*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Ιουλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Το "βατερλό" του Δήμαρχου Μπάμπη...! "Τρίτωσε" το κακό με τις άκυρες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου!

22 Ιουλίου
Η υπόθεση ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ εξακολουθεί μετά από 2 χρόνια και πάλι, να ταλανίζει τον Δήμο Ξάνθης «απειλώντας» να οδηγήσει σε «βατερλό» τον Μπάμπη Δημαρχόπουλο
………………………
Καιρός Επι πάσιν αριστος (Θέογνις).
«Για όλα τα πράγματα υπάρχει ο σωστός χρόνος»  .
Σήμερα όμως, δυστυχώς, νέα δεδομένα, προσωπικοί-επαγγελματικοί λόγοι, δεν μου δίνουν την δυνατότητα να εξακολουθήσω να ασχολούμαι με τα κοινά στο βαθμό που εγώ πιστεύω πως πρέπει.
(Από την επιστολή παραίτησης από το Δημοτικό συμβούλιο του Δημήτρη Μπένη)
-Δηλαδή κύριε Μπένη, επιστρέφετε στις… εργολαβίες; Ή άλλοι είναι οι επαγγελματικοί λόγοι;
………………
«Ο Φανουράκης έδωσε την αρχηγεία της ‘Κοινωνίας Δημοτών’ στον Σάββα Μελισσόπουλο και αυτός έκανε… ανάρτηση»! Αυτά έγραφε μόλις προχθές Τρίτη 18 Ιουλίου πρωτοσέλιδα ο Π. Παπαδόπουλος στον «Μαχητή» …Την ίδια όμως ημέρα του δημοσιεύματος στην «Ανοιχτή Γραμμή» ο ίδιος ο Φανουράκης, δεν διέψευδε απλά τον «Μαχητή», αλλά τον… ίδιο του τον εαυτό, λέγοντας πως ο Μελισσόπουλος μπορεί… να μην κατεβεί υποψήφιος Δήμαρχος! Μια ζωή… Φανουράκης!
(Ο Τένης Καμαρίδης στο Κερασάκι της Τούρτας)
-Και μια ζωή… Μελισσόπουλος! Ας ξεκαθαρίσει τουλάχιστον…Θα κατέβει ή δεν θα κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης;

ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ
*Ερώτημα απλοϊκού ιθαγενή πολίτη. Εκείνο το αρχαίο τι το ήθελες Δημήτρη  μου… στην επιστολή παραίτησης σου;
-Καιρός Επι πάσιν αριστος (Θέογνις), δηλαδή «Για όλα τα πράγματα υπάρχει ο σωστός χρόνος».
-Από την ώρα που δεν το εννοούσες;
……
*Διότι ακόμη δεν παραιτήθηκες φίλτατε Δημήτρη κι άρχισες να λες ότι θα το ξανασκεφτείς και ενδεχομένως να είσαι υποψήφιος το 2019, δηλαδή… δυο χρόνια και δυο μήνες μετά και να κάνουμε λίγη… υπομονή!
-Λίγη υπομονή το λες να σε περιμένουμε επί 26 ολόκληρους μήνες; Και τα βράδια πως θα κοιμόμαστε;
…….
*Ερώτημα που δεν πήρα επίσης απάντηση κύριε Μπένη.
-Για την απόφασή σου να στηρίξεις τον Μπαντάκ ως νέο αρχηγό της δημοτικής παράταξης «Συμμετέχω», ενημέρωσες το γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων;
-Ή μήπως στο… colpo grosso? είναι και ο φίλος σου Θάνος Καφόπουλος;
……
*Κι ένα τελευταίο. Για να δούμε ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος θα φερθεί πάλι με διγλωσσία στο 25ο θέμα της συνεδρίασης της Δευτέρας, σχετικά με την εκμίσθωση χώρου έναντι του γηπέδου ΑΟΞ ή θα ρίξει και πάλι το «μπαλάκι»στους άλλους, όπως κάνει συνήθως;

Σήμερα Σάββατο τελικά η συνάντηση των «4» για τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμετέχω»
Σήμερα Σάββατο πρωί τελικά θα γίνει η συνάντηση των «4» δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Συμμετέχω» για το μέλλον της παράταξής τους και το ποιος θα είναι ο επικεφαλής…
-Λέτε να πάει κι ο Δημήτρης Μπένης στη συνάντηση, άσχετα αν πλην της παραίτησής του, ισχύει και η 6μηνη αργία του;
Που και πολιτικά και ηθικά δεν του επιτρέπει να αναμιγνύεται με τον Δήμο Ξάνθης και την αυτοδιοίκηση;
Ερώτημα στον πρώην αντ’ αυτού αντιδήμαρχο….
-Αληθεύει ότι είχες δεχτεί τελεσίγραφο από τους συμβούλους σου μετά την απόρριψη της προσφυγής στο ΣτΕ για την αργία των 6 μηνών, ότι θα έπρεπε να παραιτηθείς για λόγους πολιτικής ευθιξίας, διαφορετικά θα προχωρούσαν στην… καθαίρεσή σου;
-Ναι ή όχι; Αλήθεια ή ψέματα;

Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της ποινής 
που είχε υποβάλει ο Αρτέμης Σώρρας
Την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που είχαν υποβάλει, μέσω του συνηγόρου τους, ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του απέρριψε χθες Παρασκευή το πρωί το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.
Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Σώρρα καταζητείται από την Αστυνομία, καθώς τον περασμένο Μάρτιο αμφότεροι είχαν κριθεί ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση με ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τον καθένα.
-Ωστόσο οι οπαδοί του (σ.σ. Και στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη), συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις υπέρ του αλλά και υπέρ των Ελλήνων Συνέλευσης, δίνοντας μάλιστα και συνεντεύξεις στα κανάλια!!!).

Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα έκδοσης προσωρινής
διαταγής για «πάγωμα» των POS
Απερρίφθη από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα για «πάγωμα» των πληρωμών μέσω POS, που είχαν καταθέσει οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Σερρών και Δράμας.
Οι δύο Δικηγορικοί Σύλλογοι, οι πρόεδροί τους και ακόμη 18 δικηγόροι των πόλεων αυτών, ζητούσαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας το άμεσο «πάγωμα», αλλά και την ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης, με την έκδοση προσωρινής διαταγής.
Η πρόεδρος του Α΄ θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, απέρριψε το αίτημα της έκδοσης προσωρινής διαταγής, καθώς έχει προσδιοριστεί σε σύντομο χρόνο η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης, αλλά και επειδή η βλάβη την οποία επικαλούνται οι Σύλλογοι «δεν παρίσταται δυσεπανόρθωτη» σε περίπτωση που η αίτηση ακύρωσης γίνει δεκτή.
Όπως είναι γνωστό, αιτήσεις με τις οποίες ζητείται η ακύρωση της ίδιας υπουργικής απόφασης έχουν καταθέσει ακόμη, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και δύο δικηγόροι.

Πάντως, όλες οι αιτήσεις ακύρωσης κατά της εν λόγω υπουργικής απόφασης, θα συζητηθούν στην 7μελή σύνθεση του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ, το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ και εισηγητή τον πάρεδρο, Ιωάννη Δημητρακόπουλο.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »