*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Ιουλίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Μετά την ωμή παρέμβαση Μπένη υπέρ του, ο Μπαντάκ ονειρεύεται …ανεξάρτητο «Τουρκικό» συνδυασμό στο Δήμο Ξάνθης!

22 Ιουλίου


*Η αλήθεια για τις πρωτιές! Ο Στέλιος Γουναρίδης ήρθε πρώτος σε ψήφους μεταξύ των 40 Χριστιανών υποψηφίων, ενώ ο Μπαντάκ είχε να ανταγωνιστεί μόνο 12 μειονοτικούς! Τότε γιατί δεν έγιναν επικεφαλής στη παράταξη "Κοινωνία Δημοτών" ο Τιμούρ ή ο Καρά Αχμέτ;
Μετά την ωμή παρέμβαση του πρώην επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω» Δημήτρη Μπένη υπέρ του Μπαντάκ Χουσεϊν και τις σοβαρές εξελίξεις στο συνδυασμό, πληροφορίες αναφέρουν ότι την ίδια επιλογή, στηρίζει ανοιχτά και το Τουρκικό Προξενείο!
Έτσι αρχικά ο Μπεκήρ Ογλού Σουά ήταν υπέρ του Στέλιου Γουναρίδη, μετά την παρέμβαση Μπένη και παραγόντων της μειονότητας έκανε στροφή υπέρ του Μπαντάκ Σιαμπάν! 
Η δικαιολογία του Σουά που άλλαξε θέση; 
-Ότι ο Μπαντάκ ήρθε πρώτος σε ψήφους στο συνδυασμό!
Αυτό όμως αναλογικά είναι ψευδές! Γιατί επί 62 υποψηφίων δημοτικών με το ψηφοδέλτιο Μπένη, οι μειονοτικοί ήταν 12-13 στον αριθμό και οι υπόλοιποι 39-40 ήταν Χριστιανοί!
Ο Σουά έκανε στροφή 180 μοιρών γιατί στο καφενείο του δέχτηκε επισκέψεις γνωστών μειονοτικών παραγόντων που του έπεισαν να στηρίξει αυτόν που θέλει και ο Μπένης αλλά και οι ίδιοι, τον Μπαντάκ κι όχι τον Στέλιο Γουναρίδη ή τον Γιάννη Τσεγγελίδη. "Σε καμιά περίπτωση Χριστιανό..." του είπαν!
Εξ’ άλλου και με το συνδυασμό Κοινωνία Δημοτών αμέσως μετά την παραίτησή του Χρίστου Πούλιου με τη λογική Μπένη, αρχηγός θα έπρεπε να εκλεγεί ο 1ος σε σταυρούς γιατρός ΧΟΥΣΕΪΝ ΟΓΛΟΥ ΤΙΜΟΥΡ *Δημ. Εν. ΞΑΝ*     που πήρε 936 ψήφους, ενώ και με την παραίτηση του Θανάση Ξυνίδη και πάλι με την ίδια λογική Μπένη, θα έπρεπε να εκλεγεί επικεφαλής ο ΚΑΡΑ ΑΧΜΕΤ *Δημ. Εν. ΞΑΝ* που πήρε 580 ψήφους. 
Ωστόσο στη συγκεκριμένη παράταξη ΟΜΟΦΩΝΑ εκλέχθηκε επικεφαλής ο Μανώλης  Φανουράκης!
Υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι στη παράταξη «Συμμμετέχω» του Δημήτρη Μπένη ναι μεν ήρθε πρώτος με 551 σταυρούς ο Μπαντάκ Σιαμπάν, είχε όμως να ανταγωνιστεί μόλις 12 μειονοτικούς ενώ ο Στέλιος Γουναρίδης μεταξύ των 40 υποψηφίων ήρθε πρώτος με 403 σταυρούς και ακολούθησε με τους ίδιους σταυρούς ο Γιάννης Τσεγγελίδης!..
"ΛΕΥΚΟ" Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΓΓΕΛΙΔΗΣ...
Από την άλλη μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, ο πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης Γιάννης Τσεγγελίδης πρότεινε στη συνάντηση που είχαν οι «4» να πάνε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου της Κυριακής και της Δευτέρας  χωρίς επικεφαλής και να πάρουν την…απόφαση μετά!
Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι 2+2, τότε θα γίνει κλήρωση, ωστόσο δεν αποκλείεται να μην φτάσουν καν εκεί, απο την ώρα που θα ψηφίσει λευκό ο Γ. Τσεγγελίδης και να βγει με την πρώτη επικεφαλής ο Μπαντάκ!
Ωστόσο από τις πρώτες κινήσεις του Σιαμπάν Μπαντάκ στο περιβάλλον και πιστός στη σκληρή γραμμή του πατέρα του Μπαντάκ Χουσείν ίδιος ονειρεύεται ήδη να γίνει ο πρώτος…Τούρκος Δήμαρχος και ο συνδυασμός «Συμμετέχω» να μετατραπεί με τον τρόπο αυτό σε καθαρά…μειονοτικό, συνδυασμό, «σπρώχνοντας» σε ανεξαρτοποίηση τους Στέλιο Γουναρίδη και Γιάννη Τσεγγελίδη.
Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπαντάκ επιθυμεί να πάρει στο συνδυασμό του και τον Λεβέντ, ανεψιό του Ψευτομουφτή Ξάνθης κ.Μετέ αλλά και έναν ακόμη μειονοτικό από την παράταξη Δημαρχόπουλου και να γίνουν σε πρώτη φάση τουλάχιστον 5-6 στον αριθμό, βοηθούντος και του Τουρκικού Προξενείου.
ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΝΗΣ ΕΝΩ "ΒΡΑΖΕΙ" Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ!
Σημειώνεται ότι στη σημερινή συνάντηση των «4» δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Συμμετέχω» δεν εμφανίστηκε καθόλου ο Δημήτρης Μπένης που όλοι κατηγορούν ανοιχτά πλέον ότι θα γίνει η αιτία να εμφανιστεί στο τέλος ανεξάρτητος μειονοτικός συνδυασμός στο δημοτικό συμβούλιο μόνο και μόνο γιατί…"μισεί" τον Δημαρχόπουλο, με τη στάση του αυτή ωστόσο, τον έχει ήδη ενισχύσει περισσότερο!
Αφού ο Σιαμπάν Μπαντάκ πλην του "Τουρκισμού" του, στην ουσία έχει ανύπαρκτο αντιπολιτευτικό λόγο και γι' αυτό σπάνια μιλούσε στο δημοτικό συμβούλιο.
Κάποιοι άλλοι όμως λένε ότι ο Δημήτρης Μπένης φοβήθηκε να εμφανιστεί στη συνάντηση και από φόβο για την αντίδραση του Στέλιου Γουναρίδη που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία και σαν άνθρωπος, αλλά και σαν συνδικαλιστής διότι είναι και ΝΤΟΜΠΡΟΣ  σαν χαρακτήρας! Και δεν μπορεί ακόμη να "χωνέψει" τα παιχνίδια του Μπένη σε βάρος του...
Επίσης εξακολουθεί να σιωπά στις εξελίξεις στη παράταξη Μπένη και το γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων στη Ξάνθη που επίσης δέχεται βολές από πολλές κατευθύνσεις, αφού μέχρι πρότινος υπάλληλος του συγκεκριμένου γραφείου ήταν και η σύζυγος του κυρίου Δημήτρη Μπένη, υπάλληλος του ΥΠΕΞ, ενώ ο νυν διευθυντής του γραφείου Θάνος Καφόπουλος είναι φίλος του!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »