*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Μαΐου

SEE THROUGH Το Λούνα Πάρκ της ανακύκλωσης, την Τρίτη στο Λιμνίο

10 Μαΐου
Πολλοί μαθητές από σχολεία της Ξάνθης επισκέφθηκαν χθες το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» στο θεματικό πάρκο του Λιμνίου
ΑΚΟΥΣΟΝ!ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τη ΔΙΑΑΜΑΘ και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) διοργάνωσε χθες το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» στο θεματικό πάρκο Λιμνίο (σ.σ. στη διπλανή στήλη βλέπετε φώτο…)
……
*Πρόκειται για μία πρωτότυπη ενημερωτική, ψυχαγωγική, αλλά και εκπαιδευτική δράση με παιχνίδια που έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα με μηνύματα ανακύκλωσης.
Τα παιδιά διασκεδάζοντας μαθαίνουν ποια υλικά ανακυκλώνονται, αλλά και εκπαιδεύονται για σωστή συμμετοχή στην διαδικασία της ανακύκλωσης. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουν στην καλύτερη υλοποίηση των προγραμμάτων ανακύκλωσης παροτρύνοντας και τους μεγαλύτερους έτσι ώστε η ανακύκλωση να γίνει τρόπος ζωής.
……
*Λίγες επί πλέον πληροφορίες. Το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας του Δήμου Ξάνθης, της ΔΙΑΑΜΑΘ και της ΕΕΑΑ σύμφωνα με την οποία η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση του κοινού δημιουργεί ολοένα και πιο ευσυνείδητους πολίτες που μαθαίνουν για την ανακύκλωση συσκευασιών, την «αγκαλιάζουν» και την εντάσσουν με αποτελεσματικό τρόπο στην καθημερινότητά τους.
……
*Η εκδήλωση ξεκίνησε χθες παρουσία πολλών μαθητών στις 9.00 το πρωί και διήρκεσε έως τις 13.00 το μεσημέρι.
……
*Μέρος για τραπεζάκια κάτω από το ΕΒΕ Ξάνθης (50 τμ για την ακρίβεια), πήρε χθες η γνωστή ταβερνούλα «ΠΗΡΟΥΝΙΕΣ». Καλορίζικη και… καλοκαιριάτικη!
….
Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει σχετικά με τις βεβαιώσεις για την εφορία, ότι οι συναλλασσόμενοι με τον Οργανισμό δεν χρειάζεται να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες (ΚΠΑ2) ή να τις αναζητούν στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, καθώς τα στοιχεία των ποσών που έχουν καταβληθεί, έχουν αποσταλεί ήδη στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Νεκρή βρέθηκε η ηθοποιός Μαίρη 
Τσώνη, σε ηλικία 30 χρονών!
Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια και ηθοποιός Μαίρη Τσώνη σε ηλικία 30 ετών.
Η νεαρή ηθοποιός έγινε γνωστή, κυρίως, μέσω της συμμετοχής της στην βραβευμένη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Κυνόδοντας» (στην οποία υποδύθηκε τη μικρή κόρη της οικογένειας) αλλά και ως μέλος του συγκροτήματος Μary & The Boy.
Η Μαίρη Τσώνη, με καταγωγή από τη Λειβαδιά, γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από τη Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης και τη σχολή Μusical Τheater Dance Attic του Λονδίνου το 2005.
Είχε πάρει μέρος σε παραστάσεις των Μ. Μαρμαρινού και Κ. Τσιούκα, ενώ σε μικρότερους ρόλους είχε παίξει στο σινεμά στο «Κακό» και στο «Κακό στην Εποχή των Ηρώων» του Γιώργου Νούσια, στο «Artherapy» του Νίκου Περάκη και στα «Οπωροφόρα της Αθήνας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου.
Συναντήσεις Κεραμάρη με Υφυπουργός Παιδείας 
και Διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού σε Κομοτηνή 
και Αλεξανδρούπολη
Ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Μπαξεβανάκης Δημήτριος και ο Διευθυντής του γραφείου του Υφυπουργού κ. Μουστάκας Γεώργιος θα παρευρεθούν σε προγραμματισμένες συναντήσεις του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Παναγιώτη Κεραμάρη με τον Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και Έβρου,  με Σχολικούς Συμβούλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με έδρα την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη καθώς και με τους Διευθυντές και Υποδιευθυντές Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ) και με τους Διευθυντές των Εργαστηριακών Κέντρων  των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης και Έβρου.
 Θέμα της συζήτησης θα είναι οι προωθούμενες αλλαγές στα ΕΠΑ.Λ - Μαθητεία.
Οι συναντήσεις  έχουν  προγραμματιστεί ως εξής:
1) Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 στο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ Κομοτηνής και ώρα 07:00μ.μ,
2)Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 στο 2ο ΕΠΑ.Λ Αλεξανδρούπολης και ώρα 11:00π.μ
Η αναβάθμιση του Φαναρίου στην συνάντηση Μέτιου
με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου
Συνάντηση είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) κ. Γιώργο Τερζάκη.
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη συνολική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της περιοχής Φαναρίου-Αρωγής στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.
Συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του κάμπινγκ Φαναρίου, τα έργα ανάπλασης κατά μήκος της παραλιακής οδού Φαναρίου-Αρωγής καθώς και η συντήρηση των εγκαταστάσεων της Πλαζ Φαναρίου με σκοπό την επαναλειτουργία της.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μέτιος ενημέρωσε για την απόφασή του να γίνουν παρεμβάσεις από την Περιφέρεια και στο δρόμο που συνδέει την εθνική οδό με το Φανάρι ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στην περιοχή και να υπάρξει συνολική αξιοποίηση του τμήματος αυτού της παραλιακής ζώνης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Διευθύντρια Επιχειρησιακού Συντονισμού της ΕΤΑΔ κ. Χριστίνα Αναστασιάδου, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ τομέα Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού κ. Δημήτρης Μπλούκος και στελέχη της Περιφέρειας.
Συνελήφθη 31χρονος στην Ξάνθη με 107 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 150 γραμμάρια λαθραίου καπνού
Συνελήφθη την Δευτέρα (8-5-2017) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 31χρονο, διότι σε έρευνες που πραγματοποίησαν σε δύο οικίες του στην Ξάνθη, εντόπισαν και κατέσχεσαν, συνολικά:
-107 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
-3 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 150 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »