*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Ιουλίου

See Through "Ασυλία" νομίζει οτι έχει ο Ερκάν Κίρατζη;

29 Ιουλίου

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Μπάχαλο χθες και πάλι στον πεζόδρομο του ΕΒΕ Ξάνθης στην Κεντρική πλατεία, όπου τα τραπεζοκαθίσματα έγιναν...τριπλάσια!
Υποτίθεται οτι ο Αντιδήμαρχος Δόμησης Κίρατζη Ερκάν βάζει...πρόστιμα αλλά τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα αυξάνονται αντί να...μειώνονται!
.....
*Αλήθεια, ο Κίρατζη επειδή νομίζει οτι ο Δήμαρχος Ξάνθης του παρέχει "κάλυψη", νομίζει οτι έχει...ασυλία; Πως γίνεται και οι επιχειρηματίες που παρανομούν, όχι μόνο δεν βάζουν μυαλό αλλά έχουν κάνει τους πεζόδρομους...ιδιοκτησία τους;
Κατέβηκες Κίρατζη χθες να δεις τι συνέβαινε; Οτι δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουνε τα καροτσάκια για να τα οικονομήσουν ορισμένοι; Τι συμβαίνει κύριε Αντιδήμαρχε Δόμησης; Μπορείτε να μας δώσετε μια λογική εξήγηση; 
-Μήπως οι πλατείες και πεζόδρομοι ανήκουν τελικά στους....επιχειρηματίες;
......
*Δεν μπορώ να μη κρίνω θετικά την επίσκεψη του Τέρενς Κουίκ στην Τένεδο (σ.σ. Έστω και χωρίς τον Σκουλαρίκη…) και την αναφορά του στην έλλειψη εφαρμογής από την Τουρκία της Συνθήκης της Λωζάννης, ιδίως στην περίπτωση της Τενέδου, που «αποξηλώθηκε» από τον ελληνικό πληθυσμό.
-Σωστή ενέργεια και να γίνεται πιο συχνά, κι ας βγάζουν σπυράκια οι κυβερνητικοί «σύντροφοί» του και εδώ εγκάθετοι του Τουρκικού Προξενείου…
…..
*Αλήθεια πότε θα «θυμηθεί» ο Τέρενς να έρθει και καμιά βόλτα στη Ξάνθη, να θυμηθούμε τα…παλιά!
Όταν δεν θα είναι πιο Υπουργός, ή όταν ξαναγίνουν…εκλογές; Είναι κι αυτό ένα ερώτημα…
*Σχολιάζει στο fb ο υποψήφιος για τον Δήμο Ξάνθης Αναστάσιος Τσορλίδης.
«60 εκατομμύρια € τα έσοδα από το κλείσιμο 450 Δ.Ο.Υ. Πανελλαδικά από το 2010 μέχρι και σήμερα.
Και ΣΥΓΝΩΜΗ δλδ...
Έπρεπε να έρθουν οι δανειστές για να μαζευτεί η κατάσταση, εμείς δεν μπορούσαμε να το κάνουμε;;;»
-Έχει άδικο;
…..
*Διαφορετική ωστόσο είναι η άποψη του συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης Μπάμπη Ευστρατίου που σχολίασε τα παραπάνω ως εξής:
«Χαράλαμπος Ευστρατίου Θεωρώ οτι τα νούμερα είναι "φτιαχτά" το μόνο κόστος που μειώθηκε είναι τα ενοίκια ... Το θέμα τις στέγασης μπορούσε να λυθεί εύκολα με διάφορους τρόπους.... Μια μελέτη όμως για την ταλαιπωρία των πολιτών που αναγκάζονται να μεταφερθούν σε άλλες πόλεις για να κάνουν την δουλειά τους, δεν είδα να γίνει; Τώρα όσο για τον Καλλικράτη θεωρώ ότι μπορεί να μειώθηκαν οι Δήμαρχοι αλλά δυστυχώς αυξήθηκε η γραφειοκρατία και η συνεχής καθυστέρηση των υποθέσεων πολιτών, αφού δεν δόθηκαν ουσιαστικές λύσεις».
-Με απλά λόγια, μια τρύπα στο νερό…Άσχετα το δηλώνεις ο ένας και ο άλλος…
Σεισμός νότια της Σαμοθράκης – Αισθητός και στην Ξάνθη
Σεισμική δόνηση 3.9 R σημειώθηκε στις 15:45 της Πέμπτης 27 Ιουλίου 37 χλμ Νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης. Σύμφωνα με το αυτόματο αποτέλεσμα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε 37 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα. Η σεισμική δραστηριότητα έγινε αισθητή σε ορισμένες παράλιες περιοχές της Θράκης και της Ξάνθης.
Νέα μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη
Με την υπογραφή της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Ταμείου Συνοχής (ΤΣ), Ευγενίας Φωτονιάτα, εντάσσεται στο νέο ΕΣΠΑ, το έργο “Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας μη επικινδύνων Αστικών Στερεών Αποβλήτων Ανατολικού Τομέα Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης”.
Η Μονάδα Επεξεργασίας  Απορριμμάτων περιλαμβάνει μηχανική διαλογή για το διαχωρισμό ανακυκλώσιμων υλικών, αερόβια κομποστοποίηση, βιολογική επεξεργασία με αναερόβια χώνευση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το  παραγόμενο βιοαέριο σε μονάδα ισχύος 600 ΚW.
Η συνολική ποσότητα αποβλήτων που θα οδηγείται ετησίως στη μονάδα είναι 44.826 τόνοι εκ των οποίων ένα μέρος θα είναι προδιαλεγμένα βιοαπόβλητα (5.971 τόνοι) και αφορά εξυπηρετούμενο πληθυσμό 200.000 κατοίκων όλων των Δήμων της ΠΕ Ροδόπης και των Δήμων Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης της ΠΕ Έβρου.
μικρά...μικρά
*Ο Μίχαλος καλεί τους Ελληνογενείς βουλευτές της αλλοδαπής να συνεχίσουν να στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τις προσπάθειες της Ελλάδας για την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη. Οι Έλληνες βουλευτές του εξωτερικού στηρίζουν την Ελλάδα. Με τους Έλληνες βουλευτές του εσωτερικού είναι το πρόβλημα. Υπάρχουν αρκετοί πολιτικοί -και κυβερνητικοί, βεβαίως βεβαίως- που έχουν ακόμη καταθέσεις σε ξένες τράπεζες.
….
*Οι αρχισυντάκτες των Μέσων, όταν μεταφέρουν μια είδηση, αντιλαμβάνονται τι λέει; Ή την μεταφέρουν αυτούσια, ενισχύοντας την προπαγάνδα των άλλων; Διαβάζω σε Μέσο μεγάλης κυκλοφορίας: «Θετική η Άγκυρα στο άνοιγμα της Αμμοχώστου». Μπράβο στην Άγκυρα, ε; Τι εννοεί όμως η Άγκυρα μ’ αυτό;
*Να επιστρέψουν οι Κύπριοι Μαρωνίτες στα τρία χωριά τους και να ζουν υπό τουρκική διοίκηση. Αυτά τα χωριά βρίσκονται μέσα στο παζάρι της επιστροφής στις ελεύθερες περιοχές. Η Άγκυρα τώρα το αποκλείει και ζητά από τους Καθολικούς Μαρωνίτες να τουρκοποιηθούν. Πρόκειται για θετική κίνηση της Άγκυρας; Τις κουτοπονηριές των Τούρκων δεν τις μάθαμε ακόμη;
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Παναγιώτη Κεραμάρη
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής για τις θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, εκφράζω θερμά συγχαρητήρια σε παλιούς και νέους συναδέλφους που τοποθετηθήκατε στις Σχολικές Μονάδες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.
Προσβλέποντας στο ότι τα σοβαρά θέματα της Δημόσιας Εκπαίδευσης θα τυγχάνουν πάντοτε της δέουσας μέριμνας, προσοχής και χειρισμού από μέρους σας, εκφράζω την ειλικρινή διάθεση, τόσο τη δική μου όσο και των συνεργατών μου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ., για αγαστή συνεργασία και συμπαράσταση.
Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε με συνέπεια, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα στα καθήκοντά σας, σας εύχομαι καλή θητεία και κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνετε.
Καβάλα: Στο νοσοκομείο παραθεριστής μετά από δάγκωμα νυχτερίδας
Ένα ασυνήθιστο περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας το βράδυ της Δευτέρας 24 Ιουλίου 2017. Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εμφανίστηκε ένας άντρας, μόνιμος κάτοικος εξωτερικού με εξοχική κατοικία στη Νέα Ηρακλίτσα, ο οποίος είχε δαγκωθεί από μία… νυχτερίδα μέσα στο σπίτι του!
Το ζώο «εισέβαλε» μέσα από ένα ανοιχτό παράθυρο, εκείνος προσπάθησε να το διώξει αλλά όταν πλησίασε και κατάφερε να το πιάσει στιγμιαία στα χέρια του, εκείνο τον δάγκωσε. Οι γιατροί των ΤΕΠ χορήγησαν στον άντρα αρχικά αντιτετανικό εμβόλιο και αντιβίωση και το πρωί της επομένης χρειάστηκε να επανέλθει για να του χορηγηθεί αντιλυσσικός ορός, αφού η νυχτερίδα ανήκει στην κατηγορία των λυσσύποπτων ζώων.
Το περιστατικό βρίσκεται κάτω από το «μικροσκόπιο» του Τμήματος Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο παθών δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο για τη ζωή του.
(Πηγή: kavalapost)
Θρήνος στην Κομοτηνή για τον χαμό δύο νέων αγοριών -Βρέθηκαν αγκαλιασμένοι σε κανάλι
Θρήνος στην Κομοτηνή για τον θάνατο δύο παιδιών και φίλων μόλις και 15 και 19 ετών.
Τα δύο νεαρά αγόρια βρέθηκαν νεκρά το μεσημέρι της Πέμπτης μέσα σε αρδευτικό κανάλι στη γέφυρα του Αιγείρου. Σύμφωνα με πληροφορίες το προηγούμενο βράδυ είχαν πάει σε γάμο στο χωριό της Μελέτης με το μοτοποδήλατο του μεγαλύτερου.
Οι οικογένειες των δύο αγοριών,που ανήκουν στη μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης, γνωρίζοντας ότι είχαν φύγει από το γάμο γύρω στις 23:00, ανησύχησαν και έτσι το πρωί της Πέμπτης ειδοποίησαν την αστυνομία.
Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τη διαδρομή που θα έκαναν οι δύο νεαροί για την επιστροφή στο σπίτι τους, και τους εντόπισαν σε αρδευτικό κανάλι στη γέφυρα του Αιγείρου, αγκαλιασμένους όπως δηλαδή κρατάει ο συνεπιβάτης τον οδηγό μιας μηχανής.
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος ο λόγος για τον οποίο το μοτοποδήλατο έπεσε στο αρδευτικό κανάλι, ενώ συγκλονίζει το γεγονός ότι οι οικογένειες των δύο παιδιών ζουν η μία απέναντι από την άλλη.
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ-ΣΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ Ο....ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ!
Πείτε στον λασπολόγο τον Παπαδόπουλο του «Μ» ότι δεν χωράνε κάτω από τη μασχάλη δυο…καρπούζια! Αφού ήρθα στη γιορτή του καρπουζιού στο Ερατεινό με τον φίλο μου τον Θόδωρο, τι να κάνω στα Άβδηρα για τα Δημοκρίτεια;;! 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »