*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Μαΐου

Στα χέρια Σαββίδη το εκδοτικό συγκρότημα Μπόμπολα! Η νέα ανερχόμενη δύναμη στα media

06 Μαΐου

Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη περνά το εκδοτικό συγκρότημα Μπόμπολα. Καθοριστικός ο ρόλος των τραπεζών, οι οποίες μετά από πολλές διαπραγματεύσεις συναίνεσαν στο σχέδιο διάσωσης-εξυγίανσης, «θυσιάζοντας» το 30-35%  των απαιτήσεων τους για να διασφαλίσουν το υπόλοιπο.
Το deal έκλεισε την Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί με υπογραφή συμβάσεων μετά την ψήφιση του νόμου που θα απαλλάσσει ευθυνών τα τραπεζικά στελέχη τα οποία θα υπογράψουν διαγραφές/κουρέματα και αναδιαρθρώσεις δανείων.
Την ώρα λοιπόν που ο ΔΟΛ περιμένει την «ληξιαρχική πράξη θανάτου» και οι εφημερίδες του βγαίνουν στο σφυρί, το άλλο μεγάλο συγκρότημα media που εξέφραζε τον «μεσαίο πολιτικό χώρο» γυρίζει σελίδα, γίνεται βιώσιμο και θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και στις πολιτικές εξελίξεις.
Εχοντας στο οπλοστάσιο του το «Εθνος», την οικονομική εφημερίδα «Ημερησία», την αθλητική «Goal News», δεκάδες περιοδικά και το πακέτο σχετικής πλειοψηφίας του Mega Channel, ο ομογενής επιχειρηματίας  γίνεται η νέα ανερχόμενη δύναμη στα media, αποκτώντας τεράστια επιρροή.
Η αλλαγή ιδιοκτησιακού σχήματος στον «Πήγασο» θα συνδυασθεί με εισφορά νέων κεφαλαίων, αναδιάρθρωση και κούρεμα δανείων και μεταβίβαση ακινήτων της εταιρείας στις πιστώτριες τράπεζες.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »