*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Μαΐου

Οι ληστές των χρηματοκιβωτίων στη γαλακτοβιομηχανία «Όλυμπος» - Ο ρόλος του «απρόσεκτου» ληστή!

07 Μαΐου
Καθοριστική για την εξέλιξη των ερευνών για την εξάρθρωση της «συμμορίας των χρηματοκιβωτίων» ήταν η επίθεση της οργάνωσης στα γραφεία της γαλακτοβιομηχανίας «Όλυμπος» στο Καπανδρίτι. (σ.σ. Η Γαλακτοβιομηχανία που έχει και την ΡΟΔΟΠΗ στη Ξάνθη)
Πρόκειται για τη ληστεία που είχε γίνει τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2017 όταν επτά άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέβαλαν στο προαύλιο της εταιρίας που βρίσκεται στο 27ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας. Οι δράστες ακινητοποίησαν και έδεσαν τον φύλακα, μπήκαν στο κεντρικό κτήριο και εκεί ακινητοποίησαν τρεις ακόμη υπαλλήλους. Οι ληστές επιχείρησαν να ανοίξουν την πόρτα που οδηγεί στα κεντρικά γραφεία και στο λογιστήριο όμως δεν τα κατάφεραν και διέφυγαν με αυτοκίνητο.
Κατά τη διαφυγή τους ένα κινητό τηλέφωνο έπεσε από ένα από τα μέλη της συμμορίας με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μπορέσουν με τεχνικές μεθόδους να ξεδιπλώσουν τη δράση τους. Η οργάνωση φέρεται να χρησιμοποιούσε δεκάδες τηλεφωνικές συνδέσεις.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 15 άτομα και έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα πέντε που αναζητούνται.
Σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι υπάρχουν και μέλη της συμμορίας που δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν κατηγορίες και για κάποιους από τους περίπου 20 προσαχθέντες που οδηγήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη ΓΑΔΑ και αφέθηκαν ελεύθεροι. Τη Δευτέρα 8/5 η Αστυνομία αναμένεται να κάνει την επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »