*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Απριλίου

Εμινέ Γεσίρ: Η Ξανθιώτισσα πρώην βασιλίσσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, διευθύντρια και των δύο «Survivor»!

04 Απριλίου



Εμινέ Γεσίρ:  Ελληνίδα μουσουλμάνα, διευθύντρια και των δύο «Survivor»

Την θυμάστε την βασιλίσσα του Καρναβαλιού 2012 Εμινέ Γεσήρ απο την Ξάνθη; Εξ' αιτίας της οποίας ο τότε αντιδήμαρχος Ξάνθης Γιάννης  Τσεγγελίδης έβαλε μέχρι και...πανοπλία; Ε...λοιπόν. διαπρέπει. Διαβάστε το αφιέρωμα που της έκανε η εφημερίδα PtotoThema.

Στον Αγιο Δομίνικο βρίσκεται η 28χρονη εστεμμένη καλλονή από την Ξάνθη, η οποία άφησε τις πασαρέλες για να βρεθεί στο τιμόνι τόσο του ελληνικού όσο και του τουρκικού ριάλιτι επιβίωσης, όχι ως παίκτρια, αλλά ως δεξί χέρι του πανίσχυρου Τούρκου παραγωγού Ατζούν Ιλιτζαλί

H εκρηκτική Ελληνοτουρκάλα από την Ξάνθη μαγνήτισε τα βλέμματα με τις τέλειες αναλογίες της στον ελληνικό διαγωνισμό ομορφιάς Playmate. Αυτό συνέβη το 2011 και, φυσικά, είχε προκληθεί τεράστιος σάλος γύρω από την εντυπωσιακή, πανύψηλη κοκκινομάλλα καλλονή, η οποία αρνήθηκε να φορέσει την παραδοσιακή μουσουλμανική μαντίλα και δήλωσε συμμετοχή στα καλλιστεία για την ανάδειξη της Playmate. 

Η κατάκτηση του τίτλου Playgirl 2011 ήταν η απόδειξη ότι τα ταμπού και τα στερεότυπα υπάρχουν για να καταρρίπτονται. Η Εμινέ Γεσίρ τότε, στα 23 της χρόνια, επαναπροσδιόρισε το τι μπορεί και τι απαγορεύεται να κάνει μια νέα γυναίκα που ως προς το θρήσκευμά της δηλώνει μουσουλμάνα.

Προτού επανέλθει στην επικαιρότητα λόγω της συμμετοχής της -αν και πίσω από τις κάμερες- στην παραγωγή του «Survivor», η Εμινέ Γεσίρ ξεκίνησε από τη Δυτική Θράκη πηγαίνοντας κόντρα στην προδιαγεγραμμένη μοίρα που της επέβαλε η θρησκεία της και, επί της ουσίας, κέρδισε όλα τα στοιχήματα που έβαλε με τον εαυτό της. Διακρίθηκε στα καλλιστεία και έκανε επιτυχημένη σταδιοδρομία στο μόντελινγκ, έχοντας να επιδείξει πολύ σημαντικές συνεργασίες με κορυφαίους διεθνείς οίκους μόδας. Παράλληλα, έχει ολοκληρώσει σπουδές Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, γεγονός που της επιτρέπει να λέει ότι αργά ή γρήγορα θα αφοσιωθεί στην επιστήμη της. Για την ίδια, η θρησκευτική της ταυτότητα ουδέποτε λειτούργησε ανασταλτικά στην απόφαση να ασχοληθεί με το μόντελινγκ, παρόλο που αυτή της η επιλογή ξένισε πολλούς και προκάλεσε ατελείωτες συζητήσεις.

Με ύψος κοντά στο 1,80, η Εμινέ το 2011 είχε συγκλονίσει με τη συνολική παρουσία και την εκθαμβωτική ανατολίτικη ομορφιά της. Επειτα από μια σημαντική καριέρα στην πασαρέλα, η ίδια αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετικές επαγγελματικές ατραπούς και να δοκιμάσει την τύχη της ως ηθοποιός στην Τουρκία. Στο «Survivor» βρέθηκε εντελώς τυχαία, όταν αποφάσισε να στείλει το βιογραφικό της προκειμένου να εργαστεί στην εταιρεία παραγωγής που σχεδίαζε να ιδρύσει στην Ελλάδα ο Τούρκος καναλάρχης Ατζούν Ιλιτζαλί. Εκείνος αναζητούσε άτομα που γνώριζαν την τουρκική γλώσσα και η Εμινέ θεώρησε ότι επρόκειτο για μια πολύ καλή ευκαιρία, εφόσον η ίδια είναι δίγλωσση, καθώς μιλά εξίσου καλά τόσο τα ελληνικά όσο και τα τουρκικά. Μπορεί τελικά η επιθυμία του κ. Ιλιτζαλί να αναπτύξει τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις του στην Ελλάδα να μην πραγματοποιήθηκε, ωστόσο διατήρησε κοντά του κάποια από τα άτομα που είχε προσλάβει. Μεταξύ αυτών είναι και η 28χρονη σήμερα Ξανθιώτισσα, η οποία ανήκει πλέον στο δυναμικό της τουρκικής εταιρείας παραγωγής.

Η Εμινέ έχει ήδη συμπληρώσει δύο μήνες παραμονής στον Αγιο Δομίνικο, ενώ αναγκάστηκε να ματαιώσει τη συμμετοχή της σε μια κινηματογραφική ταινία στην Τουρκία για να εργαστεί στο «Survivor». Ανεβάζει τακτικά φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει να απολαμβάνει το ότι βρίσκεται στο εξωτικό νησί της Καραϊβικής.
Μάλιστα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη του παιχνιδιού και κάθε κίνηση τόσο των Ελλήνων όσο και των Τούρκων παικτών που συμμετέχουν. Επίσης κατέχει ηγετικό ρόλο στην παραγωγή, καθώς θεωρείται δεξί χέρι του Τούρκου καναλάρχη. Από μια σχεδόν σατανική σύμπτωση, δε, ο πιο δημοφιλής από τους Ελληνες παίκτες, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, τυγχάνει παλιός της γνώριμος, καθώς πριν από αρκετά χρόνια ο σύντροφός της, επιχειρηματίας στη Σκιάθο, ήταν στενός φίλος με τον Αγγελόπουλο.

Η κατάκτηση του τίτλου Playgirl 2011 ήταν μόνο η αρχή μιας επιτυχημένης σταδιοδρομίας 

Η «βασίλισσα του καρναβαλιού» της Ξάνθης που δεν φόρεσε ποτέ μαντίλα

Η εντυπωσιακή και αισθησιακή Εμινέ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη, μια πόλη που η ίδια λατρεύει. Θυμάται με νοσταλγία τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τις βόλτες στην παλιά πόλη, τις παρέες, τις παρελάσεις καρναβαλιού όπου συμμετείχε - και μάλιστα ως «βασίλισσα».

Η Εμινέ Γεσίρ μιλά για αξέχαστα πάρτυ, αλλά και για το σκληρό και επίμονο διάβασμα προκειμένου να πετύχει τον στόχο της, δηλαδή την εισαγωγή της στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ψυχολογίας. Το όνειρό της έγινε πραγματικότητα και, όπως η ίδια είχε δηλώσει παλαιότερα στο «ΘΕΜΑ»: «Μου αρέσει να βοηθάω τους ανθρώπους, να τους ενώνω και να μην τους χωρίζω. Μεγάλωσα σε μια πολύ αγαπημένη οικογένεια, όπου ο ένας σεβόταν πάντα τις επιλογές του άλλου. Δεν έχει σημασία από πού κατάγεσαι και πού πιστεύεις, αλλά το να έχεις θέληση και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις». Η θρησκεία δεν στάθηκε εμπόδιο γενικότερα στη ζωή και την επαγγελματική σταδιοδρομία της Εμινέ, καθώς ουδέποτε έδωσε σημασία στα κακόβουλα και επικριτικά σχόλια και τις αντιδράσεις της συντηρητικής μουσουλμανικής κοινότητας. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που την οδήγησε στο να συμμετάσχει στα καλλιστεία του «Playboy». Βέβαια, μέχρι στιγμής η Εμινέ ως μοντέλο δεν έχει κάνει κάποια γυμνή φωτογράφηση. Η ίδια υποστηρίζει: «Δεν το κάνω επειδή δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία μου και όχι επειδή είναι κάτι κακό. Αν ήθελα να το κάνω, θα είχε ήδη γίνει».

Πιστή στο Ραμαζάνι 

Παρ’ όλα αυτά, η σέξι και αντισυμβατική Εμινέ είναι ευλαβής και πιστή. Ακολουθεί το Ραμαζάνι και επιβάλλει αυστηρή νηστεία στον εαυτό της, σύμφωνα με τις επιταγές της θρησκείας της. Δεν θα δεχόταν να αλλάξει θρήσκευμα ούτε για χάρη του συντρόφου της, αλλά και δεν θα φόραγε ποτέ μαντίλα - όπως δεν φόρεσε ποτέ και η μητέρα της. Η Εμινέ εξηγεί ότι «υπάρχουν μουσουλμάνες που ακολουθούν κατά λέξη όσα λέει η θρησκεία. Υπάρχουν όμως και πιο απελευθερωμένες, στις οποίες ανήκω κι εγώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είμαστε σοβαρές και ότι δεν σεβόμαστε τη θρησκεία. Ο μουσουλμανισμός είναι μια παρεξηγημένη θρησκεία διότι υπάρχουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που τον προβάλλουν με λάθος τρόπο, φυσικά για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα. Δεν κρίνω πάντως κανέναν από τον Θεό στον οποίο πιστεύει».

Η οικονομική κρίση επηρέασε σημαντικά τη ζωή της Εμινέ Γεσίρ. Πολλές δουλειές της ακυρώθηκαν, ενώ οι απολαβές της μειώθηκαν δραματικά. Με τον χαρακτηριστικό αυθορμητισμό της ηλικίας της, όμως, παραμένει αισιόδοξη και πιστεύει ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες: «Σίγουρα η Ελλάδα δεν αξίζει μια τέτοια κατάσταση. Εγιναν λάθη, αλλά είναι άδικο να ζούμε τέτοιες συνθήκες φτώχειας και πείνας. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να έχουμε δύναμη, να παλέψουμε, για να πάνε τα πράγματα καλύτερα. Η κρίση ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που πήγα να δουλέψω στο εξωτερικό. Συνεχίζω να κάνω όνειρα, αλλά για να είμαι ειλικρινής θεωρώ σίγουρο ότι στο μέλλον θα ασχοληθώ με την Ψυχολογία, την οποία σπούδασα. Αλλωστε το μόντελινγκ έχει ημερομηνία λήξης».

Κατά σατανική σύμπτωση, γνωρίζει τον Γιώργο Αγγελόπουλο από παλιά, όταν έκαναν παρέα στη Σκιάθο με τον τότε σύντροφό της


«Survivor» αλά Τούρκα: ίδιο νησί, άλλες παραλίες

Το τουρκικό «Survivor» γυρίζεται αυτή την περίοδο στον Αγιο Δομίνικο, σε διαφορετική όμως παραλία από το ελληνικό. Μπορεί οι παίκτες και οι τεχνικοί των δύο χωρών να μην έχουν μεταξύ τους καμία επικοινωνία, ωστόσο ο Τούρκος καναλάρχης και παρουσιαστής επισκέπτεται το ελληνικό στρατόπεδο του ριάλιτι για αναμνηστικές σέλφι με τον Σάκη Τανιμανίδη και τους Ελληνες παίκτες. Πρόσφατα, μάλιστα, ο κ. Ιλιτζαλί ανέβασε σχετικές φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Στην Τουρκία το «Survivor» προβάλλεται στο τηλεοπτικό δίκτυο TV8 και επιτυγχάνει υψηλές τηλεθεάσεις, ενώ οι περιπέτειες και οι ίντριγκες των παικτών του αποτελούν αγαπημένο θέμα στις καθημερινές εκπομπές ακριβώς όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα. Η ομάδα των VIP αποτελείται από αθλητές, ηθοποιούς, μοντέλα, τραγουδιστές κ.ά.

Mε selfie από τον Αγιο Δομίνικο, απολαμβάνει την επαγγελματική περιπέτεια στο εξωτικό νησί, ενώ έχει γίνει η «σκιά» των Ελλήνων και Τούρκων παικτών

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »