρεί...αναλώσιμους τους δημοτικούς του συμβούλους ο κύριος Δημαρχόπουλος;

17 Αυγούστου
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος, προκειμένου να...μην έχει κόσμο στον απολογισμό του για το 2016 παρά μόνο λίγους δημοτικούς συμβούλους και υπαλλήλους, επέλεξε πρώτον να τον κάνει μέσα στον 15Αυγουστο (Πέμπτη 10/8) και δεύτερον σε μια αίθουσα που "έβραζε" απο την...ζέστη κι όχι στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Επιμελητηρίου Ξάνθης, που θα μπορούσε να μεταδοθεί και απευθείας τηλεοπτικά για να μπει στα σπίτια των δημοτών.
*Εμείς δεν θα αναφερθούμε στο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ έργο που παρουσίασε ο κύριος Δημαρχόπουλος, ούτε στο πόσες δικαστικές διώξεις τον αναμένουν στη "γωνία" για καραμπινάτες και παράνομες πρακτικές του. Θα τον ρωτήσουμε όμως ευθέως, πόσο στοίχησαν τα έντυπα πολυτελείας που εξέδωσε για το ΦΙΑΣΚΟ της Πέμπτης....πόσες χιλιάδες ευρώ χρέωσε για μια ακόμη φορά στο Δήμο Ξάνθης, ικανοποιώντας  τις εμμονές του για πολυτελή αυτοπροβολή με χρήματα των δημοτών....!
….
*Και κυρίως, -θα ρωτήσω τον κύριο Δημαρχόπουλο- μέχρι πότε θα θεωρεί ως αναλώσιμους τους δημοτικούς του συμβούλους, βάζοντάς τους σε περιπέτειες με την Δικαιοσύνη, ενώ αυτός ήταν και είναι ο ΗΘΙΚΟΣ αυτουργός των πράξεών τους....!
….
*Να θυμίσω για παράδειγμα στον κύριο Δημαρχόπουλο την υπόθεση του DE Novo, όπου περίμενε πρώτα να ψηφίσει ο….Μπένης και μετά να…διακόψει τη συνεδρίαση για να «δώσει» γραμμή στους δικούς του και να ψηφίσουν λευκό (!) και να επανέρθει στη συνεδρίαση, ψηφίζοντας τελικά ΚΑΤΑ, έτσι ώστε και το De novo να μην σφραγιστεί, αλλά και να πάνε…κατηγορούμενοι όλοι οι υπόλοιποι πλην του ιδίου, για παράβαση καθήκοντος;!
-Για τέτοια κουτοπονηριά μιλάμε…

Σκοτώθηκε 17χρονος μοτοσικλετιστής στην Αλεξανδρούπολη
Την Δευτέρα (14-08-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 5Ο  χλμ Επαρχιακής Οδού  Δικέλλων–Μάκρης, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 17χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε ξύλινο στύλο ηλεκτροφωτισμού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. 
Ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. 
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου 2017 – Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλους τους φορείς
 Το Δημόσιο  θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2017 στις 30 Αυγούστου 2017 ημέρα Τετάρτη
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2017 στις 30 Αυγούστου 2017 ημέρα Τετάρτη
Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2017 στις 30 Αυγούστου 2017 ημέρα Τετάρτη
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2017 στις 01 Σεπτεμβρίου 2017 ημέρα Παρασκευή
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2017 στις 01 Σεπτεμβρίου 2017 ημέρα Παρασκευή
(Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2017 στις 30 Αυγούστου 2017 ημέρα Τετάρτη)
(Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Σεπτεμβρίου 2017 θα καταβληθούν στις 30 Αυγούστου 2017 ημέρα Τετάρτη)
Επικουρικές Συντάξεις (ΕΤΕΑ) ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 – Πληρωμή στις 04 Σεπτεμβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα
Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Σεπτεμβρίου 2017 στις 04 Σεπτεμβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα (ΦΕΚ B 3965 – 12.12.2016)

Διακοπή λειτουργίας εφαρμογής Ε9 από την Παρασκευή

Δεν θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2017 εν όψει της έναρξης των εργασιών για την εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ, αναφέρει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Η εφαρμογή δεν θα είναι διαθέσιμη από τις 11.00 και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης - ανάρτησης των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2017.
Η ανάρτηση των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού θα πραγματοποιηθεί μέχρι την 31η Αυγούστου.
Η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2018, δεν θα είναι διαθέσιμη στις 18/8, μεταξύ 11:00 και 15:00.
Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του Περιουσιολογίου (όπως το Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ, υποβολή δηλώσεων Ε9 ετών 2010-2016), θα είναι διαθέσιμες κανονικά, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.

Εκατοντάδες πνιγμοί κάθε χρόνο στην Ελλάδα

Οι καθάριες θάλασσες του Αιγαίου και του Ιονίου καθώς τις βλέπει κανείς μπορεί να νιώθει ότι τον «καλούν» να τις πιεί στο ποτήρι όμως προτού βουτήξει στα καταγάλανα νερά θα πρέπει να σκεφτεί σε τι κατάσταση είναι και να μην υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις του. Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει φτιάξει και ένα βίντεο σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ώστε να πιο προσεκτικοί με το υγρό στοιχείο.
Όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, περισσότεροι από 400 άνθρωποι ετησίως χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό. Πιο συγκεκριμένα:
10 παιδιά και έφηβοι κάθε χρόνο
η αναλογία αντρών/γυναικών, είναι 3 προς 1.
οι περισσότεροι λουόμενοι , πνίγονται σε απόσταση 10 μέτρων και σπανίως σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 μέτρων από την στεριά.
οι πιο επικίνδυνες ώρες του 24ώρου, είναι οι μεσημεριανές.
η ηλικιακή ομάδα με την μεγαλύτερη θνησιμότητα είναι άντρες από 20 έως 24 ετών.
ωστόσο οι ομάδες υψηλού κινδύνου σε ότι αφορά τον πνιγμό είναι τα παιδιά (0-5 ετών) και οι ηλικιωμένοι.
O πνιγμός αποτελεί σημαντική αιτία θανάτου και σοβαρό πρόβλημα υγείας παγκοσμίως. Καταγεγραμμένα, ένας άνθρωπος πεθαίνει από πνιγμό κάθε 90 δευτερόλεπτα στον πλανήτη
Εμπιστοσύνη του ΤΑΡ στο νέο λιμάνι της Καβάλας
Όσοι εκτελούν στη Βόρεια Ελλάδα το έργο του αγωγού ΤΑΡ, εμπιστεύονταν και εμπιστεύονται το νέο λιμάνι της Καβάλας, «Φίλιππος Β΄», αυτό φάνηκε τους τελευταίους μήνες από τη συμφωνία των εκπροσώπων του έργου με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας και το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, μεταφέρονται, τοποθετούνται σε συγκεκριμένο χώρο και στη συνέχεια προωθούνται στα εργοτάξια του έργου, σωλήνες που χρησιμοποιούνται για τον ΤΑΡ.
Από τον Ιούλιο και μετά αφού προηγήθηκε μια αρκετά μεγάλη διακοπή, κάθε εβδομάδα έρχεται πλοίο με σωλήνες του αγωγού ΤΑΡ, οι οποίοι ξεφορτώνονται στο νέο λιμάνι. Τοποθετούνται στα γνωστά  σημεία, ανατολικά της χερσαίας ζώνης και στη συνέχεια με ειδική διαδικασία προωθούνται στα εργοτάξια του Νομού Σερρών. Τα φορτία που ακόμα αναμένονται είναι αρκετά. Η δουλειά γίνεται με τον καλύτερο τρόπο, επ΄ ωφελεία του Οργανισμού Λιμένα και των λιμενεργατών. Μετά το 15αύγουστο οι λιμενεργάτες αναμένεται να έχουν κι άλλες δουλειές στο νέο λιμάνι, καθώς θ΄ αρχίσει η περίοδος του ηλιόσπορου. Σε γενικές γραμμές οι σωλήνες του αγωγού ΤΑΡ, αυξάνουν την κίνηση στο νέο λιμάνι «Φίλιππος Β΄», γεγονός που δείχνει την προοπτική αυτού.
Ρωσικό ελικόπτερο θα συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας στον Έβρο

Στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται απο το μεσημέρι της Κυριακής 13 Αυγούστου,  το Πυροσβεστικό ελικόπτερο άμεσης επέμβασης, που θα έπρεπε να είχε έρθει από τις αρχές Ιουνίου στην περιοχή του Έβρου, αλλά τελικά έφτασε μέσα στο 15Αυγουστο.
Πιο αναλυτικά: Το ρωσικό πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Kamov 32c προσγειώθηκε την Κυριακή στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης, μετά και τις έντονες  της Αντιπεριφέρειας Έβρου.
Ιδού και η ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς στο fb:
Στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή μας, θα συνδράμει απο αυριο (14/8/2017), στο έργο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας, το ρωσικό ελικόπτερο τύπου Kamov 32c.
Το πυροσβεστικό ελικόπτερο προσγειώθηκε πριν λίγες ώρες στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης, μετά και τις έντονες διαμαρτυρίες μας, για το σοβαρό έλλειμμα που υπήρχε επί 2,5 μήνες στον τομέα της αεροπυροσβεσης, στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σε εξέλιξη μέχρι αργά χθες το απόγευμα η πυρκαγιά στο δασύλλιο των Αρχαίων Αβδήρων…! 



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »