*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Μαΐου

See Through Την εκδήλωση των βεβαιώσεων στον Πολυχώρο Χατζιδάκι, τίμησε με την παρουσία του ο κύριος Παπαχαβιάρης

05 Μαΐου
Ήταν επίσης ο Πρύτανης Σάκης Καραμπίνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζαγναφέρης και άλλοι πολλοί…
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Απίστευτο κι όμως αληθινό. Μέχρι και στην…«Τουρκόψυχη»… Γκιουντέμ κοινοποίησε ο Δήμος Τοπείρου το δελτίο τύπου για την Εικόνα της Παναγίας της Σουμελά που σήμερα στις 12 το πρωϊ με πομπή θα περάσει από τους Τοξότες και θα εκτεθεί σε προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Παναγίας…
Τι άλλο θα δούμε; (σ.σ. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι μπορεί να υπάρχουν και στη μειονότητα άνθρωποι που πιστεύουν στην Μάνα όλων μας, την Παναγία…).
……
*Σφίγγα και στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης. Να μη του φύγει… «λέξη» και δημιουργηθεί… θέμα! Έκανε μια δήλωση (καθαρά εμπορική) για την ΣΕΚΑΠ και τον Ιβάν Σαββίδη κι άφησε την ερμηνεία για όλους τους υπόλοιπους…
(σ.σ. Τέτοιοι πονηροί καιροί που είναι και οι τελείες πλέον…παρεξηγούνται! Δεν είδατε τι έγινε με το «Γκελ Μπουρντά» του Άδωνη Γεωργιάδη; Ξεσηκώθηκαν όλοι οι Πόντιοι εναντίον του…).
……
*Κύριε Άδωνη με το συμπάθεια, αλλά επειδή ο παππούς μου και η γιαγιά μου ήταν από το Βατούμ της Ρωσίας και ξεριζώθηκαν μάλιστα πριν ρθούνε ως πρόσφυγες στην ελληνική Θράκη… Εκτός από το «Γκέλ Μπουρντά» που είπατε στον Ιβάν, μήπως γνωρίζετε και το… Αϊ σιχτίρ;
-Θα σας είμαι ευγνώμων να με ενημερώσετε, γιατί δεν θα είχε ενδιαφέρον ως μια απλή ανάλογη απάντηση εκ μέρους μου…!
……
*Προς τον Δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη. Γιατί θα πρέπει τα δελτία τύπου λίγων σειρών του Βασίλη Τσολακίδη να απαντάτε… με σελίδες ολόκληρες; Που δύσκολα διαβάζει ένας αναγνώστης;

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Στα πλαίσια του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΔΟΥΣΤΗΣ Δ.Ε. ΞΑΝΘΗΣ» θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε τμήματα των οδών Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη και Ανδρούτσου, από τη Δευτέρα 8 Μαΐου μέχρι το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, κατά τις πρωινές ώρες. Οι εν λόγω εργασίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την τροποποίηση της κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, με διακοπή της κυκλοφορίας στα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και εκτροπή αυτής στις παρακείμενες οδούς. Παρακαλούμε για την κατανόηση και την προσοχή των συμπολιτών μας.

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Ξάνθης ενημερώνει ότι σύμφωνα με την από 10/03/2017 αρ. αποφ. 354  του φορέα, οι δύο ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι για τον Νομό μας είναι:
α ΄ περίοδος  από 17/03/2017 έω; 31/03/2017
β΄ περίοδος   από 01/09/2017 έως 15/09/2017,
Τα παραπάνω αφορούν την εφαρμογή του αρ. 114 του Ν. 4446/2016 (ΦΕΚ Α 240).
Η παρούσα διευκρίνιση  γίνεται  προς αποφυγήν παρεξηγήσεων λόγω εσφαλμένης αναφοράς τοπικού  μέσου ενημέρωσης για εκπτωτική περίοδο μεταξύ 02/05/2017 έως 15/05/2017 στην Ξάνθη , ενώ οι εν λόγω εκπτώσεις ισχύουν σε  άλλους νομούς.
Ο κ. Πασχάλης Ζησίου, ο γνωστός ερευνητής παλαιοντολογίας και συλλέκτης απολιθωμάτων στον οικισμό Τοξότες του Δήμου Τοπείρου.
Ο κ. Πασχάλης Ζησίου, ο γνωστός ερευνητής παλαιοντολογίας και συλλέκτης απολιθωμάτων, που δραστηριοποιείται στην Κολωνία, κατάγεται από την Ξάνθη και έχει πάρει την απόφαση να χαρίσει στον Δήμο Τοπείρου την εκπληκτική του συλλογή, με στόχο να δημιουργηθεί το μουσείο απολιθωμάτων, θα βρίσκεται στον οικισμό Τοξότες του Δήμου Τοπείρου την Κυριακή 07 Μαΐου 2017 και ώρα 10:30 π.μ.
Ο κ. Πασχάλης Ζησίου μαζί με την κα. Ο. Χαιροπούλου – Γιεκτίδου, την κα. Α. Καλίδου που τον εκπροσωπούν και αντιπροσωπεία από τον Δήμο Τοπείρου, θα έχουν συνάντηση εργασίας προκείμενου «να πάρουν μια γεύση» από δείγματα της συλλογής που θα φέρει ο συλλέκτης και θα προγραμματίσουν τις επόμενες ενέργειες για την δημιουργία του Μουσείου σε χώρο που έχει προσδιοριστεί.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ
Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην πανευρωπαϊκή 
καμπάνια «Europe in My Region 2017»
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ, συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in My Region», που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.
Στο πλαίσιο της καμπάνιας, θα πραγματοποιηθούν, στις 5 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη, εκδηλώσεις με τη συνεργασία του Δήμου για την ανάδειξη του έργου «ΟΙΚΟΠΑΡΚΟ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» 2007 – 2013.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
18:00   Ποδηλατοδρομία η οποία θα ξεκινήσει από το στάδιο «Φώτης Κοσμάς» και μέσω του Περιφερειακού Δρόμου θα καταλήξει στο ΟΙΚΟΠΑΡΚΟ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ.
18:30   Δράση του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Αλεξανδρούπολης στο χώρο του ΟΙΚΟΠΑΡΚΟΥ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ.
Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Ο Μιχάλης Ιγνατίου γράφει για το Mega και τον Ιβάν Σαββίδη
Για τις εξελίξεις στο Mega και το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του Μεγάλου Καναλιού, όπως άφησε να εννοηθεί ο Ιβάν Σαββίδης, γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου, στο mignatiou.com.
Ο έμπειρος δημοσιογράφος ήταν από εκείνους που έδωσαν ως το τέλος τη μάχη για το Μεγάλο Κανάλι, και μέχρι και σήμερα στηρίζει τους εργαζομένους που έμειναν στις επάλξεις.
Το κείμενο του Μιχάλη Ιγνατίου έχει ως εξής:
“ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟ MEGA: Αντιλαμβάνομαι ότι έφτασε η στιγμή του «κοντός ψαλμός αλληλούϊα» για το Μεγάλο Κανάλι. Ότι και να γίνει, ελπίζω και εύχομαι ότι θα σωθούν οι θέσεις εργασίας 500 και πλέον εργαζομένων, η πλειοψηφία των οποίων παρέμεινε στο κανάλι και βοήθησε να συλλέξουν οι τράπεζες εκατομμύρια ευρώ, που κάλυψαν τα δανεικά των μετόχων. Αυτοί είναι οι ήρωες του Mega, οι άνθρωποι των κάτω ορόφων. Και αν σωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, όπως φαίνεται, ο νέος και οι παλιοί μέτοχοι πρέπει να τους ευχαριστήσουν έμπρακτα.
Συνεχίζω να πιστεύω -και ας τσαντίζονται και ας φωνάζουν οι δημοσιογράφοι- ότι το κατέβασμα των ρολών του δελτίου ήταν μία λάθος απόφαση, με δεδομένο ότι πολλοί εκ των συναδέλφων, που βρήκαν δουλειές σε άλλα ΜΜΕ, συνεχίζουν να εργάζονται και να ΜΗΝ πληρώνονται. Σίγουρα, εάν επαναλειτουργήσει το κανάλι, όπως προανήγγειλε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά. Είτε μείνουμε στο «σπίτι» μας, είτε πάρουμε άλλους δρόμους, η εκτίμηση και ο σεβασμός θα είναι πάντα ένα γεγονός, διότι οι περισσότεροι γίναμε “ονόματα” στο Mega, το οποίο για 26 χρόνια μας πλήρωνε πριν εκπνεύσει ο μήνας. Τους τελευταίους 14 μήνες η συμπεριφορά είναι απλά βάναυση… Και μένω εδώ, για τώρα.”.


Αρπάζουν τις τραπεζικές καταθέσεις λόγω χρεών στα ταμεία

Απειλούνται με κατάσχεση χρημάτων από τους λογαριασμούς τους στις τράπεζες όλοι όσοι έχουν χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία κάτω από 5.000 ευρώ.
Εχουν μεταβιβαστεί στο ΚΕΑΟ όλα τα παλιά χρέη σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ και έτσι άρχισαν να πέφτουν βροχή τα “ραβασάκια” σε όσους χρωστούν.
Οι οφειλέτες καλούνται να πληρώσουν το χρέος τους ή να το ρυθμίσουν.
Σε διαφορετική περίπτωση την είσπραξη κάνει αναγκαστικά το ΚΕΑΟ με άδειασμα του τραπεζικού λογαριασμού.
Ήδη έχουν πάρει προειδοποιητικά “ραβασάκια” περισσότεροι από 269.000 άνθρωποι ενώ συνολικά το ΚΕΑΟ έχει στοχοποιήσει περισσότερους από 619.000 οφειλέτες.
Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» στα ειδοποιητήρια που στέλνονται, οι οφειλές δεν είναι παγωμένες ως το τέλος του 2016, όπως υποσχόταν η κυβέρνηση, αλλά αντίθετα τα χρέη και άνω και κάτω των 5.000 ευρώ τοκίζονται κανονικότατα με πρόστιμο 8% το μήνα και για το 2017!
Οφειλέτης που χρωστούσε στο τέλος του 2016 στο ΙΚΑ 3.750 ευρώ από το κεφάλαιο και 1.250 ευρώ από παλιές προσαυξήσεις, δηλαδή 5.000 ευρώ συνολικά, σήμερα βρίσκεται να χρωστά 5.125 ευρώ και στο τέλος του 2017 θα βρεθεί να χρωστά 5.300. Το χρέος του δεν πάγωσε, όπως του έταξε ο κ. Τσίπρας, αλλά αντίθετα αβγατίζει κάθε μήνα.
Οφειλέτης με χρέος 21.100 ευρώ στο τέλος του 2016, έχει «μαζέψει» στο πρώτο πεντάμηνο του 2017 άλλα 528 ευρώ, από πρόστιμα που υποτίθεται θα πάγωνε η κυβέρνηση. Οφειλέτης με χρέη 34.900 ευρώ στο τέλος του 2016, έχει φτάσει να χρωστά 35.772 ευρώ στο πρώτο πεντάμηνο του 2017, με «τόκο-πρόστιμα» 873 ευρώ. Αυτά είναι που θα έμεναν παγωμένα, αλλά επειδή καμία τέτοια διάταξη δεν πέρασε από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., τα Ταμεία συνεχίζουν να χρεώνουν τα πρόστιμα χωρίς καμία αλλαγή.
imerisia.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »