*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Ιουλίου

ΤΟ DEB «ΑΠΕΙΛΕΙ» TON ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ στις εκλογές με… εκλογική συνεργασία μικρού αριστερού κόμματος!

11 Ιουλίου
*Επίθεση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και Ροδόπης επειδή στήριξαν τον «Γκιουλενικό» καθηγητή του μειονοτικού σχολείου
ΠΟΙΟΣ  «ΔΟΥΛΕΥΕΙ» ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;
*Την ίδια ώρα ωστόσο που το DEB καταγγέλλει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και Ροδόπης, ο Τούρκος Πρόξενος επισκέπτεται τα χωριά συνοδευόμενος από τον… Χουσεΐν Ζεϊμπέκ!!!
Απίστευτο! Το Εθνικιστικό και ακροδεξιό Τουρκικό κόμμα DEB στη Θράκη, εξαπέλυσε επίθεση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και Ξάνθης επειδή στήριξαν τον Γκιουλενικό καθηγητή του ιδιωτικού μειονοτικού Γυμνασίου και  Λυκείου Ξάνθης, απειλώντας τους και εκβιάζοντάς τους ότι «θα κατέβει στις επόμενες Εθνικές εκλογές και θα συνεργαστεί με αριστερό ελληνικό μικρό κόμμα»!!!! (σ.σ. άτι ακούγεται για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ…)
Το περίεργο της υπόθεσης; Την ώρα που το DEB κατόπιν εντολής Ερντογάν και Άγκυρας επιτίθεται στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν τον Γκιουλενικό μαθηματικό του ιδιωτικού μειονοτικού σχολείου κ.Χότσικα Νιχάτ, ο Τούρκος Πρόξενος Κομοτηνής επισκέπτεται τα χωριά συνοδευόμενος από τον μειονοτικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ!!! Αλήθεια ποιος δουλεύει τον «Ερντογάν»; Το DEB ή ο Τούρκος Πρόξενος Κομοτηνής;
Η επιστολή καταγγελία του DEB αναφέρει τα παρακάτω:
Πολύτιμα μέλη της τουρκικής μειονότητα δυτικής Θράκης
Η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης από το 1923 και μετά αγωνίζεται για τα δικαιώματα της. Η μειονότητα μας που είναι η πιο υπάκουη μειονότητα ανάμεσα στις μειονότητες του κόσμου, εντός των πλαισίων του νόμου και κάνοντας χρήση όλων των δημοκρατικών δικαιωμάτων της, με υπομονή επί 94 έτη αιτείται τα δικαιώματα που απέκτησε με την συνθήκη της Λωζάννης
Μέχρι σήμερα οι ηγέτες της μειονότητας ζητούσαν με ευγενική γλώσσα από όλες τις κυβερνήσεις την επίλυση των μειονοτικών θεμάτων. Καμία όμως κυβέρνηση δεν έσκυψε με σοβαρότητα στο θέμα, δεν έκατσε σε ένα τραπέζι με τους ηγέτες της μειονότητας να τους ακούσει. Θέματα όπως το εκπαιδευτικό, η ταυτότητα, οι μουφτείες, τα βακούφια και η οικονομία ακόμη περιμένουν την  επίλυση τους. Οι κυβερνήσεις για αυτά τα θέματα, δίχως να παίρνει τις σκέψεις της μειονότητας, με νέες αποφάσεις και νόμους που βγάζουν τα κατέστησαν ακόμη πιο περίπλοκα.
Το κράτος ενοχλημένο από το ότι φορείς της μειονότητας, πρόεδροι οργανώσεων και δήμαρχοι θέτουν την ύπαρξη αυτών των προβλημάτων σε εθνικές και διεθνείς πλατφόρμες, άρχισε τον τελευταίο καιρό μια απίστευτη καμπάνια σπίλωσης των εκπροσώπων της μειονότητας, ενώ διαμέσου της διαμόρφωσης δυσμενών αντιλήψεων στην κοινή γνώμη, μεταφέρει τα θέματα στα δικαστήρια και ασκεί έτσι πίεση δια της δικαστικής οδού.
Ιδιαίτερα δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την τρικυμία που ξέσπασε μέσα σε ένα κουτάλι νερό, σχετικά με την ανακοίνωση περί πρόσληψης προσωπικού από τον Δήμο Μύκης, όταν μάλιστα αυτή έγινε σύμφωνα με όλες τις διαδικασίες.
Ένα άλλο περιστατικό του οποίου γίναμε μάρτυρες είναι η στοχοποίηση και άδικη κριτική που υπέστησαν μειονοτικοί φορείς από την γραπτή ανακοίνωση των βουλευτών Ροδόπης και Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ. Η εν λόγω ανακοίνωση που στοχοποιεί τις κινήσεις και ανακοινώσεις του μειονοτικού γυμνασίου & λυκείου Ξάνθης και των συλλόγων αποφοίτων της ΕΠΑΘ, πραγματικά δεν είναι δυνατόν να γίνει κατανοητό που στοχεύει. Από πότε η προσφυγή στα δικαστήρια ή η αποστολή επιστολής στον υπουργό χαρακτηρίζεται ως ¨πολιτικό παιχνίδι¨;  Επιθυμούμε να τονίσουμε πως ή προσδοκία μας από τους μειονοτικούς βουλευτές, είναι αντί να κάνουν κινήσεις κριτικής κατά μειονοτικών φορέων δημιουργώντας λανθασμένες αντιλήψεις, να καταβάλλουν προσπάθειες για κατασκευή ενός νέου σχολικού κτιρίου για τα 650 παιδιά μας που σπουδάζουν εκεί.
Η μειονότητα θέλει πια να δει ωραίες μέρες. Πιστεύουμε βαθιά πως τα υπάρχοντα θέματα μπορούν πολύ εύκολα να λυθούν μέσα από διαβουλεύσεις. Για την επίλυση των θεμάτων μας το απαραίτητο είναι καλή βούληση και η ανεκτικότητα. Πέραν τούτου, σχετικά με την επίλυση των μειονοτικών θεμάτων, η μειονότητα μπορεί να παρουσιάσει τις λύσεις της αν μπει μπροστά της μια κάλπη και γίνει ένα δημοψήφισμα. Όλοι θα συμφωνήσουν με τα αποτελέσματα της κάλπης.
Η μειονότητα επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την τελευταία οικονομική κρίση, υπάρχει μια αδικία στο κατά κεφαλήν εισόδημα στην περιοχή, επανειλημμένα έχουμε πει πως αυτό πηγάζει από το ότι οι μειονοτικοί που απασχολούνται στο δημόσιο δεν περνάνε σε αριθμό τα δάχτυλα ενός χεριού.
Με την σπίλωση των αξιωματούχων της μειονότητας και την δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος τους, δεν συμβάλουν στην επίλυση των θεμάτων. Αυτό το μόνο που κάνει είναι να πηγαίνει την κοινότητα ακόμη πιο πίσω. Είναι μια τζάμπα απώλεια ενέργειας. Στην επίλυση θεμάτων μέσω δημοκρατικών οδών, ο καθένας θα ξοδεύει την ενέργεια του για την ανάπτυξη και τον εκδημοκρατισμό αυτής της χώρας. Για αυτό να μην ανησυχεί κανείς καθόλου.
Κανείς δεν έχει όφελος από την περαιτέρω περιπλοκή των θεμάτων. Τον τελευταίο καιρό σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, πολλοί υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άτομα που όπως εμείς έχουμε υποστεί αδικίες, έχουν στήσει συνεργασία με το κόμμα μας. Καθημερινά ο αριθμός τους αυξάνεται και διαμορφώνεται μεταξύ μας μια ισχυρή αλληλεγγύη. Η κατάσταση αυτή, αργά ή γρήγορα θα διασφαλίσει το ότι θα ξεπεράσουμε το άδικο πολιτικό πλαφόν που έχουμε μπροστά μας και θα μας μεταφέρει στο εθνικό κοινοβούλιο. Τότε λοιπόν αυτοί που δυσκολεύονται να μας εμπιστευτούν, θα ντραπούν όταν θα δουν τις απόψεις μας και αυτά που θα πράξουμε για την πατρίδα μς. Με αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας χαιρετίζω με την πιο βαθιά στοργή.
Με σεβασμό
Ο πρόεδρος του DEB
Μουσταφά Αλή Τσαβούς
http://debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=5263
(Σ.Σ. Η μετάφραση είναι από τα ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ)
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
1. Με ποιο κόμμα θα συνεργαστεί το DEB. Με το ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή με κάποιο άλλο μικρό αριστερό κόμμα;
2. Γιατί το ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ Τουρκικό κόμμα DEB δεν δίνει μια ανακοίνωση καταγγέλλοντας την ΧΟΥΝΤΑ στην Τουρκία που έχει φυλακίσει εκατοντάδες δημοσιογράφους, δικαστές και πολίτες που δεν συμφωνούν με τον Ερντογάν;
3. Γιατί δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία ώστε να μην υστερούν στις εξετάσεις τα παιδιά τους και με τις ποσοστώσεις να μπορούν να πετυχαίνουν στα Πανεπιστήμια αλλά και σε θέσεις στο δημόσιο.
«Μ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »