*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Μαΐου

SEE THROUGH Υποχρεωτικά κλειτά τα καταστήματα στην αγορά της Ξάνθης την Κυριακή 7/4

06 Μαΐου
ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!
*«Καρατομήθηκε» ο Νίκος Νικολόπουλος από τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο… αλλά το ερώτημά μου είναι, «γιατί»;
-Μήπως γιατί «ενόχλησε» κάποιους κολλητούς… αυτοδιοικητικούς του Μπάμπη; Μήπως γιατί δεν χαρίστηκε σε πρώην αντιδήμαρχο; Ή άλλος είναι ο λόγος;
-Θα θέλαμε μα ειλικρινή απάντηση… αφού ούτως ή άλλως θα ασχοληθούμε.
……
*Και επί της ουσίας:
Σύμφωνα λοιπόν με απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης που αναρτήθηκε χθες στο 5/5/2017 ΔΙΑΥΓΕΙΑ:
Α. Τον Παυλίδη Πέτρο του Αναστασίου, κλάδου ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών με βαθμό Α΄, από τη θέση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής στη θέση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δόμησης.
Β. Τον Νικολόπουλο Νικόλαο του Αποστόλου, κλάδου ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με βαθμό Α΄, από τη θέση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δόμησης στη θέση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής.
…….
*Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε χθες στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης για την υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας της Σουμελά.
Προηγήθηκαν χοροί των Ποντίων, ενώ εντυπωσιακή ήταν για μια ακόμη φορά η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από το Xanthi channel.
…….
*Σημειώνω ότι η Εικόνα της Παναγίας εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα και στους Τοξότες στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής.
……
*Κι ένα τελευταίο. Καλό του κάναμε και βρήκαμε το… μπελά μας! Ο λόγος για τον κύριο Ρούφο Δημήτριο από τη Γενισέα, ο οποίος αφού έβαλε μπροστά το όνομα κοινού μας γνωστού και μας ζήτησε συγκεκριμένη διευκόλυνση και του την κάναμε… μας δουλεύει κι από πάνω!
-Εκεί δηλαδή που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι!
(σ.σ. Για τον συγκεκριμένο κύριο βέβαια θα επανέρθω, η περίπτωσή του ωστόσο αποτελεί και… ηθικό δίδαγμα για την εφημερίδα μας. Αυτά προς το παρόν…).

Σκοτώθηκε 69χρονος αγρότης στον Έβρο από ανατροπή του τρακτέρ του
Την Πέμπτη (4-5-2017) το μεσημέρι, στη διαδημοτική οδό Ριζίων - Καναδά, γεωργικός ελκυστήρας, που οδηγούσε 69χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δικαίων Ορεστιάδας.

Εμπορικός Σύλλογος: Κλειστή δια νόμου η τοπική αγορά την Κυριακή 7/5
Κλειστά πρέπει βάσει νόμου να παραμείνουν τα καταστήματα στην Ξάνθη την Κυριακή 7/5, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος.
"ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων του Νομού Ξάνθης την Κυριακή 07 Μαΐου βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, όπως συμβαίνει -συνταγματικά κατοχυρωμένα- και με τις περισσότερες Κυριακές του χρόνου. Για τον λόγο αυτό, αποστείλαμε τον σχετικό νόμο και την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης στην Αστυνομική Διεύθυνση, ώστε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να παρέμβουν σε περίπτωση που υπάρξουν επιτήδειοι (καταστηματάρχες ή υπάλληλοι αλυσίδων). Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή στην υποτιθέμενη άγνοια, στη στρέβλωση της λειτουργίας της αγοράς και την έκνομη δραστηριότητα. Δεν πρόκειται η αγορά να γίνει έρμαιο των διαθέσεων του οποιοδήποτε" αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Η ΟΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ στηρίζει την απόφαση του Εμπορικού 
Συλλόγου Ξάνθης για κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου!
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Ξάνθης, στηρίζει την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης για το ΚΛΕΙΣΙΜΟ των εμπορικών καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου 2017. Μια πάγια θέση που έχει συστρατευτεί και η ΓΣΕΒΕΕ, καθώς όπως τονίζει και ο πρόεδρος της κύριος Γεώργιος Καββαθάς «Έστω και την ύστατη στιγμή πρέπει να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, η οποία έχει αυτορυθμιστεί καλύπτοντας τις ανάγκες των καταναλωτών. Η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει για άλλη μια φορά ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα οδηγήσει σε νέα λουκέτα χιλιάδες επιχειρήσεις μια ώρα γρηγορότερα σε μια περίοδο που δίνουν καθημερινή μάχη για να επιβιώσουν, παράλληλα χιλιάδες εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία. Αυτό που λείπει από τους καταναλωτές είναι χρήματα και όχι χρόνος για να κάνουν τις αγορές τους. Η ΓΣΕΒΕΕ αναμένεται να προσφύγει εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο με προηγούμενη απόφαση του είχε κρίνει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αντισυνταγματικό. Καλούμε τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους και εμπόρους να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους την Κυριακή 7 Μαΐου δίνοντας μια βροντερή απάντηση στις προσπάθειες που γίνονται για ολιγοπώληση της αγοράς».
Με Εκτίμηση
Το Δ.Σ. Ο.Ε.Β.Ε. ΞΑΝΘΗΣ

 Ανάμεσα στα 30 πιο ρομαντικά σοκάκια πάνω 
στη Γη και τα γραφικά στενά της Παλιάς Πόλης!
Ανάμεσα στα 30 πιο ρομαντικά σοκάκια πάνω στη Γη συγκαταλέγονται τα γραφικά στενά της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης.
Πρόκειται για μερικά υπέροχα, γραφικά, ρομαντικά σοκάκια που κάνουν τον περίπατο ακόμα πιο απολαυστικό και τα οποία αξιολόγησε γνωστό τουριστικό site.
Τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης κατατάσσονται στην τελευταία θέση, ενώ την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Μύκονος.

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» 
στο θεματικό πάρκο του Λιμνίου
 Ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τη ΔΙΑΑΜΑΘ και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) διοργανώνουν το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» στο θεματικό πάρκο Λιμνίο, την Τρίτη 9 Μαΐου 2017.Πρόκειται για μία πρωτότυπη ενημερωτική, ψυχαγωγική, αλλά και εκπαιδευτική δράση με παιχνίδια που έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα με μηνύματα ανακύκλωσης.
Τα παιδιά διασκεδάζοντας μαθαίνουν ποια υλικά ανακυκλώνονται, αλλά και εκπαιδεύονται για σωστή συμμετοχή στην διαδικασία της ανακύκλωσης. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουν στην καλύτερη υλοποίηση των προγραμμάτων ανακύκλωσης παροτρύνοντας και τους μεγαλύτερους έτσι ώστε η ανακύκλωση να γίνει τρόπος ζωής.
Το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας του Δήμου μας, της ΔΙΑΑΜΑΘ και της ΕΕΑΑ σύμφωνα με την οποία η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση του κοινού δημιουργεί ολοένα και πιο ευσυνείδητους πολίτες που μαθαίνουν για την ανακύκλωση συσκευασιών, την «αγκαλιάζουν» και την εντάσσουν με αποτελεσματικό τρόπο στην καθημερινότητά τους.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9.00 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 13.00 το μεσημέρι.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ 
ΤΗ «ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ 
ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Καταδικάζουμε τη «στοχοποίηση» της δασκάλας και συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Δήμητρας Σαραντίδου από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.
Η προσπάθεια τρομοκράτησης μιας δασκάλας που με τη στάση της μέσα και έξω από την τάξη συμβάλει στην ουσιαστική διαπαιδαγώγηση των μαθητών, στην καλλιέργεια αγωνιστικών προτύπων ζωής, βρίσκει απέναντί της όλους τους εργαζόμενους της Ξάνθης, όλο τον ξανθιώτικο λαό.
Προφανώς η ναζιστική εγκληματική οργάνωση που έχει συνήθειο να στήνει δουλεμπορικά γραφεία για να εξασφαλίζει φτηνούς εργαζόμενους για τους μεγαλοεργοδότες, να κάνει ερωτήσεις στη βουλή για το πώς δε θα πειραχτούν τα κέρδη των εφοπλιστών ενοχλείται από τους εκπαιδευτικούς που διαπαιδαγωγούν τους μαθητές στην αγωνιστική στάση ζωής. Με αυτή της την ενέργεια κάνει ακόμα πιο καθαρό τον πραγματικό της ρόλο ως σιδερένια γροθιά της μεγαλοεργοδοσίας.
Απομονώνουμε τους φασίστες σε κάθε εργασιακό χώρο, κάθε γειτονιά, κάθε χωριό.
Δε δεχόμαστε να ρίχνουν το ναζιστικό, ρατσιστικό τους δηλητήριο πουθενά.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »