*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Αυγούστου

Ερώτηση στη Βουλή του Βουλευτή Δ. Κυριαζίδη για τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Α. Πατακάκη! Και οι δυο ανήκουν στην Ν.Δ!

05 Αυγούστου

...έχει παραπεμφθεί σε δίκη ο Πατακάκης για ποινικό αδίκημα που τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως Αντιπεριφερειάρχης;
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή και Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη για τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη κατέθεσε, στις 28 Ιουλίου 2017, ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης. (σ.σ. Και οι δυο ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία!!!)
Με την ερώτησή του ο Δραμινός Βουλευτής ζητά να μάθει αν ευσταθεί η φημολογία περί παραπομπής του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας ενώπιον της Δικαιοσύνης «για ποινικό αδίκημα που τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως Αντιπεριφερειάρχης».
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς να υπάρχει ονομαστική αναφορά, είχε τεθεί και πάλι από τον κ. Κυριαζίδη, καθώς σε επιστολή του, με ημερομηνία 10 Ιουλίου, προς τους θεσμικούς εκπροσώπους του Νομού, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «…ανέκυψε θεσμικό πρόβλημα, σοβαρότερο όλων, που αφορά πρόσωπο, του δεύτερου βαθμού Αυτ/σης του Νομού μας, γεγονός που μου “επιβάλλει”, για λογούς αρχής, ν’ απέχω από παρεμφερείς συσκέψεις, μέχρις ότου να υπάρξει θεσμική απάντηση και λύση», φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον κ. Πατακάκη.
Το γεγονός της κατάθεσες ερώτησης από πλευράς κ. Κυριαζίδη ουσιαστικά κατά του κ. Πατακάκη αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αμφότεροι ανήκουν πολιτικά στο χώρο της Ν.Δ.. Ο μεν είναι εκλεγμένος Βουλευτής του κόμματος, ενώ ο δε εκλέχθηκε ως Αντιπεριφερειάρχης με το συνδυασμό «Περιφερειακή Αναγέννηση», ο οποίος στηρίχθηκε επίσημα από τη Ν.Δ.. Εξάλλου και οι δύο συμμετείχαν ως υποψήφιοι Βουλευτές στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις εκλογές του Ιουνίου του 2012.
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κυριαζίδης θέτει ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος μέσα από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, καθώς στο παρελθόν είχαν κατατεθεί από πλευράς του ερωτήσεις για το Δήμο Δοξάτου και το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Δαλακάκη, αλλά και για το Δήμο Δράμας.
Η ερώτηση του Βουλευτή Δ. Κυριαζίδη
Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κυριαζίδη έχει ως εξής:
Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,
Η Χωρίς διακρίσεις ή αδικαιολόγητες καθυστερήσεις εφαρμογή του νόμου στις περιπτώσεις πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, στην έννοια των οποίων εντάσσονται και οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιβάλλεται από το Σύνταγμα και το Νόμο. Ειδικά δε στις περιπτώσεις των δημοσίων προσώπων, τα οποία κατέχουν αιρετό αξίωμα και ασκούν δημόσια εξουσία, η άμεση διερεύνηση και η ταχεία εκκαθάριση των υποθέσεων επιβάλλεται προεχόντως για λόγους προστασίας τόσο του ιδίου του προσώπου του ελεγχόμενου, όσο και του δημοσίου συμφέροντος.
Εν όψει των παραδοχών αυτών, με τις οποίες ουδείς πιστεύω διαφωνεί, εκ καθήκοντος είμαι υποχρεωμένος να θέσω υπ’ όψιν σας τον προβληματισμό και την αναστάτωση που επικρατεί στους πολίτες της Δράμας αναφορικά με φημολογούμενη σοβαρή ποινική εκκρεμότητα του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη, καθώς, ως ευρέως διαδίδεται, ο τελευταίος φέρεται να έχει αμετάκλητα παραπεμφθεί στο ακροατήριο για την ποινικώς κολάσιμη πράξη της παράβασης καθήκοντος, δίκη η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει ακόμη περατωθεί. Πέραν δε τούτου, απασχολεί έντονα το γεγονός εάν συνεπεία της παραπομπής αυτής, εφ’ όσον αυτή επιβεβαιωθεί, έχει διεξαχθεί ο επιβαλλόμενος πειθαρχικός έλεγχος, εάν έχουν επιβληθεί οι ανάλογες κυρώσεις και εάν συνεπεία τούτων ο ανωτέρω κινδυνεύει να τεθεί σε αργία.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ανωτέρω και την εύλογη απαίτηση των πολιτών να πληροφορηθούν την αλήθεια, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
    Ευσταθούν οι ανωτέρω φήμες, οι οποίες διαρκώς αναπαράγονται και δημιουργούν αναστάτωση στην τοπική κοινωνία; Έχει, δηλαδή, όντως παραπεμφθεί σε δίκη ο ανωτέρω για ποινικό αδίκημα που τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως Αντιπεριφερειάρχης;
    Εάν ναι, ποιο το ακριβές περιεχόμενο της κατηγορίας και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η δίκη; Έχει περατωθεί η τελευταία και εάν όχι πού οφείλεται αυτή η καθυστέρηση;
    Σε ό,τι αφορά τις τυχόν πειθαρχικές ευθύνες του ανωτέρω συνεπεία του ποινικού αδικήματος για το οποίο και κατηγορείται, εφ’ όσον βέβαια ευσταθεί η σχετική φημολογία, έχει διεξαχθεί ο επιβαλλόμενος πειθαρχικός έλεγχος; Εάν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτός; Εάν όχι, για ποιο λόγο δεν έχει διαταχθεί σχετική έρευνα μέχρι σήμερα;
    Υφίστανται κατά του ανωτέρω παρελθούσες ποινικές καταδίκες; Και εάν ναι, για ποια αδικήματα;
Ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας
Δημήτρης Κυριαζίδης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »