*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Ιουλίου

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: Ζητήθηκαν τα ΑΦΜ του δημάρχου Παγγαίου και των 56 δημοτικών συμβούλων για να τους χρεώσουν 1,8 εκατομμυρία ευρώ

26 Ιουλίου
Τους Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου των 56 δημοτικών συμβούλων, που θήτευσαν επί δημαρχίας Βασίλη Ξουλόγη ή θητεύουν στη σημερινή σύνθεση του σώματος επί διοικήσεως Φίλιππου Αναστασιάδη για τη γνωστή υπόθεση των προσλήψεων υπαλλήλων με δίμηνες συμβάσεις, έπειτα από την από 26 Απριλίου 2016 καταγγελία του τέως δημάρχου, Βασίλη Ξουλόγη, ζητά με έγγραφό της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.
Αυτό σημαίνει ότι άμεσα προχωρούν οι διαδικασίες για τον καταλογισμό των ποσών, στους δημοτικούς συμβούλους του ποσού του 1,8 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στις μισθοδοσίες των 762 υπαλλήλων, που προσελήφθησαν με δίμηνες συμβάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι απολογίες τους ενώπιον της Πταισματοδίκη Καβάλας, ενώ σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η υπόθεση θα οδηγηθεί στο ακροατήριο, ενδεχομένως μέχρι και τα τέλη Σεπτέμβρη, μια και υπάρχει πιθανότητα παραγραφής για το έτος 2012.
Όπως τονίζεται στο έγγραφο του φέρει την υπογραφή του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης και σε συνέχεια του πορίσματος του Επιθεωρητή – Συμβούλου του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), Γεώργιου Μποροδήμου, «ο Συντονιστής οφείλει να προβεί σε καταλογισμό σε βάρος οργάνων (σ.σ. του Δήμου Παγγαίου) λόγω μη νόμιμης πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, της οποίας η διάρκεια δεν υπερβαίνει τους δύο μήνες μέσα σε συνολικό διάστημα 12 μηνών, που πραγματοποιήθηκαν με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου» και «κατόπιν των ανωτέρω και για τις περαιτέρω ενέργειές μας, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε άμεσα το ΑΦΜ του Δημάρχου και των κάτωθι (σ.σ. των άλλων 55) δημοτικών συμβούλων».
Επιπλέον, μετά από αυτή την εξέλιξη με τον καταλογισμό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν, εκτός από τα φυσικά πρόσωπα, δηλαδή τους δημοτικούς συμβούλους και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Παγγαίου, στα οποία είναι πρόεδροι σύμβουλοι, που υπερψήφισαν αποφάσεις για τις προσλήψεις υπαλλήλων με δίμηνες συμβάσεις.
Δημήτρης Μπουντάς

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »