*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Ιουλίου

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Χωρίς νερό οι παραλίες του Δήμου Αβδήρων το Σαββατοκύριακο από σοβαρή ζημιά στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΑ

11 Ιουλίου
Χωρίς νερό παρέμειναν το περασμένο Σαββατοκύριακο οικισμοί του Δήμου Αβδήρων αλλά και όλη η παραλιακή ζώνη του Δήμου με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθεί χιλιάδες κόσμος και να υπάρξουν μεγάλες διαμαρτυρίες.
Αναλυτικότερα: Χωρίς νερό λόγω σοβαρής βλάβης στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑ Αβδήρων, έμειναν το Σαββατοκύριακο οι οικισμοί Αβδήρων, Πεζούλας, Γκιώνας, Βελώνης και Μυρωδάτου και όλη η παραλιακή ζώνη!!! Με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν φυσικά οι μαγαζάτορες τον κόσμο ακόμη και στον καφέ….!
Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων Νίκος Χατζόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Xanthi channel, η βλάβη σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής σταδιακά μετά τις 18.00, ενώ δεν παρέλειψε να εξάρει την εργατικότητα των εργαζομένων που ξενύχτησαν για την αποκατάστασή της.
Η ζημιά ήταν τόσο μεγάλη που όπως είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων ακόμη δεν έχει γίνει η αποτίμησή της, καθώς έσπασε ένα κλαπέ που βρίσκεται στα γραφεία της ΔΕΥΑ με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο χώρος και να καούν και τρία μοτέρ. Μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να αδειάσουν τα νερά από το αντλιοστάσιο.
Ο κύριος Χατζόπουλος επανέλαβε επίσης ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αλλαγή του απαρχαιωμένου δικτύου και αγωγού της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ και να βοηθήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ και προσωπικά ο κ.Χρήστος Μέτιος τον Δήμο Αβδήρων και την ΔΕΥΑΑ
Σε σχετική ερώτηση στον κ.Χατζόπουλο αν ενδιαφέρθηκε καθόλου για το πρόβλημα που προέκυψε ιδιαίτερα για τις παραλίες σε φουλ Τουριστική περίοδο και Σαββατοκύριακο ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, η απάντηση ήταν ΟΧΙ!
Πάντως ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων αισιοδοξεί ότι δεν θα υπάρξει παρόμοιο πρόβλημα το επόμενο Σαββατοκύριακο και γενικότερα τις επόμενες μέρες του καλοκαιριού, ενώ επεσήμανε ότι «πρόσφατα έχουν μπει άλλες 250 παροχές νερού στις παραλίες και τους οικισμούς. Κάτι που σημαίνει ότι αυξήθηκαν και οι απαιτήσεις του κόσμου και θα πρέπει να εκσυχρονιστεί τόσο το δίκτυο όσο και οι δεξαμενές του Δήμου.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »