*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Ιουλίου

See Through Παρανομείστε όσο θέλετε με τα τραπεζοκαθίσματα, κάντε το όμως για όλους!

25 Ιουλίου
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Ο Αντιδήμαρχος Δόμησης Ερκάν Κίρατζη, όχι μόνο συνεχίζει και καλύπτει εδώ και τουλάχιστον 3-4 μήνες αυτούς που ανέπτυξαν παράνομα τραπεζοκαθίσματα στην κεντρική πλατεία και στον πεζόδρομο του Επιμελητηρίου Ξάνθης (και μάλιστα τριπλάσια από αυτά που δικαιούνται…) αλλά εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα τον «καλύψει» ο Δημαρχόπουλος με τις…προφορικές εντολές του, ενώπιον των Εισαγγελέων…
-Και το χειρότερο όλων; Νομίζει ότι επειδή έχει την προφορική κάλυψη του Δημάρχου Ξάνθης, τυγχάνει και κάποιας….ιδιότυπης ασυλίας!
......
*Απο την άλλη το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ξάνθης δέχονταν στο γραφείο του καταστηματάρχες ταβέρνας που ΠΑΡΑΝΟΜΑ εδώ και 2-3 μήνες είχαν τραπεζοκαθίσματα στον πεζόδρομο!!!! Και αναγκάστηκαν να πειθαρχήσουν μετά απο παρέμβαση του Κίρατζη..
-Ερώτημα κρίσεως...Μήπως ο Δήμαρχος Ξάνθης τους είπε "εγώ εδώ είμαι" και πήγαν στο γραφείο του;
.....
*Καθαρές κουβέντες κύριοι...Παρανομείστε όσο θέλετε, αλλά κάντε το για όλους τους επιχειρηματίες κι όχι μόνο για τους κολλητούς σας ή γι' αυτούς που πάει και πίνει τα τσίπουρά του με τις διευθύντριες ο Δήμαρχος Ξάνθης!
……
*Παρακολουθώ τις διάφορες αναρτήσεις του πρώην θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Μιχάλη Αμοιρίδη που «εξυμνούν» την…πληρότητα των ξενοδοχείων και εκτός από ότι μειδιώ, σπάζω και «πλάκα» με τις «κατραπακιές» που… «τρώει» από τους ίδιους τους ξενοδόχους!
-Βγήκε για παράδειγμα με την ιδιότητα του ξενοδόχου και αντιπροέδρου του Συνδέσμου Ξενοδόχων ο Απόστολος Αγκόρτσας και δεν τον διέψευσε απλά, αλλά μίλησε για «καλοκαιρινή τραγωδία», αφού η πληρότητα των ξενοδοχείων της Ξάνθης, δεν ξεπερνάει το 20-25% τους καλοκαιρινούς μήνες!
-Οι αριθμοί και οι στατιστικές ευημερούν, αλλά οι ξενοδόχοι της Ξάνθης με δυσκολία επιβιώνουν!
…..
*Βέβαια ο κύριος Μιχάλης Αμοιρίδης που τον ψήφισε ως Περιφερειακό σύμβουλο η Ξάνθη, θα μας παραπέμψει στην πληρότητα των ξενοδοχείων της Αλεξανδρούπολης, της Θάσου και της Καβάλας…
-Στην περίπτωση αυτή όμως, ας μετακομίσει εκεί αναλαμβάνοντας και τον ρόλο του…διαφημιστή τους τουριστικής ανάπτυξής τους;
-Με τον πόνο μας «παίζει»;
….
*Κανείς από την γνωστή «παρέα» Τσέπελης, Πυρνάρη κλπ δεν εμφανίστηκε την Κυριακή το πρωϊ στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης. Όπως φυσικά και ο Δημήτρης Μπένης….Για τον τελευταίο βέβαια, αναμενόμενο, όπως τάκανε με την παράταξη «Συμμετέχω».
.....
*Βέβαια την Δευτέρα το μεσημέρι και Τσέπελης και Πυρνάρη ήταν κανονικά στη συνεδρίαση με όλη την ομάδα τους!  Για τον λόγο που όλοι γνωρίζουμε...
….
Φάμπρικα ελληνοποιήσεων, με δικαίωμα ψήφου σε δημοτικές και εθνικές εκλογές, στήνει η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την "Ελευθερία του Τύπου".  Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για περίπου 100.000 αλλοδαπούς, οι οποίοι θα μπορούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ενώ στο… βάθος υπάρχουν και οι περίπου 40.000 οικογενειάρχες πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, που έχουν αιτηθεί πολιτικό άσυλο. Εμπρός με βήμα ταχύ…πάμε για Ανατολία!
….
Σε εφαρμογή από σήμερα ο «Τειρεσίας» της κινητής τηλεφωνίας

Σε εφαρμογή από χθες Δευτέρα 24 Ιουλίου, η εφαρμογή του Τηλεγνούς, της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιούργησαν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σε μια προσπάθεια να διαχειριστούν το πρόβλημα των κακοπληρωτών πελατών τους.
Σκοπός του είναι η σύσταση και λειτουργία κοινού αρχείου με δεδομένα οικονομικής συμπεριφοράς συνδρομητών – πελατών (φυσικών ή νομικών προσώπων) των εταιρειών κινητών επικοινωνιών.
Πηγές των δεδομένων και αποδέκτες της πληροφορίας που θα προκύπτει από το αρχείο θα είναι αποκλειστικά οι εταιρείες κινητών επικοινωνιών, που εκάστοτε συμμετέχουν στο φορέα.
Τα κριτήρια ένταξης στην ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ είναι τα εξής:
1. Οφειλή ίση ή μεγαλύτερη των διακοσίων (200) ευρώ, η οποία έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη για πάνω από ενενήντα (90) ημέρες.
2. Ληξιπρόθεσμη οφειλή συνεπεία μη πληρωμής κανενός λογαριασμού και αποσύνδεση ή μεταφορά σε άλλο δίκτυο μέσω φορητότητας.
Οι εταιρείες κινητών επικοινωνιών θα συμβουλεύονται την πλατφόρμα πριν τη σύναψη σύμβασης με τους νέους πελάτες τους, στο πλαίσιο του προσυμβατικού πιστοληπτικού ελέγχου.
Η μόνη πληροφορία που θα μπορούν να αντλήσουν είναι εάν ο συνδρομητής είναι ενταγμένος στην ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ ή όχι και εάν ναι, σε ποια από τις δύο παραπάνω κατηγορίες.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου θα Ιερουργήσει την Πέμπτη 27 Ιουλίου ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ.Παντελεήμων

Από την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης έγινε γνωστό ότι την Πέμπτη 27 Ιουλίου, γιορτή του Αγίου Παντελεήμονος, ο Μητροπολίτης Ξάνθης θα ιερουργήσει τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου και θα δεχτεί τις ευχές του Χριστεπωνύμου πληρώματος στο Μητροπολιτικό Μέγαρο από τις 10.30 έως 13.30.
Το απόγευμα της γιορτής ο Σεβασμιότητας θα μεταβεί στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Ξάνθης, στη Δρυμιά Σταυρούπολης Ξάνθης.

ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. ΞΑΝΘΗΣ: ΤΙΜΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τιμούμε σήμερα τα σαράντα τρία χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα.
Αδιαμφισβήτητα, η προσωπικότητα του Εθνάρχη συνέβαλε τα μέγιστα σε μια ταχεία, αναίμακτη κι αποτελεσματική μετάβαση στη Δημοκρατία και στην διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας της πατρίδας μας.
Η μεταπολίτευση δημιούργησε μηχανισμούς με σκοπό την προάσπιση του πολύτιμου αγαθού της Δημοκρατίας, οι οποίοι σήμερα έχουν χαρακτηριστεί «θεσμικά εμπόδια», από τους αυτοαποκαλούμενους ως αστοιχείωτους. Στη Νέα Δημοκρατία παραμένουμε εγγυητές της δημοκρατικής τάξης και της ευρωπαϊκής προοπτικής της πατρίδας μας.
Για τη ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης
Ο Πρόεδρος                                   Ο Γραμματέας
Κιατίπης Νικόλαος                             Πατεράκης Μιχαήλ

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν στοχεύει στην κρουαζιέρα, λέει το business plan

Το ότι η προσέλκυση κρουαζιέρας δεν θα πρέπει να αποτελεί στόχο για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, είναι ένα από τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει η μελετητική εταιρία που έχει αναλάβει την κατάρτιση του business plan του. Το συμπέρασμα αυτό δε, διατυπωθηκε από τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Planning, ο οποίος βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη μαζί με συνεργάτες του για την παρουσίαση του πλάνου ενώπιον κοινού.
Στην ίδια εκδήλωση επρόκειτο να παραστεί και ο γενικός γραμματέας λιμενικής πολιτικής Χρήστος Λαμπρίδης, κάτι που δεν έγινε αφού έπρεπε να επισκεφτεί την Κω λόγω του σεισμού.  Ωστόσο, όπως είπε ο κος Δούκας σε είκοσι ημέρες η εκδήλωση αυτή θα επαναληφθεί παρόντος του κου Λαμπρίδη και τότε θα παρουσιαστεί το business plan στην ολότητά του και η εφαρμογή του θα ξεκινήσει άμεσα, αφού αυτή είναι η εντολή του Αλέξη Τσίπρα – σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του προέδρου. Όσο, για το business plan αυτό καθαυτό κινείται σε τρεις άξονες είπε ο κος Ανδριανόπουλος
Γερασμένος ο αγροτικός πληθυσμός στην Ελλάδα – Τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε

Σταθερή αύξηση γήρανσης παρουσιάζει ο αγροτικός πληθυσμός της Ελλάδας σε ταύτιση με την επίσης αυξητική τάση γήρανσης του ευρωπαϊκού πληθυσμού για το διάστημα 2009 – 2014, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία της Κομισιόν.
Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γερμανία διαθέτουν στις τάξεις τους το μεγαλύτερο ποσοστό ηλικιωμένων αγροτών επί του συνόλου του αγροτικού τους πληθυσμού (περίπου 21% ήτοι το ένα πέμπτο επί του συνόλου των αγροτών).
Στον αντίποδα, Ιρλανδία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτουν τον πιο νεανικό αγροτικό πληθυσμό με 22%, 18,6% και 17,6% αντίστοιχα.
Οι χώρες στις οποίες καταγράφηκαν οι λιγότεροι νέοι αγρότες ήταν οι Γερμανία και Βουλγαρία. Για την περίοδο 2009 – 2014 η Ελλάδα παρουσίασε αύξηση του γηρασμένου πληθυσμού κατά σχεδόν δύο ποσοστιαίες μονάδες (1,8%).
                                        Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 
 
Ο Ιπποκράτης Καμαρίδης επέστρεψε από χθες δριμύτερος και πιο δυνατός και πάλι στο Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »