*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Ιουλίου

ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ! ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ! ΓΙΑΤΙ "ΣΙΩΠΑ" Ο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ;

13 Ιουλίου
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Ο Σάκης Καραμπίνης πρώτα πληρώνει τους δικηγόρους του για τις μηνύσεις που κατέθεσε με απλά…υπηρεσιακά σημειώματα και μετά τον «ντόρο»….παίρνει έγκριση από την…Σύγκλητο για να τις… καταθέσει!
Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι τελευταίες αποκαλύψεις του «Μ» για την λειτουργία του Πρύτανη του ΔΠΘ Θανάση Καραμπίνη και ιδίως τα σχόλιά μας για την πρακτική του να μηνύει τους πάντες, αλλά να πληρώνει ωστόσο όλα τα έξοδα… το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και μάλιστα με ένα… απλό υπηρεσιακό σημείωμα!!!
Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι ενώ με υπηρεσιακό σημείωμα στις 29 Ιουνίου 2017 κύριος Καραμπίνης ζητούσε από τις υπηρεσίες να πληρώσουν την δικηγορική εταιρεία που έχει αναλάβει και ήδη έχει καταθέσει δυο νέες μηνύσεις του ιδίου και του Αναπληρωτή Πρύτανη καθηγητή κ. Μπότσαρη σε βάρος του καθηγητή κ. Τσαουσίδη (με ημερομηνία 8/6/2017), εμφανίζεται το παρακάτω φαινόμενο…
-Πρώτα να πληρώνει το Πανεπιστήμιο τις δικηγορικές δαπάνες (29/6/2017) για δυο μηνύσεις που ήδη όμως έχουν κατατεθεί από Πρύτανη και Αναπληρωτή Πρύτανη καθηγητή κ. Μπότσαρη από τις 8/6/2017  και μετά από ένα μήνα αυτές να… εγκρίνονται από την Σύγκλητο του ΔΠΘ! (7 Ιουλίου 2017) και να λαμβάνεται η απόφαση της Συγκλήτου 53/44/6 Ιουλίου 2017! Για την υποβολή δυο μηνύσεων που ωστόσο ήδη έχουν κατατεθεί από την δικηγορική εταιρεία, ύψους 2.660 ευρώ!

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Αναλυτικότερα:
1.Το Υπηρεσιακό Σημείωμα της Πρυτανείας του ΔΠΘ αναφέρει χαρακτηριστικά τα παρακάτω:
………………..
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
29/06/2017
Προς Πρυτανεία ΔΠΘ
Ενταύθα
ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Σας παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την καταβολή αμοιβής του κ. …………. Δικηγόρου Ξάνθης, στον οποίο δόθηκε εντολή να συντάξει και να καταθέσει δυο μην/σεις κατά του κ. Βασιλείου Τσαουσίδη Καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π. Θράκης για λογαριασμό:
1) του κ. Αθανασίου Καραμπίνη Καθηγητή Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ. – με την ιδιότητα του Πρύτανη του Δ.Π. Θράκης  και 2) του κ. Παντελεήμονα Μπότσαρη Καθηγητή Πολυτεχνικής Σχολής, με την ιδιότητα του Αναπληρωτή Πρύτανη και Προέδρου της Επιτροπής Ερευνών του Δ.Π. Θράκης, με τις οποίες οι δυο μηνυτές ζητούν την ποινική δίωξη και τιμωρία του κ. Βασιλείου Τσαουσίδη, Καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π. Θράκης για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.
Το ποσό της αμοιβής για την παραπάνω υπόθεση για την σύνταξη όλων των δικογράφων και την διενέργεια όλων των απαραίτητων κύριων και παρεπόμενων πράξεων σχετικών με την προετοιμασία των δικών (πλην της εκδίκασης) σύμφωνα με την από 8-6-2017 έγγραφη συμφωνία:
1) Για σύνταξη και κατάθεση δυο μηνύσεων (2 Χ 1.000,00 = 2.000,00), δύο χιλιάδες τετρακόσια ογδόντα με το ΦΠΑ (2.000,00 + 480,00 ΦΠΑ = 2.480,00) ευρώ, σύμφωνα με το αριθ. 000043/27-6-2017 τιμολόγιο για την παροχή υπηρεσιών και σύμφωνα με την ημερομηνία 8-6-2017 συμφωνητικό Δικηγορικής Αμοιβής (Άρθρο 58 παρ. 1 ν 4194/2013).
2) Για έξοδα που κατέβαλε ο δικηγόρος κ. …….. εκατόν ογδόντα (100 + 80 = 180) ευρώ, για: δυο παράβολα για κατάθεση έγκλησης (50 + 50 = 100 ευρώ) και δυο παράβολα για παράσταση πολιτικής αγωγής (40 + 40 = 40) ευρώ)».
……………….
-Από το σημείωμα λοιπόν της 29/06/2017 φαίνεται καθαρά ότι κατατέθηκαν δυο νέες μηνύσεις κατά του καθηγητή κ.Τσαουσίδη (σ.σ. Που πληρώνει βεβαίως τα πάντα από την τσέπη του…) στις 8/6/2017 από το «δίδυμο» Καραμπίνης - Μπότσαρης προκειμένου να πληρωθεί η δικηγορική εταιρεία μετά από ιδιωτικό συμφωνητικό που έκαναν οι δυο πλευρές, χωρίς ωστόσο απόφαση της ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ, ώστε να πληρώσει και το συγκεκριμένο ποσόν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (2.660 ευρώ)!!!
Όταν λοιπόν  στις 5 Ιουλίου 2017 έχει διαρρεύσει ότι ο Υπουργός Παιδείας έχει θέσει σε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ τον Πρύτανη του ΔΠΘ (σ.σ. Η είδηση δημοσιεύτηκε στο Μαχητή της 7 Ιουλίου 2017 που σημαίνει ότι ήταν γνωστή από τις 6 Ιουλίου 2017!!!), τι κάνει ο Πρύτανης;
Συγκαλεί και συνεδριάζει η Σύγκλητος του ΔΠΘ στις 6 Ιουλίου 2017 προκειμένου να… ενημερωθεί για την υποβολή δυο μηνύσεων κατά του καθηγητή κ. Τσαουσίδη που ωστόσο έχουν ήδη… κατατεθεί ένα μήνα πριν από την δικηγορική εταιρεία!!!
(Σ.Σ. Η υπουργική απόφαση ΠΑΥΣΗΣ που πήρε στα χέρια του άλλωστε ο κ. Καραμπίνης αναφέρει και την ημερομηνία γνωστοποίηση της απόφασης, άσχετα αν ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τα έμαθε από κάποιες εφημερίδες…).
Το περίεργο της υπόθεσης; Μα ότι η Σύγκλητος παίρνει απόφαση να πληρώσει τις νέες μηνύσεις!
Έτσι λοιπόν στην ουσία η Σύγκλητος έρχεται εκ των υστέρων να κάνει τι;
Να… εγκρίνει τις δαπάνες του χρηματικού ποσού των 2.660 ευρώ που αφορά τις μηνήσεις που έγιναν ΧΩΡΙΣ ωστόσο την δική της απόφαση αλλά κατόπιν ιδιωτικού συμφωνητικού!!!
Ιδού αναλυτικότερα τι αναφέρει η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ 53/44/ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 (Θέμα ΣΤ-Ενημέρωση) που την υπογράφει μάλιστα ο….Αναπληρωτής Πρύτανης Καθηγητής Σταύρος Τουλουπίδης!!!! Προκειμένου οι Καραμπίνης και Μπότσαρης να χρεώσουν και αυτές τις μηνύσεις στο Δημοκρίτειο, δηλαδή στους… πολίτες!
……………..
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ
Ημ/νία: 07/07/2017
Προς:
1. Τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ.
2. Τους Αναπληρωτές Πρύτανη του Δ.Π.Θ.
3. Μέλη της Συγκλήτου του Δ.Π.Θ.
4. Την Επιτροπή Ερευνών του Δ.Π.Θ.
ΚΟΙΝ: 1 )Νομική Υπηρεσία
2) Δ.Ο.Δ.
ΘΕΜΑ: Συζήτηση ύστερα από το με αριθ. πρωτ. 15607/5-7-2017 έγγραφο της Επιτροπής Ερευνών του Δ.Π.Θ. (ΣΤ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ).
ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ 53/ 44 / 6 Ιουλίου 2017 (Θέμα ΣΤ -Ενημέρωση)
Α. Η Σύγκλητος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στη συνεδρίαση της 6 Ιουλίου 2017 ενημερώθηκε για την υποβολή μήνυσης κατά επτά. μελών της Επιτροπής Ερευνών του Ιδρύματος από τον Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών κ. Βασίλειο Τσαουσίδη.
Η Σύγκλητος καταδικάζει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη συγκεκριμένη ενέργεια, την οποία αντιμετωπίζει ως πράξη εκφοβισμού και ως μέσο άσκησης πίεσης προς τα μέλη της Επιτροπής Ερευνών, προκειμένου να λειτουργούν προς όφελος του κ. Τσαουσίδη. Για το λόγο αυτό, με βάση τα όσα έχουν τεθεί υπόψη της και γνωρίζει, εκφράζει για μία ακόμη φορά την αμέριστη στήριξη της προς τα μέλη της Επιτροπής Ερευνών του Ιδρύματος και συνεχίζει να υποστηρίζει τις αποφάσεις και ενέργειες της Επιτροπής, τις οποίες άλλωστε έχει εγκρίνει και η ίδια, μετά από εκτενή ενημέρωσή της.
Τέλος, δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση την έντονη ενόχλησή της για τις διαρκείς αμφισβητήσεις του ρόλου, των ενεργειών και των αποφάσεων της Συγκλήτου από τον κ. Τσαουσίδη και του επισημαίνει πως τα μέλη της, ως Κοσμήτορες και Πρόεδροι των Σχολών και των Τμημάτων του Δ.Π.Θ. εκπροσωπούν τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Οποιαδήποτε ατομική στρατηγική επιδίωξης ατομικού οφέλους, για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων, εις βάρος αυτής της συντριπτικής πλειοψηφίας θεωρεί ότι είναι ακαδημαϊκά, ηθικά και κοινωνικά καταδικαστέα.
Β. Η Σύγκλητος με βάση την με αριθ. πρωτ. 15607/5.7.2017 (ΔΠΘ/ΣΥΓΚΙ5222ΟΙ2024/5.7.2017) εισήγηση της Επιτροπής Ερευνών και μετά από διεξοδική συζήτηση, αποφάσισε να κάνει δεκτή την δυνατότητα κάλυψης εκ μέρους του Πανεπιστημίου όλων των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν, κατά την προάσπιση κάθε νομίμου ενδίκου δικαιώματος, τόσο των μελών της Επιτροπής Ερευνών, όσο και των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας και επαναβεβαιώνει την προηγούμενη απόφαση της με αριθ. 41/35/12.1.2017, με την οποία έδωσε εντολή στην Ε.Ε. κατάθεσης έγκλισης και ασφαλιστικών μέτρων και εξουσιοδότησε τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ. να εξαντλήσει το σύνολο των νόμιμων μέτρων προς κάθε κατεύθυνση και εναντίον παντός υπευθύνου, ώστε να διαφυλαχθεί το κύρος και να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία και η περιουσία του Πανεπιστημίου.
Ο Αναπληρωτής Πρύτανη
Καθηγητής Σταύρος Τουλουπίδης

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ!
-Τα συμπεράσματα για όλα αυτά τα παραπάνω, για σας αλλά και τον Υπουργό Παιδείας κύριο Κώστα Γαβρόγλου που παρά τα συνεχή μας ερωτήματα, κωφεύει να μας πει, «τελικά πόσες χιλιάδες ευρώ έχει δαπανήσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για τις μηνύσεις και αγωγές του κυρίου Σάκη Καραμπίνη μέχρι σήμερα;».  
-Γιατί δεν είναι μια και δυο μηνύσεις ή αγωγές, αλλά… δεκάδες; Ακόμη και κατά των Επιμελητηρίων της Θράκης, επειδή «τόλμησαν» να… «ενοχλήσουν» τον «φίλο» του και «συνέταιρο» της συζύγου του, κύριο Αντώνη Χούτο;
Και μάλιστα με διαδικασίες κάθε άλλο παρά διαφανείς από μια ΣΥΓΚΛΗΤΟ που κινδυνεύει και η ίδια να πάει κατηγορούμενη για διασπάθιση δημοσίου χρήματος;;;

-Κύριε Γαβρόγλου περιμένουμε τις απαντήσεις σας…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »