*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Μαΐου

Όλα τα σχολεία...μια ορχήστρα! Εκπληκτικό φινάλε έξω απο το δημαρχείο(αποκλειστικές φώτο)

01 Μαΐου






 

Με την αποχαιρετιστήρια Εκδήλωση στη Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης το βράδυ του Σαββάτου όπου μαθητές και μαθήτριες των συμμετεχόντων Μουσικών Σχολείων ερμήνευσαν τα έργα που διδάχτηκαν στα βιωματικά εργαστήρια, διεύθυνση Ορχήστρας Νίκος Κυπουργός, Διεύθυνση Χορωδίας Εριφύλλη Δαμιανού και το πάρτι αποχαιρετισμού στο ξενοδοχείο Ελισσώ στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, ολοκληρώθηκε το φετινό 4ο Φεστιβάλ Μουσικής των Μουσικών Σχολείων, με τίτλο, «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων». 
Την φανταστικά πραγματικά εκδήλωση όλων των μουσικών σχολείων που μέσα σε τρεις μέρες δημιούργησαν μια τεράστια ορχήστρα 400 παιδιών περίπου, άνοιξε παράσταση κρουστών υπό τη μουσική διδασκαλία του Νίκου Τουλιάτου.
Οι μαθητές παρουσίασαν το γνωστά δημοφιλή έργα «Μάνα μου Ελλάς» των Ν. Γκάτσου-Σ. Ξαρχάκου, «Καραγκιόζης» του Δ. Σαββόπουλου, «Σ΄αυτή τη γειτονιά» των Μ. Θεοδωράκη-Μ. Ελευθερίου και, φυσικά την «Μαγική Πόλη» του Αείμνηστου Ξανθιώτη μουσικοσυνθέτη Μάνου Χατζιδάκι.
Στο αποχαιρετιστήριο πάρτι που ακολούθησε στους δυο ορόφους του ξενοδοχείου, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι εθελοντές συναντήθηκαν, διασκέδασαν όλοι μαζί και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου ενώ σε αυτό παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος που τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους και τα άψογα μουσικά  τους προγράμματα. 










Share this

Related Posts

Previous
Next Post »