*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Απριλίου

See Through Δυο φορές κατέβηκε στο Κολυμβητήριο η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλεξία Γκιρτζίκη το πρωϊ της Κυριακής για το ατύχημα...

26 Απριλίου

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Σε καταστολή βρίσκεται ο 16χρονος στην Νευροχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας κι όλοι ευχόμαστε μέσα από τη καρδιά μας να ξεπεράσει τον κίνδυνο.
……
*Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης και στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, με τις παρατάξεις τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης να κρατάνε χαμηλούς τόνους και να εύχονται ο μαθητής να ξεπεράσει το κίνδυνο και να γίνει καλά.
……
*Και μια διευκρίνιση για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Σημειώνω λοιπόν ότι με το που ενημερώθηκε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλεξία Γκιρτζίκη από φίλους της γιατρούς του Νοσοκομείου Ξάνθης για το συμβάν με τον 16χονο, το πρωϊ της Κυριακής, κατέβηκε δυο φορές στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, μια στις 10-11 και μια το μεσημέρι, προκειμένου να δει πως έγινε το ατυχές συμβάν.
-Μάλιστα στη συνέχεια είχε και συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ξάνθης Θωμά Ηλιάδη, ενώ επικοινώνησε και με τον τον Θανάση Πανδρακλάκη για το ίδιο θέμα.
……
*Στο μεταξύ με μήνυμά του στο fb o «Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης, αναφέρει τα παρακάτω για το άτυχο περιστατικό:
«Η Διοίκηση και τα μέλη του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης είμαστε συγκλονισμένοι από τον βαρύ τραυματισμό του 16χρονου, που έλαβε χώρα στον χώρο του κολυμβητηρίου και ευχόμαστε στον ίδιο να διαφύγει από κάθε κίνδυνο για την ζωή του και να αναρρώσει γρήγορα, και στην οικογένειά του δύναμη και υπομονή στις δύσκολες αυτές ώρες».
……
*Πάντως όπως είπε κι ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, σήμερα και αύριο είναι το κρίσιμο 48ωρο και ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς όλοι μας, ο μαθητής να επιστρέψει δυνατός και δραστήριος όπως και πριν.
……
Από το Δ΄ Σ. Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017
ιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από Χειρούργο και Ωτορινολαρυγγολόγο, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται από 10:00 έως 13:00Ω στο Κέντρο Υγείας ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.
Εκπρόσωπος Τύπου Σ. Στρατού: Ανχης (ΠΖ) Δημήτριος Ρίζος

ΤΟ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ
ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2017 
– 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ»
Το Επιμελητήριο Ξάνθης δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις – μέλη του να παρουσιάσουν ολοκληρωμένα τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους σε ένα ευρύ κοινό επισκεπτών και εμπορικών αντιπροσώπων, μέσω της συμμετοχής τους στη Διεθνή Έκθεση «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2017 - 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας», που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 14 Μαΐου 2017 στα Ιωάννινα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών και τη συμπαράσταση των Δήμων Ζίτσας και Δωδώνης.
Οι επιχειρήσεις που θα δηλώσουν συμμετοχή θα φιλοξενηθούν ΔΩΡΕΑΝ σε περίπτερο που θα ενοικιάσει το Επιμελητήριο. Ο τρόπος συμμετοχής (δείγματα, έντυπα κ.λπ.) θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η φυσική παρουσία εκπροσώπων κάθε επιχείρησης.
Εφόσον επιθυμείτε να συμμετέχετε σας παρακαλούμε όπως αποστείλετε συμπληρωμένη τη σχετική δήλωση συμμετοχής έως τις 2 Μαΐου 2017, με Fax (2541025987) ή με e-mail (info@ebex.gr).
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις, επικοινωνήστε με την υπεύθυνη συμμετοχής του Επιμελητηρίου στην Έκθεση, κα. Σοφία Τσελεπίδου στα τηλέφωνα 2541022533, 2541025105 (εσωτ. 5).
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

«Έδεσαν» τον Γιάννο Παπαντωνίου
Νέα τροπή παίρνει η έρευνα της Δικαιοσύνης για τον Γιάννο Παπαντωνίου. Για πρώτη φορά σε δικαστικό έγγραφο αναφέρεται -και μάλιστα κατ’ επανάληψη- πως υπάρχουν «βάσιμες υπόνοιες» ότι έλαβε παράνομες πληρωμές από τις προμηθεύτριες εταιρείες έξι εξοπλιστικών προγραμμάτων που φέρουν την υπογραφή του.
Μέσα από το αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλε στις ελβετικές Αρχές η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και αποκαλύπτει σήμερα η Realnews, προκύπτει ότι η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου από τις εν λόγω συμβάσεις ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι στο ποσό της ζημιάς δεν περιλαμβάνεται αυτό από τη «λεόντεια» σύμβαση ύψους 1,7 δισ. ευρώ για την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2HEL, καθώς δεν έχει υπολογιστεί.
Νέα δημοσκόπηση - έκπληξη: Δείτε τα ποσοστά των κομμάτων 
- Αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη η Νέα Δημοκρατία.
Δημοσκόπηση έκπληξη από την KAΠΑ Research για λογαριασμό του «Βήματος της Κυριακής», όπου καταγράφει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με καθαρή διαφορά 7,1 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο είναι αρκετά συρρικνωμένο συγκριτικά με άλλες έρευνες πρόθεσης ψήφου που δημοσιεύτηκαν το τελευταίο διάστημα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 23,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,4%, η Χρυσή Αυγή 6,8%. Ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,6%, το ΚΚΕ με 5,9%, οι ΑΝΕΛ με 2,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,4%, το Ποτάμι με 1,8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,8%, η Λαϊκή Ενότητα 1,3% και Ανταρσύα 1%. Άλλο κόμμα απάντησε το 3,9%, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου βρίσκεται στο 26,1%.
Με την αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου (απλή κατανομή, όχι εκτίμηση αποτελέσματος) τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 31,8%, ΣΥΡΙΖΑ 22,2%, Χ. Αυγή 9,2%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8,9%, ΚΚΕ 8,0%, ΑΝΕΛ 3,4%, Ένωση Κεντρώων 3,2%, Ποτάμι 2,4%, Πλεύση Ελευθερίας 2,4%, Λαϊκή Ενότητα 1,8%, Ανταρσύα 1,4%
thetoc.gr
ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: 
Ας γίνουμε η φωνή για αυτούς που δεν μπορούν να μιλήσουν πια
«Ας γίνουμε η φωνή για αυτούς που δεν μπορούν να μιλήσουν πια», τόνισε μιλώντας  στην εκδήλωση για τα 102 χρόνια από την Γενοκτονία των Αρμενίων, στην Ξάνθη, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.
«Αποδίδουμε φόρο τιμής και είναι χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη, όλων εκείνων των ανθρώπων, που πλήρωσαν ανυπολόγιστα και δυσανάλογα υψηλό φόρο αίματος για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία.
Η ιστορία έχει καταγράψει και έχει συνδέσει το Ελληνικό και Αρμενικό Έθνος άρρηκτα με στενούς δεσμούς φιλίας και αδελφοσύνης.
Εδώ και αιώνες, προχωρούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, έχοντας βιώσει δραματικά γεγονότα, που τελικά δεν κατάφεραν να μας λυγίσουν και σήμερα απολαμβάνουμε και οι δύο τα αγαθά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.
Και όπως μας είπαν πριν λίγο καιρό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά τη βράβευση τους με το Βραβείο Ζαχάρωφ, η Λάμια και η Νάντια, οι δύο κοπέλες Γιεζίντι και σκλάβες του Ισλαμικού Κράτους που κατάφεραν να δραπετεύσουν, «Να ορκιστούμε να γίνουμε η φωνή των θυμάτων που δεν μπορούν να μιλήσουν πια».

Η εφορία «ξεσκονίζει» 1.280.000 ΑΦΜ – Από το 2002 ξεκινούν οι έλεγχοι
Στο «μικροσκόπιο» της εφορίας έχουν μπει 1.280.000 ΑΦΜ στα πλαίσια διασταύρωσης καταθέσεων και εισοδημάτων προκειμένου να «χτυπηθεί» η φοροδιαφυγή.
Οι διασταυρώσεις ξεκινούν από το 2002 μέχρι και σήμερα και αφορούν στις πρωτογενείς καταθέσεις οι έλεγχοι.
Οι έλεγχοι γίνονται κατά προτεραιότητα, ξεκινώντας από τα υψηλότερα ποσά και πηγαίνοντας προς τα κάτω.
Στη λίστα των μεγαλοκαταθετών βρίσκονται όσοι έκαναν μία κατάθεση άνω των 100.000 ευρώ ή περισσότερες καταθέσεις εντός ενός έτους που ξεπερνούσαν αθροιστικά τις 300.000 ευρώ, στην περίοδο 2000-2012.
Όπως τόνισε και η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου το Σάββατο στον Σκάι, δεν πρόκειται να αποφύγουν τους ελέγχους και τα πολιτικά πρόσωπα ή οι φορολογούμενοι που βρίσκονται στις περίφημες λίστες.
ΠΗΓΗ: enikonomia.gr
....
                                              Η φωτογραφία της ημέρας 
Κι ο Σωκράτης Ξυνίδης με την ιδιότητα του δικηγόρου του Ομίλου Ευθυμιάδη, παραβρέθηκε χθες στα γραφεία της Αποκεντρωμένης για την υπογραφή της σύμβασης με το δημόσιο. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »