*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

08 Αυγούστου

See Through 57χρονη στη Ξάνθη έκανε παράνομο φιλανθρωπικό έρανο...

08 Αυγούστου
 ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Γράφει με οργή και συνυπογράφω, η Evi Tzou στα Στραβά και Ανάποδα του fib:
«Αγαπητέ Ξανθιωτη ,
εσύ που κραζεις για τα αδέσποτα και ρίχνεις φολες και τα σκοτώνεις, αυτές τις μέρες οι συμπολίτες σου στεναχωριούνται κ θρηνούν για το θάνατο ενός από αυτά...Γιατί αυτό το αδέσποτο που εσύ δε συμπαθούσες ήταν η δική μας Μαρίκα που μας χάρισε όλους αγάπη και αμέτρητες ιστορίες...
Το νου σου, σε κάθε άσχημη πράξη σου, σε καθε δολοφονία σου θα είμαστε απέναντι σου...θα μας λείψεις βαφτιστήρι μου...»
*Ε όχι και …αγαπητός ο Ξανθιώτης που ρίχνει τις φόλες! Ένα κάθαρμα είναι, όπως και ο άλλος που σκότωσε τη Μαρίκα και την παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και μετά εξαφανίστηκε…
Και καθάρματα αλλά και θρασύδειλοι!
….
*Τρεις οπλίτες θητείας βράβευσε ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς. Καθώς οι συγκεκριμένοι οπλίτες έσωσαν ανθρώπινες ζωές.
Η είδηση; Ανάμεσα στους ήρωες αυτούς, βρισκόταν και ο φυσιοθεραπευτής των Ακαδημιών της ΠΑΕ Ξάνθη, Αλέξανδρος Βαρνταπετιάν που μαζί με τον Δημήτρη Χατζέλα στις 29 Ιουλίου παρείχαν έγκαιρα τις πρώτες βοήθειες σε άτομο που έχασε τις αισθήσεις του εντός του ΚΑΑΥ Κεραμωτής.
Μπράβο και στους τρεις.
….
*Χωρίς νερό έμεινε η περιοχή γύρω από την παλιά Αστυνομία, λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΥΑΞ.  Μάλιστα από το πρωί του Σαββάτου, λόγω της βλάβης στην οδό Χατζησταύρου διακόπηκε η παροχή νερού και επανήλθε σταδιακά πριν το μεσημέρι
Οι κάτοικοι πάντως της περιοχής  διαμαρτύρονται καθώς κάθε εβδομάδα υπάρχει και μια σοβαρή βλάβη τους καλοκαιρινούς μήνες στην Χατζησταύρου. Τυχαίο; Δεν νομίζω…
….
*Βαριές είναι οι «καμπάνες» από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για όσες επιχειρήσεις αλλά και ιδιοκτήτες παρανομούν εις βάρος των τουριστών λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης. Το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει αναπτυχθεί και στη Θάσο με τα πρόστιμα να αγγίζουν μέχρι και τις 3.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς, ιατρικά κλιμάκια του Δ΄ Σώματος Στρατού επισκέφτηκαν κατά τη διάρκεια του Ιουλίου 2017, τα χωριά Δροσερό, Άνω Καρυόφυτο, Εχίνο, Σταυρούπολη, Νεοχώρι, Άνω Ιωνικό, Πασχαλιά, Δρυμιά, καθώς και τα μειονοτικά σχολεία των χωριών Μυρτίσκης, Άνω Βυρσίνης, Στυαρίων και Τυχερού, για την παροχή δωρεάν πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στους κατοίκους και στους μαθητές.
Απίστευτο! Ο Δημαρχόπουλος είναι πιο...ψηλός απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη!!!
Όπως πληροφορήθηκα έστω και καθυστερημένα, στην Καβάλα πήγε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος πριν μερικές μέρες, προκειμένου να δει απο κοντά τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στη περιοχή, μετά τις αποκαλύψεις του "Μ" οτι οι εκπρόσωποι των εργολαβικών εταιρειών της Ξάνθης πρόκειται να τον καταγγείλουν στο κόμμα, ζητώντας να μη του δώσει το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης, εξ' αιτίας του "παιχνιδιού" που έπαιξε με  Αθηναϊκή εταιρεία στο θέμα του ΧΥΤΑ Ξάνθης, υπόθεση για την οποία ακούγονται πολλά..!
Μάλιστα εκεί έσπευσε να φωτογραφηθεί εκεί με τον Πρόεδρο της Ν.Δ., ώστε να...στείλει μήνυμα στον Στάμο Τριμίτζιο και τους υπόλοιπους Ξανθιώτες εργολάβους την οποία στη συνέχεια ανήρτησε και στο fb!!!
Το "περίεργο" της υπόθεσης;
-Ενώ ο Πρόεδρος της ΝΔ. είναι πολύ ψηλός, στη φωτογραφία φαίνεται πιο...κοντός από τον Μπάμπη Δημαρχόπουλο!!! Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος συνοδεύονταν από.. «άπαιχτο» φωτογράφο! Τα συγχαρητήριά μου…Στον φωτογράφο, όχι στον…ψηλό πλέον κύριο Δημαρχόπουλο.
Καταγγελία ναυτεργατών της Καβάλας

Την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του υπουργείου  Ναυτιλίας για την εφαρμογή της ΣΣΕ στους ναυτεργάτες του Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΙΚΗΤΗΣ» απαιτούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «από καταγγελία που λάβαμε από το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας, δεν καταβάλλονται οι δεδουλευμένες αποδοχές με βάση τη ΣΣΕ των Πορθμείων στους ναυτεργάτες μέλη πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΙΚΗΤΗΣ” του πλοιοκτήτη Φιλιάγκου Σ.».
O MΑΡΙΝΟΣ ΣΔΡΕΒΑΝΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΞΑΝΘΗΣ
Όπως μας ενημερώνει (και ενημερώνει και τους Ξανθιώτες…), ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος:
«Στα πλαίσια βελτίωσης των προσφερομένων υπηρεσιών, η ΔΕΥΑ ΞΑΝΘΗΣ, παρέχει στους πελάτες- καταναλωτές της, άλλη μία ηλεκτρονική υπηρεσία. Πρόκειται για το Διαδυκτικό Σύστημα Εξυπηρέτησης Πελατών(ΔΙ.Σ.Ε.Π), με το οποίο δίνεται η δυνατότητα να λαμβάνουν στο κινητό τους τον αριθμό προτεραιότητας για τις προσφερόμενες, απο το τμήμα εξυπηρέτησης, υπηρεσίες. Επιλέγοντας στην ιστοσελίδα της επιχείρησης(wwwdeyaxanthis.gr) την υπηρεσία "απομακρυσμένη κράτηση εισιτηρίων", ενημερώνονται για τον εξυπηρετούμενο αριθμό,τον αριθμό των ατόμων σε αναμονή, καθώς και τον μέσο χρόνο αναμονής, με δυνατότητα λήψης του αριθμού προτεραιότητας με sms και εκτύπωση του ειδοποιητηρίου».
Στο «σκοτάδι» για σχεδόν 2 ώρες η Καβάλα
Στο σκοτάδι βυθίστηκε, αργά το βράδυ της Κυριακής, ο δήμος Καβάλας και ένα μικρό μέρος του δήμου Παγγαίου, έπειτα από έκρηξη σε μετασχηματιστή έντασης στο υποσταθμό της ΔΕΗ, στην περιοχή του Περιγιαλίου.
Από την έκρηξη, η οποία έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης και οφειλόταν σε τεχνική βλάβη, προκλήθηκε πυρκαγιά που κατασβέστηκε σύντομα, μετά την έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Η έκρηξη, που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, έθεσε εκτός λειτουργίας τους δυο κύριους μετασχηματιστές που τροφοδοτούν τόσο την πόλη της Καβάλας όσο και το μεγαλύτερο μέρος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.
Για αρετή ώρα, συνεργεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) κατέβαλλαν προσπάθειες, προκειμένου ν' αποκαταστήσουν τη βλάβη.
Πάντως παρά το μέγεθος της βλάβης η ηλεκτροδότηση της περιοχής αποκαταστάθηκε μετά από περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά.
«Καύσωνας» κατασχέσεων για χρέη στην εφορία -Στη «μαύρη λίστα» 951.114 φορολογούμενοι
Άλλα 20.000 κατασχετήρια καταθέσεων και ενοικίων ενεργοποίησε τον Ιούνιο η ΑΑΔΕ, συνεχίζοντας το άγριο πρέσινγκ σε όσους χρωστάνε στην εφορία αλλά δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους.
Με βάση τα στοιχεία του Ιουνίου, ο αριθμός των φορολογούμενων επί των οποίων έχουν ληφθεί μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης έχει φτάσει, πλέον, στις 951.114, δηλαδή στο απίστευτο 59% των οφειλετών που μπορούν να νιώσουν το «χάδι» των εισπρακτικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι άλλοι περίπου 700.000 φορολογούμενοι βρίσκονται στη λίστα αναμονής.
Ως προς τον όγκο των οφειλών, με τη συμπλήρωση του εξαμήνου τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα από τις αρχές του έτους ανήλθαν σε 5,475 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 727 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 4,748 δισ. ευρώ έναν μήνα νωρίτερα.
Στα ποσά αυτά έρχονται να προστεθούν και 90,168 δισ. ευρώ παλαιών συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων έως το τέλος του 2016.
Υπολογίζεται, πάντως, ότι τον Ιούλιο η κατάσταση επιδεινώθηκε, καθώς τρεις στους δέκα φορολογούμενους δεν πλήρωσαν εμπρόθεσμα την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, δημιουργώντας ένα νέο «φέσι» 671 εκατ. ευρώ


Σύλληψη 20χρονου στην Ορεστιάδα διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη την Δευτέρα (7-8-2017) το πρωί, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 20χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ΄εξακολούθηση.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.
Συνελήφθη 57χρονη  στη Ξάνθη για παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων - φιλανθρωπικών αγορών
Συνελήφθη την Δευτέρα (7-8-2017) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 57χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων - φιλανθρωπικών αγορών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την δράστιδα, διότι την εντόπισαν να διαθέτει προς πώληση βιβλία, για λογαριασμό συλλόγου, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια από το νόμο.
Στην κατοχή της 57χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 βιβλία και το χρηματικό ποσό των 64,5 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η δράστιδα έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για το ίδιο αδίκημα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
  Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Λίγο «έκραξε» ο Γιάννης Τσεγγελίδης τον Μιχάλη Αμοιρίδη για τις δηλώσεις του για την Τουριστική Ανάπτυξη της περιοχής κι έσπευσε ο πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού στη Σταυρούπολη μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »