25 Ιουλίου

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ Δημάρχων & Περιφερειακών έως τον Νοέμβριο 2019! Πανηγυρίζει ο Δημαρχόπουλος φοβούμενος μόνο τους...Εισαγγελείς!!!

25 Ιουλίου
Αναμενόμενη αυτοδιοικητική…βόμβα με απόφαση Σκουρλέτη! Μετατίθενται οριστικά  οι αυτοδιοικητικές εκλογές που κανονικά προγραμματίζονταν για τον Μάιο του 2019

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!
*Μες την «καλή χαρά» ο Δημαρχόπουλος για την παράταση  της θητείας του, με μοναδικό «άγχος» μη τεθεί σε αργία είτε λόγω δικαστηρίων, είτε λόγω Αποκεντρωμένης!


Η μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών, που κανονικά προγραμματίζονται να διεξαχθούν τον Μάιο του 2019, πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αποσυνδεθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών με αυτές των ευρωεκλογών.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι δημοτικές εκλογές (και πιθανόν και Περιφερειακές) θα έχουμε τον Νοέμβριο του 2019 με 4ετή θητεία πλέον για τους νέους Δημάρχους και Περιφερειάρχες
Αντικειμενικοί κύκλοι επιμένουν ότι ένας από τους βασικούς λόγους που αποφάσισαν να παραιτηθούν από το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης οι Θανάσης Ξυνίδης, Δημήτρης Μπένης και Ηλίας Βασιλούδης ήταν οι πληροφορίες που ήδη είχαν διαρρεύσει στο τύπο για παράταση της θητείας όλων των αυτοδιοικητικών για ένα ακόμη 6μηνο.
Από την άλλη, μες την «καλή χαρά» ήταν χθες ο Δήμαρχος Ξάνθης κ.Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος για την παράταση στη θητεία των Δημάρχων, με μοναδικό «άγχος» μη τεθεί σε αργία είτε λόγω δικαστηρίων, είτε λόγω Αποκεντρωμένης εξ’ αιτίας των σοβαρών υποθέσεων του Δήμου Ξάνθης.
«Η ταύτισή τους χρονικά αλλοιώνει το χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Άρα είναι εύλογο να μετατεθούν για λίγο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός, κάτι που για πρώτη φορά είχε πει ο ίδιος σε παλιότερες συνεντεύξεις του, στο πλαίσιο της, κατά τα φαινόμενα, ειλημμένης απόφασης της κυβέρνησης η αυτοδιοικητική περίοδος να ξεκινάει από 1η Ιανουαρίου και όχι 1η Σεπτεμβρίου, η δε θητεία των αιρετών θα παραταθεί έως το φθινόπωρο του 2019: «Οι εκλογές είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να γίνουν νωρίτερα από το τέλος της παρούσας θητείας, αυτό είναι ξεκάθαρο, άρα αν θα αλλάξει λοιπόν η ημερομηνία θα είναι έτσι ώστε να πάμε πιο πέρα, πιο πίσω δηλαδή. Εγώ θεωρώ απαραίτητο το να αποσυσχετιστεί η ημερομηνία διεξαγωγής των ευρωεκλογών από εκείνη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών. Λειτουργεί παραμορφωτικά για τον χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών το να συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές. Το διακύβευμα είναι άλλο στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, δεν έχουμε ανάγκη από μια τέτοιου είδους αν θέλετε υπερπολιτικοποίηση, υπερκομματικοποίηση των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών», τόνιζε από τότε ο υπουργός. Να σημειωθεί ότι η κοινή ημερομηνία αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, είχε δεχθεί έντονη κριτική από τον αυτοδιοικητικό θεσμό. Οσον αφορά την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και την θέσπιση της απλής αναλογικής, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι αυτή η αλλαγή «αποτελεί μια μόνο αλλαγή από ένα σύνολο θεσμικών αλλαγών που θέλουμε να προωθήσουμε και αφορούν τον Καλλικράτη».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »