*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Απριλίου

SEE THROUGH Απλά μαθήματα...φρέντο καπουτσίνο και καπουτσίνο απο Θ. Ξυνίδη

29 Απριλίου
Μετά τα… απλά μαθήματα ποινικού δικαίου στον Δήμαρχο Ξάνθης, 
απλά μαθήματα… φρέντο και καπουτσίνο!
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Γράφω και στα παραπολιτικά της τελευταίας σελίδας ότι η υπόθεση του προστίμου που επιβλήθηκε στη ΣΕΚΑΠ από τους διοικητικούς δικαστές, είναι πολύ περίπλοκη γιατί στα ΠΟΙΝΙΚΑ δικαστήρια, αθωώθηκαν ομόφωνα οι εκπρόσωποι της εταιρείας Νίκος Παππάς και Γιάννης Ζήνας.
Στην ουσία δηλαδή υπάρχουν δυο αλληλοσυγκρουόμενες δικαστικές αποφάσεις!
……
*Αλήθεια, τώρα που και το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του δεχόμενο απόλυτα την απόφαση της Αποκεντρωμένης για το ασυμβίβαστο που είχε, ο Δημήτρης Μπένης δεν θα βγάλει καμιά νέα ανακοίνωση, αν όχι κατά του γραμματέα του παραΣΥΡΙΖΑ Γ. Χατζηθεοδώρου, τουλάχιστον… εναντίον μου; Την περιμένω πως και πως…
……
*Άνω κάτω έχουν γίνει στο Υπουργείο Εξωτερικών με τη θέμα της Ελληνίδας Πομάκας κ.Εμινέ Μπουρουτζή που στη κυριολεξία «πέταξε» έξω από τα γραφεία ο συνεργάτης του μειονοτικού βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ…
-Κι αυτό γιατί δεν μιλάμε για ένα τυχαίο πρόσωπο, αλλά για το πρόσωπο ΣΥΜΒΟΛΟ των Ελλήνων Πομάκων και της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο και στο Εξωτερικό που είχε την τόλμη να τα βάλει ακόμη και με το Τουρκικό Προξενείο!
……
*Πληροφορίες μου λένε ότι η Εμινέ Μπουρουτζή ήδη για το θέμα της είχε χθες συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων Θάνο Καφόπουλο, ενώ εντύπωση προκαλεί στη κοινή γνώμη της πόλης η στάση «σιωπής» των ΑΝΕΛ Ξάνθης!
……
*Τελικά είχε δεν είχε ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, τα κατάφερε να «εκθέσει» για τα καλά τον Νίκο Παππά!
Τώρα τόκανε επίτηδες για να δείξει ΙΣΧΥ κι ότι κάνει ότι θέλει;
……
*Πάντως ο ΝΤΕΛΗ ΧΟΥΣΕΙΝ μέχρι πριν μερικούς μήνες, περισσότερο το έπαιζε με την Νέα Δημοκρατία και τον Αείμνηστο Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Γ. Παυλίδη.
….
Ανακοίνωση με την οποία παρέχει διευκρινίσεις για το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο-νυχτερινό) εξέδωσε η ΔΕΔΔΗΕ. Η ΔΕΔΔΗΕ υπενθυμίζει στους πελάτες της που κάνουν χρήση του οικιακού τιμολογίου ότι για την καλοκαιρινή περίοδο, από 1ης Μαΐου 2017 έως 31ης Οκτωβρίου 2017, το συνεχές ωράριο θα ισχύει από 23:00 έως 07:00, όπως κάθε χρόνο

ΤΡΑΓΙΚΟ! Σκοτώθηκε 16χρονος στο δρόμο Ξάνθης - Εχίνου, ανετράπη
το αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονος και έπεσε σε χείμαρρο!
Την Παρασκευή (28-4-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 17ο χλμ της Εθνικής Οδού Ξάνθης –Εχίνου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 24χρονος ημεδαπός και επέβαιναν δύο ημεδαποί, ηλικίας 19 και 16 ετών, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στην κοίτη παρακείμενου χειμάρρου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 16χρονου.
Ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

Ώρες λειτουργίας Πολυχώρου Τέχνης & Σκέψης
Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, ενημερώνει το κοινό ότι ο Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης, το ιστορικό κτίριο όπου γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις, θα παραμείνει ανοιχτό για επίσκεψη κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων “Ξάνθη, Πόλις Ονείρων” και συγκεκριμένα:
Σήμερα Σάββατο 10:00 - 14:00
Από το Γραφείο Τύπου Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

Συνελήφθη ο 51χρονος που διέρρηξε το σπίτι του δικηγόρου και προέδρου 
της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης Μιχάλη Πατεράκη
Συνελήφθη την Πέμπτη (27-4-2017) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 51χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή.  
Ειδικότερα, την Πέμπτη το μεσημέρι, ο 51χρονος διέρρηξε οικία, στην πόλη της Ξάνθης και αφαίρεσε από το εσωτερικό της 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, 2 ηλεκτρονικές συσκευές, 1 τσάντα, 1 μπουφάν και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα και έγγραφα.
Η πράξη του έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και μετά από σχετική καταγγελία, οι ειδοποιηθέντες αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον δράστη.
Στην κατοχή του 51χρονου βρέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα. 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.  

Καταδικάστηκε ο δράστης της δολοφονίας του 6χρονου από την Κομοτηνή
Την Παρασκευή το πρωί κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκε η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του 6χρονου από την Κομοτηνή που είχε σοκάρει το πανελλήνιο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Χρόνος" εντός της αίθουσας του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων βρέθηκε μόνο ο δράστης με την συνήγορό του και ειδική διερμηνέα από την Κόρινθο, ο δικηγόρος της οικογένειας του 6χρονου Νότης Χαραλαμπίδης, και οι μάρτυρες, ανάμεσά τους αστυνομικός, οι γονείς του 6χρονου θύματος, η αδερφή του 15χρονου δράστη και ένας ακόμα άνδρας από τον οικισμό του τέρμα Αδριανουπόλεως.
Στεναχωριέμαι, ψέλλισε ο δράστης όταν τον ρώτησε ο εισαγγελέας για την απώλεια του 6χρονου Μεχμέτ Αλή Σεζάλ. Η επιβληθείσα ποινή  είναι 10 έτη για ανθρωποκτονία, 4 έτη για τον βιασμό και 4 έτη για την αποπλάνηση ανηλίκου, δηλαδή 18 έτη ποινικού σωφρονισμού, εκ των οποίων είναι εκτιτέα τα 10 έτη επειδή είναι ανήλικος.
Ο 15χρονος δράστης θα παραμείνει έγκλειστος στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κορίνθου σύμφωνα με την εφημερίδα. Αυτή είναι η ανωτέρα των ποινών που μπορεί να επιβληθεί σε ανήλικο για την πράξη αυτή, σύμφωνα με τη νομοθεσία. "Αυτή η ποινή είναι στα πλαίσια του ποινικού του σωφρονισμού", σχολίασε ο κος Μήλιογλου. Όσο για το ενδεχόμενο της έφεσης αυτή πρέπει να ασκηθεί από την μητέρα του ανήλικου δράστη, η οποία δεν ήταν παρούσα στην σημερινή δίκη.

«Λουκέτο» στο Δημόσιο και 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 17 Μαΐου
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στο πλαίσιο τής απόφασης τού Γενικού Συμβουλίου τής 7ης Απριλίου 2017 - για εξάντληση όλων των δυνατοτήτων, προκειμένου η 24ωρη απεργία που αποφάσισε να είναι Γενική - συμμετείχε, με αντιπροσωπεία της, σήμερα, Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΓΣΕΕ, με τη συμμετοχή τής ΓΣΕΕ και άλλων κοινωνικών φορέων, με στόχο την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας, «ενόψει των άδικων και σκληρών μέτρων που ετοιμάζεται να ψηφίσει και να υλοποιήσει η Κυβέρνηση», όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.
Οι φορείς που μετείχαν στη σύσκεψη, αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας, την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017. «Σε περίπτωση που η Κυβέρνηση αιφνιδιάσει και φέρει νωρίτερα τα μέτρα για ψήφιση, η ημερομηνία της Απεργίας θα επανακαθοριστεί», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τέλος, την ερχόμενη Τρίτη, 2 Μαΐου 2017, θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., «για να συζητήσει και να αποφασίσει τα μέτρα στήριξης και οργάνωσης της απεργίας».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »