*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Απριλίου

SEE THROUGH Οι φοιτητές ύψωσαν ήδη το πρώτο πανό, ζητώντας παραίτηση του Πρύτανη...

05 Απριλίου
Να παραιτηθεί ο Καραμπίνης από Πρύτανης; Μα αφού δυο φορές παραιτήθηκε στη… Σύγκλητο (δηλαδή στον εαυτό του) και η παραίτηση δεν έγινε… αποδεκτή!

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Βέβαια ο Πρύτανης του ΔΠΘ Σάκης Καραμπίνης ως «τέκνο» άλλοτε του ΠΑΣΟΚισμού κι άλλοτε της ΝουΔου, θα ισχυριστεί με αφορμή το πανό που σήκωσε χθες φοιτητική παράταξη της Πολυτεχνικής, ότι πρόκειται για κάποιους… «σκόρπιους» αναρχοαυτόνομους της ριζοσπαστικής αριστεράς…!
-Μήπως όμως το «ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ» το λένε πλέον όλες οι νεολαίες; Ακόμη κι αυτές που «σιωπούν» ναι μεν αλλά και δεν «καλύπτουν» πλέον;
……
*Και το αφελές ερώτημα αυτών που «ατύχησαν» και πήγαν στη σύσκεψη του Καραμπίνη υποτίθεται να συζητήσουν για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου… και το μόνο που άκουσαν, ήταν τα κατηγορώ του κατά της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, του καθηγητή Βασίλη Τσαουσίδη και του καθηγητή Γιώργου Παύλου…
-Καλά μας κάλεσε για να μας πει τι; Ότι «πριν δυο χρόνια ο Γιώργος Παύλος έστελνε… μηνύματα στις φοιτήτριες; Και εκ των υστέρων μαθαίνουμε από τον καθηγητή ότι «ήταν σε φοιτήτριες αλλά και σε φοιτητές…».
-Καλά ΠΡΙΝ δύο χρόνια τι έκανε επί του συγκεκριμένου θέματος; Και γιατί δεν το κατήγγειλε τότε και το καταγγέλλει τώρα;
……
*Άλλο αφελές ερώτημα. Υπάρχει και… χάκερ στη Πολυτεχνική σχολή που μπαίνει στους λογαριασμούς και τα email των καθηγητών; Διότι από ότι μαθαίνω, ο καθηγητής Γιώργος Παύλος τα μηνύματα στους φοιτητές και στις φοιτήτριές του, τα έστελνε με email από τον υπολογιστή του!
Κι όχι από το κινητό του!
Περιμένω όλος αυτιά την απάντηση…
……
*Τι επακριβώς θέλει να πει με τα υπονοούμενά του για τον Γιουνές ο αθλητικογράφος του «Μαχητή» Γιάννης Τσιλιγγιρίδης;
Ας τα πει ξεκάθαρα… για να πάρει και την ανάλογη απάντηση! Καθότι επιθετικό παίχτη σαν τον Γιουνές η Ξάνθη δεν έχει γνωρίσει… τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια… Αν έχεις αντίθετη άποψη λοιπόν, περιμένουμε να την ακούσουμε.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ Χ. ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, δέχτηκε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζέφρι Πάιατ, τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017.Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρέσβη για το προφίλ του Δήμου Ξάνθης σε επίπεδο οικονομικό και επιχειρησιακό. Παράλληλα δε, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τουρισμό και την επισκεψιμότητα του Δήμου Ξάνθης, αλλά και του Νομού ευρύτερα. Ο Πρέσβης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και τις εθελοντικές δράσεις που αναπτύσσονται στην περιοχή μας. Επιπλέον, αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας με επίκεντρο τη νέα γενιά.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες, οι οποίες θα κρατούν τους νέους στον τόπο τους. Επίσης, ο κ. Δημαρχόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρέσβη για την πρόσφατη ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση χώρου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω χορηγίας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του Youth Lab, ενός σύγχρονου χώρου για τη νεολαία.
Τέλος, ο Δήμαρχος προσκάλεσε τον Πρέσβη να επισκεφθεί την Ξάνθη, ώστε να γνωρίσει από κοντά τις ομορφιές του Δήμου μας.

Μία εικονική αερομαχία και 33 παραβιάσεις
από τουρκικά μαχητικά
Οκτώ τουρκικά αεροσκάφη  παραβίασαν 33 φορές τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, ενώ πραγματοποίησαν και πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών, σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου.
Τα τουρκικά μαχητικά που αποτελούνταν από τέσσερα F-16, δύο F-4 και δύο CN-235, πέταξαν πάνω από το βορειοανατολικό, νοτιοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο, ενώ σε μία περίπτωση ανάγκασαν τις ελληνικές δυνάμεις να εμπλακούν σε εικονική αερομαχία.
Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Έξι μήνες φυλακή στον Μπούτα 
και άλλους δύο αγρότες -Για τα μπλόκα του 2013
Με εξάμηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκαν πρωτόδικα τη Δευτέρα από δικαστήριο της Λάρισας, τρεις αγρότες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του μπλόκου της Νίκαιας το 2013.
Πρόκειται για τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζο Μαρούδα, τον συνάδελφό του από την Καρδίτσα Βαγγέλη Μπούτα, καθώς και τον αγροτσυνδικαλιστή Θωμά Πάσχο.
Οι τρεις αγρότες καταδικάστηκαν για το αδίκημα της συναυτουργίας για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.
Σχολιάζοντας την απόφαση της δικαιοσύνης στο onlarissa.gr, ο κ. Μαρούδας τόνισε πως «δεν μπορεί να ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση, ιδιαίτερα όταν είναι κατακτημένο δικαίωμα ο συνδικαλισμός. Δεν πρόκειται να μας φοβίσει αυτή η απόφαση, θα συνεχίσουμε δυναμώνοντας την οργάνωση του αγροτικού κινήματος ώστε να είμαστε πιο έτοιμοι για τις επόμενες μάχες που έχουμε μπροστά μας, απέναντι στους αντιπάλους μας που είναι οι κυβερνήσεις, η Ε.Ε. και όσοι στηρίζουν αυτές τις πολιτικές».
Υπενθυμίζεται πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη αντίστοιχη δικαστική διαδικασία για τις περυσινές κινητοποιήσεις τόσο για αγρότες που διαδραμάτισαν ηγετικό ρόλο στο μπλόκο της Νίκαιας, όσο και των Τεμπών.
Πηγή: onlarissa.gr

Δήμος Αβδήρων: Συγχαρητήρια σε Απόλλων Διομηδείας 
και Νέα Ασπίς Πηγαδίων για την άνοδο
Ο Δήμαρχος Αβδήρων συγχαίρει τους Ποδοσφαιριστές, τους Προέδρους και τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ποδοσφαιρικών Συλλόγων ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ και ΝΕΑ ΑΣΠΙΣ ΠΗΓΑΔΙΩΝ για την άνοδο της ομάδας τους στην Β' κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης και εύχεται ανάλογη καλή πορεία με πολλές διακρίσεις και στη νέα κατηγορία.

ΕΚΠΟΙΖΩ: Αυξάνονται οι καταγγελίες 
για «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ
Για αύξηση των καταγγελιών για «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ έκανε λόγο σε δηλώσεις της η γενική διευθύντρια της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου.
«Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες χρεώσεων οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις και οι χρεώσεις υπέρ τρίτων. Οι χρεώσεις υπέρ τρίτων έχουν να κάνουν με τα δημοτικά τέλη και με την ΕΡΤ που είναι κάτι το οποίο είναι εντελώς άσχετο με την κατανάλωση του ρεύματος. Εμείς σαν ΕΚΠΟΙΖΩ θεωρούμε ότι αυτά τα τέλη πρέπει να φύγουν από τους λογαριασμούς. Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις έχουν να κάνουν με τον ΑΔΜΗΕ, με τον ΔΕΔΔΗΕ, αυτά είναι απολύτως συνδεδεμένα με την παροχή ρεύματος, παλιότερα είχαμε μόνο τη ΔΕΗ και ήταν και προμηθευτής και μεταφορέας της ενέργειας. Επίσης χρεωνόμαστε με τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, εδώ από ότι διερευνούμε υπάρχει μια μεγάλη αδικία» δήλωσε χαρακτηριστικά στα Παραπολιτικά FM.

Η κυρία Καλαποθαράκου έκανε λόγο για μια μεγάλη αδικία την οποία περιέγραψε ως εξής: «Πληρώνουμε όλοι που είμαστε στο όριο της φτώχειας και πληρώνουμε τόσο για το κοινωνικό τιμολόγιο, την κοινωνική πολιτική του κράτους καθώς επίσης πληρώνουμε και για τη διασύνδεση των νησιών που εκεί το κόστος του ρεύματος είναι υψηλό. Και το άλλο που θεωρούμε ότι είναι άδικο είναι το ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων τα οποίο έχει να κάνει με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αυτό είναι ένα μεγάλο κόστος στους λογαριασμούς που έχουμε επιφορτιστεί οι πολίτες για τις επενδύσεις που θα γίνουν από ιδιώτες και από εταιρείες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »