*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Μαΐου

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΕ! Νέα ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, με αιχμές και ειρωνείες κατά του Δημάρχου Ξάνθης.

06 Μαΐου
ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ:
Γιατί δεν πραγματοποίησαν φέτος εκδήλωση στη Γενισέα Δήμου Αβδήρων όπου υπάγονται, όπως πέρσι;
Πριν αλέκτωρ λαλήσει και αφού ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων -καλό είναι πάντως να μας πει κάποια στιγμή ο Δήμος Ξάνθης και το «κόστος» του αλλά και τι χρήματα παίρνουν οι διάφοροι «μαέστροι», με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Μουσικού σχολείου Ξάνθης, επιτίθεται ανοιχτά στον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και αφού τον ειρωνεύεται για την ομιλία του στην έναρξη του Φεστιβάλ, επανέρχεται στο θέμα του νέου κτηρίου, ζητώντας λύση από τον Δήμο Ξάνθης κι όχι από το Δήμο Αβδήρων όπου υπάγεται!
(σ.σ. Κι ενώ σύμφωνα και με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, έχει δρομολογηθεί η κατασκευή του νέου Μουσικού Σχολείου μετά την κάθοδο στην Αθήνα του Δημάρχου Αβδήρων Γιώγου Τσιτιρίδη με τους βουλευτές του Νομού, κάτι που δεν αναφέρει ο σύλλογος Γονέων πιθανόν γιατί δεν αρέσει στον διευθυντή του κ. Παναγιώτη Κουτάκη…).
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων που είναι εμφανές ότι διακατέχεται από τη γνωστή λογική του διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης κ. Κουτάκη και των καθηγητών που επιμένουν σε κτίριο μέσα στη πόλη, αναφέρει τα παρακάτω:
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Το  τριήμερο 27-29 Απριλίου, κατά τη διάρκεια  του Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων `Πόλις Ονείρων`, ζήσαμε μαγικές στιγμές και ακούσαμε πολύ όμορφα λόγια για τη σημασία του, για τη συνέχισή του, αλλά και για την αξία των Μουσικών Σχολείων - ιδιαίτερα του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης - το οποίο για άλλη μια χρονιά, συνδιοργάνωσε  αυτή τη συνάντηση στην πόλη μας.
Επειδή όμως,
τα όμορφα λόγια για να είναι αληθινά, πρέπει να συνοδεύονται από ανάλογες  πράξεις, πιστεύουμε ότι είναι καιρός να καθίσουν όλοι οι αρμόδιοι (Δήμοι , Περιφέρεια, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Βουλευτές του Νομού)  γύρω από ένα τραπέζι και με αποφασιστικότητα, θέληση και ειλικρίνεια να βρουν μια άμεση λύση για το πρόβλημα στέγασης  που βασανίζει το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης  20 ολόκληρα χρόνια.
Ελπίζουμε ότι οι τοπικοί μας  Άρχοντες εννοούν αυτά που δηλώνουν και ότι επιτέλους η Ξάνθη -«μια πόλη μαγική», «ένα πολιτιστικό κέντρο», «η γενέτειρα του Μάνου Χατζιδάκι», «μια πόλη ονείρων»- θα αποκτήσει το Μουσικό Σχολείο που της αρμόζει.
Από τη μεριά μας θέλουμε να δηλώσουμε ότι το όνειρο των παιδιών μας – των μαθητών του Μουσικού Σχολείου – είναι αυτό :
ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ»
ΚΑΙ τα ερωτήματα του «Μ» τόσο για τους γονείς, όσο και τους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης.
1. Τι επιτυχίες είχε το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ξάνθης στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ της χώρας;
2. Γιατί ενώ το ΣΧΟΛΕΙΟ εδρεύει στη Διομήδεια και πέρσι πήγατε στη Γενισέα μουσικά σχολεία από την Τουρκία και την Βουλγαρία, φέτος ΑΠΑΞΙΩΣΑΤΕ τελείως για την έδρα του  Δήμου Αβδήρων; Ποιοι είστε εσείς που απαξιώνετε έναν Δήμο που σας φιλοξενεί επί τόσα χρόνια στο Πνευματικό του κέντρο.
3. Ειρωνεύεστε κύριοι τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο που σας έδωσε ότι ζητήσατε, ακόμη και τις περίπου 6.000 ευρώ για τον μαέστρο Νίκο Κυπουργό. Χωρίς την συνδρομή του  Δήμου Ξάνθης όμως θα μπορούσατε να «συνδιοργανώσετε» το Φεστιβάλ σας;
4. Πως ζητάτε από τον Δήμο Ξάνθης να σας λύσει το ΚΤΗΡΙΑΚΟ πρόβλημα που έχετε, όταν η επίσημη Κυβερνητική βούληση (και του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης) είναι να γίνει ΝΕΟ Μουσικό σχολείο στη Διομήδεια.
5. Βέβαια κυρία Ελένη Φωκίωνος και Παναγιώτη Κουτάκη, καλά του κάνετε του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου και τον ειρωνεύεστε, αφού σας κάνει όλα τα… χατίρια!!! Και ανέχεται να κάνετε πολιτική σε βάρος του…
Ηθελές τα και παθέστα!
«Μ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »