*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Αυγούστου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Στις 12 μικρομεσαίες ομάδες της ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ! Τα λέει έξω απο τα δόντια!

16 Αυγούστου


 ...επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είτε το θέλουμε είτε όχι, «ενός μικρού επιπέδου» δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την εν μέρει βιωσιμότητα των ομάδων μας.
Επιστολή στους 12 ιδιοκτήτες των «μικρομεσαίων» της Σούπερ Λιγκ έστειλε χθες ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος, μιλώντας τους στη γλώσσα της αλήθειας για την οικονομική τους κατάσταση και τις απόψεις τους.
Παράλληλα την επιστολή του κοινοποίησε τόσο στους «μεγάλους» της κατηγορίας όσο και σε άλλους Αθλητικούς φορείς, με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στη κατάσταση που επικρατεί στην ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ και την οικονομική εξαθλίωση των μικρομεσαίων ομάδων.
Όλη η επιστολή:
Ξάνθη, 16 Αυγούστου 2017-08-17
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ 12 ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΚΟΙΝ.ΠΡΟΣ Κ.Κ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ,
                                 ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΑΕΚ ΠΑΕ,         
                                 ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΠΑΟ ΠΑΕ,
                                 ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΠΑΟΚ ΠΑΕ.

Αγαπητοί,
Είμαι σίγουρος ότι όλοι μείς και εννοώ τους 12 ιδιοκτήτες-προέδρους των «12», επιτρέψτε μου εντός εισαγωγικών, μικρομεσαίων ομάδων, διαισθανόμαστε ότι βιώνουμε τη χρονική αυτή στιγμή, τις κρι-σιμότερες στιγμές σίγουρα από την ίδρυση της ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ και ίσως μία από τις τρεις κρισιμότερες στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Είμαστε μπροστά στην οικονομική εξαθλίωση. Μπορεί κάποιοι από μας να μην την έχουν αισθανθεί ακόμα αλλά ένα είναι σίγουρο ότι θα την αισθανθούν τις αμέσως επόμενες μέρες ή μήνες, εάν τώρα δεν είμαστε όλοι εμείς ενωμένοι και δεν πάρουμε ή δεν είμαστε συνεπείς με αποφάσεις που θα προστατεύουν «εν μέρει τουλάχιστον» τη βιωσιμότητα των εταιρειών μας αλλά και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου γενικότερα. 
Γιατί, αγαπητοί, επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είτε το θέλουμε είτε όχι, «ενός μικρού επιπέδου» δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την εν μέρει βιωσιμότητα των ομάδων μας.  Θα είναι για γέλια.
Απατώνται όσοι από τους «μεγάλους» πιστεύουν ότι έχοντας «στραγγαλίσει», με ή χωρίς τη θέληση τους, τη βιωσιμότητα των «μικρών», θα έχουν επαγγελματικό ποδόσφαιρο που θα ανταποκρίνεται στις επενδύσεις που έχουν κάνει, που κάνουν ή που θα κάνουν προσεχώς. Τώρα αν το καταλαβαίνουν ή όχι αυτό θα το δείξει ο χρόνος.
Πρέπει όλοι εμείς οι «μικροί» να συμφωνήσουμε και να ομονοήσουμε στο αυτονόητο και απευθυνόμενοι στους «μεγάλους» να πούμε άλλη μία φορά κι αυτή να είναι η τελευταία το εξής απλό:
Κύριοι,
Δεν μιλάμε ούτε για διαπλεκόμενα συμφέροντα ούτε για επιπλέον χορηγίες ούτε για ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων που ενώ είχε αποφασιστεί πάρθηκε πίσω,
Α)ΑΠΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΧΟΡΗΓΊΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ «ΣΟΥΡΩΤΗ», ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΉΡΧΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΣΟΔΟ.
Β)ΑΠΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΣΟΔΟΥ ΤΟΥ 11% ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΕΣΟΔΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΤΟΥΣ «3 ΜΕΓΑΛΟΥΣ» (ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ) ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 600.000 ΕΥΡΩ.
Γ)ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ FORTHNET ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΡΗΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ PLAY-OFFS ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟ-ΤΗΤΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ «12 ΜΙΚΡΟΥΣ», ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΣΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΖΗ-ΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΝΑΛΙ, ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΗ FORTHNET. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-18 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ «12 ΜΙΚΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ», ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ, ΑΝ ΑΥΤΗ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΓΡΑΠΤΑ, ΤΩΝ 30ΕΚ.ΕΥΡΩ GROSS AΝΤΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ 36ΕΚ.ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ.
Ας κάνουμε και εσείς και εμείς μία ύστατη προσπάθεια, μέσα από αυτές τις πολύ δύσκολες συγκυρίες για τον κλάδο μας, να παίξουμε ποδόσφαιρο, τουλάχιστον για τη χρονιά που έρχεται.»
Αγαπητοί συνάδελφοι, τελειώνοντας, θα ήθελα εκ των προτέρων να σας ευχαριστήσω για την προσοχή σας και για το χρόνο που θα αφιερώσετε στα ανωτέρω.
Με εκτίμηση,
ΓΙΑ ΤΗΝ  Α.Ο.ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »