06 Αυγούστου

Χαμός στη Μειονότητα για τις 8 νέες άδειες αγοραίων ταξί στο Δήμο Μύκης, επίθεση κατά πάντων απο Χατζηγκενέ!

06 Αυγούστου
*Τι κάνουν για το θέμα αυτό οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης; 
Χαμός γίνεται στην Ορεινή περιοχή του Δήμου Μύκης με τις ΟΧΤΩ νέες άδειες αγοραίων ταξί που δόθηκαν σε «ημετέρους» σύμφωνα με καταγγελίες του Περιφερειακού συμβούλου και αντιπροέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Χατζηγκενέ Ιρφάν που μίλησε σκληρά μάλιστα κατά πάντων το μεσημέρι της Παρασκευής στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Πάνου Παπαδόπουλου (Xanthi channel), ζητώντας μάλιστα την παρέμβαση και των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης!
«Για ακόμη μια φορά “το σύστημα” μας απογοητεύει. Για ακόμη μια φορά τα γρανάζια του φαίνεται να λειτουργούν, με κύριο γνώμονα τα συμφέροντα και δυστυχώς όχι αυτά των ανθρώπων που αγωνίζονται καθημερινώς, για τα προς το ζην», κατήγγειλε ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης ενώ στο θέμα που πήρε μεγάλη διάσταση στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» τοποθετήθηκαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, όσο και ο επικεφαλής της  μείζονος αντιπολίτευσης Φώτης Καραλίδης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης K. Ζαγναφέης είπε ότι όλες οι αιτήσεις που ελέγχθηκαν κανονικά και αφορούσαν όχι μεμονωμένα τους Οικισμούς του Δήμου Μύκης αλλά γενικότερα για το δημοτικό διαμέρισμα Μύκης, πήγαν στο Υπουργείο Συγκοινωνιών όπου και έγινε κλήρωση.
Μολονότι ο Ιρφάν Χατζηγκενέ εκλέχθηκε με τη σημαία της Περιφερειακής Αναγέννησης (Ν.Δ.), στο πλευρό του τάχθηκε με δηλώσεις ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της Περιφερειακής Παράταξης Κοινωνική Συμμαχία Φώτης Καραλίδης λέγοντας ότι «και ο δικός του μειονοτικός Περιφερειακός σύμβουλος του κατήγγειλε τα ίδια πράγματα που κατήγγειλε και ο κύριος Χατζηγκενέ…».
ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΙΡΦΑΝ ΧΑΤΖΗΓΚΕΝΕ ΣΤΟ "ΜΑΧΗΤΗ"
 
Για ακόμη μια φορά “το σύστημα” μας απογοητεύει. Για ακόμη μια φορά τα γρανάζια του φαίνεται να λειτουργούν, με κύριο γνώμονα τα συμφέροντα και δυστυχώς όχι αυτά των ανθρώπων που αγωνίζονται καθημερινώς, για τα προς το ζην.
Ο λόγος για το Υπουργείο Συγκοινωνιών, που εξόφθαλμα καταπάτησε την υπάρχουσα νομοθεσία, δίδοντας άδειες αγοραίων ταξί σε κατοίκους της ορεινής περιοχής της Ξάνθης, οι οποίοι όχι μόνο δεν πληρούν τις βασικές προδιαγραφές αλλά έχουν ήδη στην κατοχή τους δύο ή ακόμη και τρια ταξί.
Μη τηρώντας λοιπόν τα αντικειμενικά κριτήρια και παραβλέποντας ένα από τα βασικότερα, την εντοπιότητα, άδειες που ήταν να δωθούν στον Δήμο Μύκης σε οικισμούς όπως οι Θέρμες, οι Σάτρες, το Δημάριο, ο Κένταυρος, ο Εχίνος και η Κοτύλη, δώθηκαν ως δια μαγείας στον οικισμό Σμίνθης, που  απέχει τουλάχιστον μισή ώρα.
Πέραν του νομικά απαράδεκτου αυτού γεγονότος, υπάρχει και η παράλογη και σίγουρα μη πρακτική πλευρά του. Για παράδειγμα, πώς ένας κάτοικος του  Δήμου Μύκης, βρισκόμενος σε έκτακτη ανάγκη νοσηλείας, θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί εγκαίρως από ταξί που βρίσκεται τόσα χιλιόμετρα μακριά του;
Η κατάσταση είναι κωμικοτραγική.
Άνεργοι, τρίτεκνοι, ευπαθείς ομάδες, αφέθηκαν στο έλεος για ακόμη μια φορά.
Άραγε για πόσο μωρούς και άνοες μας έχουν οι υποστηρικτές της Τρόικα;
Οι ανοιχτές αγορές και τα ανοιχτά επαγγέλματα είναι προφανές ότι κατακρεουργούν την τοπική κοινωνία, στερώντας της τον αξιοπρεπή και έντιμο βίο, βυθίζοντάς την περισσότερο στο βούρκο της ανεργίας και της ανέχειας.
ΧΑΤΖΗΓΚΕΝΕ ΙΡΦΑΝ
Περιφερειακός Σύμβουλος
Α' Αντιπρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »