*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Ιουλίου

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ για τις οφειλές που παραγράφηκαν λόγω…5ετίας στο Δήμο Ξάνθης! Απώλεια 5 εκατ. ευρώ!!!

27 Ιουλίου
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Συμφωνούμε απόλυτα και συνυπογράφουμε τα κείμενα του Γιάννη Διαφωνίδη-Ήδη άρχισε η έρευνα, πολλά γνωστά ονόματα επιχειρηματιών


Πριν 10 μέρες περίπου ο «Μαχητής» είχε κάνει μια μεγάλη και συνταρακτική αποκάλυψη.
Ότι οι Εισαγγελείς Ξάνθης κάλεσαν τον αντιδήμαρχο Δόμησης Κίρατζη Ερκάν, ζητώντας του στοιχεία για υποθέσεις που αφορούσαν καταστήματα υγιειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης από το 2012 μέχρι και σήμερα!
Στοιχεία που αφορούσαν διάφορα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου, πρόστιμα που κατά την ταπεινή μας μάλιστα άποψη «περιέργως» ήταν πολύ χαμηλά για ορισμένους επιχειρηματίες που συνεχίζουν και ΣΗΜΕΡΑ να παρανομούν με την πλήρη κάλυψη και ανοχή του Δήμου Ξάνθης στο κέντρο της πόλης, αναπτύσσοντας τριπλάσια τραπεζοκαθίσματα  από αυτά που δικαιούνται, χώρια ότι έχουν κάνει δεύτερο μαγαζί τον…κοινόχρηστο χώρο, υπόθεση που γνωρίζει και έχει μάλιστα ενημερώσει την Εισαγγελία Ξάνθης και η υπηρεσία Νεότερων Μνημείων.
Οι Εισαγγελείς δεν ζητούν βεβαίως τυχαία στοιχεία μόνο για τα καταστήματα από το 2012-2017, διότι ξαφνικά «τώρα» ξύπνησαν κάποιες υπηρεσίες και ο Δήμος Ξάνθης και προχώρησαν στην διεκδίκησή τους….
Καθώς έχουν ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ κατά «περίεργο» τρόπο χρέη πολλών παρόμοιων επιχειρήσεων προς τον Δήμο Ξάνθης από τέτοια πρόστιμα κλπ και μάλιστα επώνυμων επιχειρηματιών, κάποιοι από τους οποίους είναι και δημοτικοί σύμβουλοι!!!
Το θέμα όσο κι σας φαίνεται περίεργο, αν «εκραγεί» και «αποκαλυφθεί» θα έχει ως συνέπεια να οδηγηθούν με ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ πολλοί αυτοδιοικητικοί οι οποίοι με τον τρόπο αυτό ασκούσαν «πολιτική», αφού έμπαιναν ναι μεν τα πρόστιμα, αλλά οι υπηρεσίες…ΞΕΧΝΟΥΣΑΝ να τα…διεκδικήσουν!!!!
-Με αποτέλεσμα να παραγραφούν με τον έξυπνο τρόπο της «παραγραφής» δεκάδες τέτοιες υποθέσεις και να μην πληρώσουν αυτοί που χρωστούσαν ούτε ένα ευρώ!!!
Η εφημερίδα μας μάλιστα έχει και συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία τέτοιων καταστημάτων….
ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗ
Χθες λοιπόν ο ιδρυτής του «Εμπρός» εύλογα ασχολήθηκε  -έστω και με καθυστέρηση με το συγκεκριμένο θέμα-σχολιάζοντας λίγες μέρες μετά τις αποκαλύψεις του «Μ» τα παρακάτω: 
Απλήρωτες οφειλές δημοτών
Η είδηση: «Δεν πρόκειται να εισπραχθούν από το δήμο Ξάνθης 5 εκ. ευρώ από οφειλές δημοτών παρελθόντων ετών».
Σε αποθεματικό (ταμειακό υπόλοιπο) 12 εκ. ευρώ, ο δήμος δεν θα εισπράξει τα 5. Μένουν δηλαδή 7 εκ. Μάλιστα σύμφωνα με τις προβλέψεις της υπηρεσίας του δήμου το ποσό των 5 εκ. ευρώ δεν πρόκειται να εισπραχθεί ποτέ!
Εδώ λοιπόν δημιουργούνται δύο βασικά ερωτήματα. Πρώτον, το χρέος από πού προέρχεται και δεύτερον ποιοι είναι αυτοί που το χρωστούν και δεν θα το πληρώσουν. Δηλαδή, ο δήμος εμφανίζεται ως κάκιστος οικονομικός διαχειριστής και ως προς αυτό είναι εκ του νόμου υπόλογος διότι δεν φρόντισε ως όφειλε για την είσπραξη με κάθε τρόπο των οφειλών αυτών.
Και το δεύτερο, χωρίς να παραβλέπει το θέμα των δικαιωμάτων, οφείλει να γνωστοποιήσει τα ονόματα των μπαταχτσήδων τόσο ως τιμωρία αλλά και ως συμμόρφωση για τους πιθανούς νέους που θα ήθελαν να μην πληρώσουν το χρέος τους από δω και πέρα.

ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ..
Το όλο θέμα του τεράστιου ποσού του χρέους πέρα από το Νομικό μέρος της ευθύνης που βαραίνει το δήμο, έχει και μια άλλη διάσταση. Αυτήν της αδιαφορίας για την είσπραξη των χρεών. Που η αδιαφορία ή η ελαστικότητα καθόλου απίθανο να οφείλεται σε σκόπιμη προς φίλους και ψηφοφόρους «προσφορά». Διότι εδώ μιλάμε πλέον για 5 εκ. ευρώ. Όχι για 5.000 ή 500.000 ευρώ. Υπάρχει μεγάλη διαφορά που σίγουρα υποκρύπτει κάτι.
Και το δεύτερο μήνυμα που δείχνει αυτή η αδιαφορία του δήμου προς την είσπραξη των χρεών είναι η εξής: «Γιατί να πληρώσω τις οικονομικές μου υποχρεώσεις προς το δήμο αφού θα τις διαγράψουν; Ας πληρώσουν τα κορόιδα».
Αυτό είναι το μήνυμα. Κι αν δεν μας πει ο δήμος αναλυτικά πως και από ποιους και γιατί δημιουργήθηκε αυτό το χρέος που μάλιστα δεν θα πληρωθεί, τότε και οι συνεπείς δημότες να σταματήσουν να πληρώνουν.
-Δεν πρόκειται Γιάννη Διαφωνίδη για αδιαφορία! Αλλά για σκοπιμότητα προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάποιοι…!
Κι επειδή ουδέν κρυπτό υπό τον ήλιο, είμαστε σίγουροι ότι οι Εισαγγελείς πλην αυτών των κάποιων που την «γλίτωσαν» με τον τρόπο αυτό, θα οδηγήσουν στη φυλακή και αυτούς που έδωσαν τις ΕΝΤΟΛΕΣ στις υπηρεσίες να…»κλείσουν» τα μάτια και να αδιαφορήσουν για την είσπραξή τους.
Αυτά για σήμερα…
«Μ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »