*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Μαΐου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Κάθε φορά που "ενοχλεί" Θάνος Καφόπουλος, θυμούνται τα...panama papers!

05 Μαΐου
Εγώ ως αριστερός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είμαι ξεκάθαρος. Δεν θέλουμε διπλωμάτη στη Ξάνθη που το όνομά του έχει εμπλακεί στα…. panama papers! Μόνο στα…Tourk papers!
………
…οι βουλευτές της πλειοψηφίας ψήφισαν για τη διατήρηση 170 θέσεων εργασίας και μιας μεγάλης εταιρίας της περιοχής καθώς και ότι δεν διαγράφονται τα πρόστιμα αλλά καταλογίζονται στους υπεύθυνους. Οι τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. να μιλήσουν δημόσια και να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τη στάση των κομμάτων τους εναντίον της ΣΕΚΑΠ.
(Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης στο Κανάλι 6)
-Άστο Γρηγόρη… Δεν σε συμφέρει, γιατί παράλληλα θα πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη στο θέμα του Ιβάν πρώτοι και καλύτεροι Ζεϊμπέκ και Νομαρχιακή! Μέχρι «λήσταρχο» τον λέγανε τον Σεπτέμβρη του 2014!
………
Δημοσιογράφος ΕΡΤ3: Όταν λέμε λαθρεμπόριο, τι δηλαδή έδινε τσιγάρα χωρίς ταινία;
Γ.Σ: Λαθρεμπόριο τσιγάρων, ακριβώς!! Αυτό λοιπόν το λέω, κάπως ... ότι ήταν ένα προϊών του κρατικού μοντέλου διοίκησης που είχαν αυτές οι εταιρείες, που ήταν αν θέλετε κρατικού ενδιαφέροντος, όχι αμιγώς κρατικές, αλλά κρατικού ενδιαφέροντος, ξεκίνησαν ως συνεταιριστικές αλλά στην πορεία κατέληξαν να είναι στον όμιλο της Αγροτικής.
(Ο δημοσιογράφος Γ. Σιδηρόπουλος στην αποκαλυπτική ανταπόκρισή του για την ΕΡΤ3)
-Ένας Εισαγγελέας; Ένας… Εγγλεζάκης;

ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Προς Γ. Σιδηρόπουλο-Χουσεΐν Ζεϊμπέκ- Μετέ κλπ.
Εντάξει, όλοι το «εμπεδώσαμε» ότι το όνομα του προϊσταμένου του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων στη Ξάνθη Θάνου Καφόπουλου, βρίσκεται στη λίστα των…. panama papers!
-Γιατί όμως θα πρέπει να το «θυμάστε» και να το αναφέρετε κάθε φορά που κάτι ενοχλεί τους «Τουρκόψυχους» της περιοχής μας, όπως για παράδειγμα η μεταφορά του Ιεροσπουδαστηρίου του Εχίνου, στο Εμπορικό κέντρου του «Γαλαξία»;
……
*Δηλαδή την Εθνική πολιτική ποιος θα πρέπει να την καθορίζει στην περιοχή μας; Ο Χουσείν, οι φίλοι του Χουσεΐν ή ο Κοτζιάς;
-Γιατί το Ιεροσπουδαστήριο του Εχίνου δεν έρχεται τυχαία στη πόλη. Πρώτα είπαν το ΝΑΙ οι Κοτζιάς και Πάνος Καμμένος!!!
……
*Εκτός αν είστε παλικάρια για να τα βάζετε μόνο με τον Καφόπουλο και δεν τολμάτε να τα εκφράσετε τις αντιρρήσεις στους στον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ και τον ΥΠΕΞ!
……
*Αλλά κι εσύ βρε Θάνο θα έπρεπε από το Τορόντο του Καναδά να έρθεις κατευθείαν στη Ξάνθη;
-Γιατί δεν ξεκινούσες από την Γενεύη της Ελβετίας και πρώτα σε φέρανε εδώ και από δω θα καταλήξεις στην εκεί Ελληνική Πρεσβεία;
ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ 
ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ
Δεν πήραμε απάντηση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, αν ήταν απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής ή δική τους, το να μην προσκληθούν οι Φορείς του Νομού Ξάνθης στην επίσκεψη του Νίκου Παππά στη Ξάνθη…
Και  το γράφουμε αυτό γιατί μπορεί ο γραμματέας να μην συμπαθεί τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και το ίδιο να συμβαίνει και με τον Αντιπεριφεριάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, αλλά τι να κάνουμε…
Αυτούς ήθελε και εξέλεξε ο λαός και τουλάχιστον μέχρι να λήξει η θητεία τους, είστε κι εσείς υποχρεωμένοι να σέβεστε και να συνεργάζεστε, διότι σε μια δημοκρατία πάνω από όλα είναι οι θεσμοί…
Η αποθέωση που γνώρισε ο Καραμανλής 
στην παρουσίαση του βιβλίου Δημοσχάκη!
Την αποθέωση γνώρισε ο Κώστας Καραμανλής, στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και Επίτιμου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αναστάσιου Δημοσχάκη, «Από τον Έβρο στην Κατεχάκη».
Ο πρώην πρωθυπουργός και επί 12 1/2 χρόνια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από όσους ήταν παρόντες στην αίθουσα, ενώ τον πλησίασαν για να φωτογραφηθούν μαζί του, μιλώντας κολακευτικά για τη δική του περίοδο πρωθυπουργίας, αρκετά στελέχη της Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείς, που τίμησαν με την παρουσία τους τον Αναστάσιο Δημοσχάκη.
Ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, και Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν επιλογή της ηγεσίας Καραμανλή για την ΕΛ.ΑΣ., και έκτοτε οι δυο τους οικοδόμησαν σχέση σεβασμού και εμπιστοσύνης, καθώς δοκιμάστηκαν στο δύσκολο πεδίο της μάχης.
Άγκυρα: Η απόφαση της Δικαιοσύνης θα επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις
Το απόγευμα της Πέμπτης 4 Μαΐου 2017 το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση ως απάντηση στην απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να απορρίψει και το δεύτερο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που αιτήθηκαν ασύλου στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016. Η ανακοίνωση είναι συνταγμένη σε σκληρή γλώσσα και ξεκαθαρίζει πως οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών θα επηρεαστούν άμεσα από τη στάση της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Το κείμενο της ανακοίνωσης σε πλήρη μετάφραση έχει ως εξής:
«Δυστυχώς η ελληνική Δικαιοσύνη την οποία αναμέναμε δίκαιη και ουδέτερη για ακόμα μια φορά μας απογοήτευσε και απέρριψε το δεύτερο αίτημα για έκδοση των οκτώ πραξικοπηματιών που έδρασαν κατά του Συντάγματος την 15η Ιουλίου.
Μέχρι και σήμερα οι ελληνικές αρχές παρεμπόδισαν τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK, DHKP/C, στο να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη και τώρα επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος. Η απόφαση αυτή εμποδίζει τους ενόχους να παρουσιαστούν ενώπιον της τουρκικής Δικαιοσύνης, εκείνοι που έβαλαν κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος φόνευσαν και τραυμάτισαν χιλιάδες πολίτες και ένστολους και απείλησαν τη ζωή του προέδρου της χώρας. Παραβλέπει έτσι αυτή η απόφαση τα δικαιώματα των θυμάτων. Δεν αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν έτσι τη συνεργασία και την υποστήριξη στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και του εγκλήματος από μια σύμμαχο χώρα. Αυτή η απόφαση γίνεται η αιτία ώστε οι ένοχοι να μην δικαστούν και το έγκλημα να παραμείνει ατιμώρητο. Η απόφαση προστατεύει τους πραξικοπηματίες. Οι σχέσεις μας θα επηρεαστούν. Είναι φανερό ότι αυτή η απόφαση ελήφθη με πολιτικά κίνητρα και είναι η αιτία οι ένοχοι να παραμείνουν στο απυρόβλητο μακριά από τη Δικαιοσύνη.
Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει αναμφισβήτητα τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία σε περιφερειακά θέματα με την Ελλάδα που ανοίγει την αγκαλιά της στους πραξικοπηματίες».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »