*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Αυγούστου

Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Βαγγέλης Γραμμένος με 48 ψήφους έναντι 21 του Γιώργου Καλαντζή.

18 Αυγούστου
Η διαδικασία εκλογής της νέας διοίκησης διεχήχθη το πρωί της Παρασκευής σε ξενοδοχείο της Αθήνας, και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας  Βαγγέλης Γραμμένος πήρε 48 ψήφους, έναντι 21 του Γιώργου Καλαντζή. Υπήρξαν 2 λευκά. Θυμίζεται ότι οι ψήφοι ήταν συνολικά 71. Οι 54 από τις ΕΠΣ, 16 από τις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας και μία από τη Football League.
Η νέα διοίκηση της ΕΠΟ πάντως θα συνεχίσει να είναι υπό την εποπτεία επιτροπής της FIFA για ένα χρονικό διάστημα. Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ εμφανίστηκε αισιόδοξος στις πρώτες του δηλώσεις.
«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους, κυρίως όσους δεν μας ψήφισαν, πως θα κάνουμε πράξη την ισότητα και την ισονομία. Ξεκινά μια δύσκολη μέρα, το ποδόσφαιρο θα πρέπει να αρχίσει έναν άλλο δρόμο και χρειάζεται πολλή προσπάθεια, σχέδιο και τα διαθέτουμε όλα. Η επόμενη μέρα δεν θα έχει καμία σχέση με την προηγούμενη».
Ο κύριος Γραμμένος αναφέρθηκε και στο ρόλο που θα έχει πλέον η FIFA: «Το ότι ήρθε η FIFA δείχνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Εμείς το γνωρίζαμε, τώρα το γνωρίζουν και οι διεθνείς ομοσπονδίες. Η FIFA μπορεί να φέρει όσες επιτροπές θέλει, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Ο χρόνος που θα παραμείνουν στη χώρα μας θα είναι μικρότερος από ό,τι προσδοκούν οι ίδιες. Η FIFA θα ελέγχει αν εφαρμόζεται ο κανονισμός, αν στο οικονομικό κομμάτι κάνεις αυτά που πρέπει να κάνεις, όπως π.χ. για μία σύμβαση, για τέτοιο έλεγχο μιλάμε».
«Το μεγάλο ζητούμενο είναι να κοιταχτούμε στα μάτια και να δούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε. Όσοι θεωρούν ότι το κοινώς αποδεκτό ποδόσφαιρο δεν τους ταιριάζει, δεν μπορούμε να συμβαδίσουμε. Θα πείσουμε και τον πιο δύσπιστο πως είναι ανάγκη το Ελληνικό ποδόσφαιρο να βαδίσει σε άλλο δρόμο».

Οι εκλογές της ΕΠΟ ανέδειξαν νέο πρόεδρο τον Βαγγέλη Γραμμένο, που επικράτησε του συνυποψηφίου του Γιώργου Καλαντζή. Νωρίτερα είχαν απορριφθεί τα ασφαλιστικά μέτρα για την αναβολή των εκλογών.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »