*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Μαΐου

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στη Νέα Αμισσό στις 6-5-2017-Τιμήθηκαν με πλακέτες Δήμαρχος Τοπείρου και Δ. Παπαδόπουλος

07 Μαΐου


  *H δασκάλα Σοφία Παπαϊωάννου τίμησε με πλακέτες τον Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου και τον δημοτικό σύμβουλο Τοπείρου Δημήτρη Παπαδόπουλο για την αναστύλωση του σχολείου.
Πολύς κόσμος, πέρα από κάθε προσδοκία, παραβρέθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 στην εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Ν. Αμισσο, με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή κύριο Θεοφάνη Μαλκιδη. 
Ο κύριος Μαλκίδης ήταν καθηλωτικός και μας παρουσίασε με στοιχεία την ωμή πραγματικότητα για τις θηριωδίες που υπέστησαν οι πρόγονοί μας από τους Τούρκους. Στην συνέχεια τιμήθηκαν ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μιχόγλου και ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος για την προσφορά τους στην αναστήλωση του δημοτικού σχολείου Ν. Αμισσου. Από τις πιο συγκινητικές και όμορφες στιγμές της εκδήλωσης ήταν η στιγμή που την πλακέτα στον Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου, παρέδωσε η πκυρία Σοφία Γραμματοπούλου-Παπαϊωάννου που υπήρξε μαθήτρια και εν συνεχεία δασκάλα στο δημοτικό σχολείο του χωριού μας.
Συγκίνηση υπήρξε και την στιγμή που αντιπροσωπεία των παιδιών από το ''θυμητάρι'' παρέδωσε την πλακέτα στον Δημήτρη Παπαδούπουλο.
Στην εκδήλωση εκτός από τον δήμαρχο και τον δημοτικό σύμβουλο χαιρετισμό απηύθυναν και ο κύριος Στέλιος Μωραΐτης Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, καθώς και ο νεοχειροτονηθείς π. Απόστολος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθωρίου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »