*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Αυγούστου

See Through Θα συμμετάσχει στις φετινές Γιορτές Π. Πόλης 2017 φέτος ο Διόνυσος

04 Αυγούστου

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Θα μου πείτε καλοκαίρι είναι, μήνας Αύγουστος που όλοι λείπουν σε διακοπές, αλλά τόσο κόσμο έχει προβάλει με τα ρεπορτάζ του ο Μιχάλης Καμπάς και από τους λεγόμενους πολιτικούς του τόπου, μόνο τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο είδα στη κηδεία του και τους δημοτικούς συμβούλους Τάσο Θεοδωρίδη, Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη και Μιχάλη Λομβαρδέα
…..
*Πολύ συγκινημένο επίσης στη κηδεία είδα τον γνωστό φιλόλογο Θανάση Μουσόπουλο και φυσικά τον φίλο του Στέλιο Αρσενίου, ενώ με συγκίνηση τον αποχαιρέτισαν και οι φίλοι του από τον «Πυρήνα» όπου σχεδόν κάθε μέρα έπινε τον καφέ του…
…..
*Διευθύντρια στην «Αδέσμευτη» ανέλαβε η Σοφία Γκούρτσα και ήδη εκτός από την ανανέωση της εφημερίδας, διαμορφώνει και τους νέους χώρους των γραφείων της εφημερίδας που προχωράει σε μια νέα πορεία κάτι που ήδη φαίνεται ορατό στις σελίδες της…
…….
*Με είσοδο 10 ευρώ θα μπορούν να παρακολουθήσουν -όσοι πάνε στις γιορτές του Δαφνώνα- την συναυλία του Γιώργου Μαργαρίτη το Σάββατο 18 Αυγούστου.
Αυτό ανακοίνωσε ο Πολιτιστικός σύλλογος του Δαφνώνα. .
……
*Αρκετό κόσμο είχε η συναυλία της Μπάντας του Δ' Σώματος Στρατού στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης το βράδυ της Πέμπτης με την φοβερή Ειρήνη Ζώη Χριστοδούλου να εντυπωσιάζει όλους τους θεατές.
...
*Πάντως λίγο κόσμο είδα στη συναυλία απο τους επώνυμους μεταξύ των οποίων και τον Δήμαρχο Ξάνθης με την Δημαρχίνα που παρακολούθησαν την συναυλία.
....
*Μπορεί να μη συμμετείχε πέρσι στις γιορτές Π. Πόλης ο Πολιτιστικός σύλλογος Διόνυσος, ωστόσο φέτος θα δώσει κανονικά το παρόν με Πρόεδρο τον δραστήριο Άγγελο Πεχλιβάνη. 
....
*Η ΣΕΚΕ στηρίζει τις καλλιτεχνικές δημιουργίες της Ξάνθης και τους καλλιτέχνες της και για το σκοπό αυτό στην κορυφαία της εκδήλωση με αφορμήν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, με πρωτοβουλία του γενικού της διευθυντή Αλέξανδρου Κοντού. Λεπτομέρειες προσεχώς..
Χειροπέδες σε 49χρονο στις Κρηνίδες για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρηνίδων για κλοπή, σε βάρος 49χρονου ημεδαπού, διότι, όπως προέκυψε, το χρονικό διάστημα από 3-2-2016 έως 15-2-2017, προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία του σε χωριό της Καβάλας.
Το ευχαριστήριο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Ξάνθης στη Χαρά Τσακίρη και το δικό της σχόλιο
Ο   Σύλλογος   Καρκινοπαθών   και   Φίλων   Ν.   Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣΖΩΗροί»   ευχαριστεί   την   κα   Χαρά Τσακίρη και την   Οργανωτική  Έπιτροπή Πρωταθλήματος Μπάσκετ   Πολιτιστικών   Συλλόγων   Ξάνθης   για   τη   δωρεά μιας  ορθοπαιδικής κλίνης στο Σύλλογο μας.
Είναι   πολύ   σημαντικό   για   μας   να   υπάρχουν   συμπολίτες μας που στηρίζουν το Σύλλογο μας ο οποίος   βασίζεται αποκλειστικά   στον   εθελοντισμό   και   τα   έσοδα   του οφείλονται στις εισφορές και δωρεές των μελών και των
φίλων μας.
Η Πρόεδρος
Μ. Σιτσάνη
Και η απάντηση της Χαράς από το fb:
«Άλλη μία χρονιά που οι πολιτιστικοί σύλλογοι ενωμένοι παίζοντας μπασκετάκι κατάφεραν να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια σε συνανθρώπους της πόλης μας. Μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες συλλόγους για την στήριξη του πρωταθλήματος και για το μεγάλο έργο που επιτελούμε ενωμένοι τόσα χρόνια. Και φυσικά ευχαριστούμε και τον κόσμο στις κερκίδες που μας στηρίζει και αυτός με τη σειρά του. Ευχόμαστε κάθε χρόνο να αυξάνεται και να μας βοηθάει γιατί ο σκοπός μας είναι ιερός. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ!»
Αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Αρίστηνου Αλεξανδρούπολης, συνολικού προϋπολογισμού 6,2 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Αρίστηνου Αλεξανδρούπολης, συνολικού προϋπολογισμού 6.262.868,17 ευρώ, εντάχθηκε ως νέα πράξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020.
Με την ένταξη αυτή, δίνεται η δυνατότητα στον Δήμο Αλεξανδρούπολης να προχωρήσει στην κατασκευή ενός ολοκληρωμένου έργου τηλεθέρμανσης θερμοκηπίων και δημοτικών κτιρίων στους οικισμούς Άνθεια και Αρίστηνο, το οποίο θα χρησιμοποιεί θερμική ενέργεια από το γεωθερμικό πεδίο της περιοχής.
Το έργο θα περιλαμβάνει ένα θερμικό σταθμό 222,5 τετραγωνικών μέτρων και ένα δίκτυο διακίνησης του γεωθερμικού ρευστού συνολικού μήκους 14.300 μέτρων καθώς και δύο γεωτρήσεις βάθους 550 μέτρων για την επανεισαγωγή του γεωθερμικού ρευστού στο γεωθερμικό πεδίο.
Η μέγιστη μεταφερόμενη θερμική ισχύς θα είναι περίπου 10 MW, από τα οποία τα 9 MW θα χρησιμοποιούνται για την τηλεθέρμανση των θερμοκηπίων και το υπόλοιπο 1 MW για την τηλεθέρμανση των δημοτικών κτιρίων.
Πρόστιμα 1,87 εκατ. ευρώ έχει «μοιράσει» το ΣΕΠΕ
Στην επιβολή προστίμων, συνολικού ύψους 1,87 εκατ. ευρώ, έχει προχωρήσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), επιβεβαιώνοντας 275 παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, κατά τη διάρκεια 1.633 ελέγχων σε νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές από την έναρξη της τουριστικής περιόδου έως την 15η Ιουλίου.
Παράλληλα, το ΣΕΠΕ έχει προβεί στην υποβολή 38 μηνυτήριων αναφορών.
Όπως διαβεβαιώνεται, επίσης, το Σώμα θα συνεχίσει τους στοχευμένους ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
«Η καταπολέμηση φαινομένων αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας, με στόχο τη διασφάλιση αξιοπρεπών όρων εργασίας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ: ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΟΤΑ, ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟ
Συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα και του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, ένας 53χρονος για λαθραία τσιγάρα και καπνό.
Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει συσκευασίες με συνολικά 680 γραμμάρια καπνού, 70 πακέτα τσιγάρων και 8 φιάλες αλκοολούχων ποτών, που είχε εισάγει παράνομα.
Τα λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.
Επίσης κατασχέθηκε το όχημα του 53χρονου, ως μέσο τέλεσης λαθρεμπορίας. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα.
Κομοτηνή: 40χρονος «έφαγε» 2.500 ευρώ από 68χρονο για να επισπεύσει την διαδικασία καταβολής σύνταξης στη σύζυγο του
Σχηματίσθηκε δικογραφία από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, για απάτη.
Ειδικότερα, ο 40χρονος, από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2016 έως και τον Ιούλιο του 2017, εκμεταλλευόμενος την γνωριμία του με 68χρονο ημεδαπό, προφασίστηκε τη δυνατότητα μεσολάβησής για την επίσπευση της διαδικασίας καταβολής σύνταξης στη σύζυγο του 68χρονου και κατάφερε να τον εξαπατήσει, αποσπώντας από αυτόν, τμηματικά, το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές κατά το παρελθόν για το ίδιο αδίκημα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Με ένα καυστικό σκίτσο σχολίασε ο Αρκάς με τον δικό του τρόπο τον σάλο που προκλήθηκε για τους σημαιοφόρους στις παρελάσεις μαθητών του Δημοτικού.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »