*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Απριλίου

See Through Ομόφωνα έγινε δεκτή η εισήγηση του Θανάση Πανδρακλάκη για τα τέλη στα γήπεδα..

12 Απριλίου
Παρουσία Φανουράκη, Λομβαρδέα (πρώην αντιδημάρχων αθλητισμού) και Θανάση Πανδρακλάκη συνεδρίασε χθες η Οικονομική Επιτροπή με κύριο θέμα το καθορισμό τελών στα αθλητικά κέντρα και τα δημοτικά γήπεδα.
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος «κυνηγάει» υπάλληλο του Δήμου Ξάνθης επειδή την θεωρεί… κολλητή με τον εκδότη του «Μ»…
-Ειλικρινά αδυνατώ να πιστέψω ότι θα έφτανε μέχρι εκεί.
……
*Η Τασία Χριστοδουλοπούλου με ερώτησή της προς τον Λάμπη Ταγματάρχη, αναφέρθηκε στην εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων «Με αρετή και τόλμη», που ξεκίνησε εκ νέου στην ΕΡΤ: «Κάνατε κάποια μέτρηση και την βάλατε ή ήταν εντολή από κάποιον υπουργό και την υλοποιήσατε;».
-Εντολή Πάνου Καμμένου ήτανε αλλά εσένα Τασία τι σε κόβει; Και σε στεναχωρεί…
-Κοίτα επιλεκτική ευαισθησία!
……
*Για άλλες εκπομπές της ΕΡΤ όμως Τασία μου, που τις βλέπουν μόνον οι….γονείς των συντελεστών, δεν θα κάνεις ερώτηση, με ποιες μετρήσεις προβάλλονται; Εκτός αν σε ενοχλεί τόσο πολύ ο Στρατός, λόγω της….προοδευτικής και αριστερής σου απόκλισης!
…….
*Το ενδεχόμενο να συνδεθεί η Καβάλα ή η Αλεξανδρούπολη με πτήσεις τσάρτερ και με άλλες πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης, εκτός της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης από τις οποίες τα δρομολόγια προς το «Μέγας Αλέξανδρος» θα αρχίσουν σε ένα μήνα περίπου, εξετάζει η αεροπορική εταιρεία Ellinair του Mouzenidis Group.
.......
*Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης παραβρέθηκε χθες το μεσημέρι ο πρώην Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μανώλης Φανουράκης, προκειμένου να είναι παρών στον Αθλητικό κανονισμό για τα αθλητικά γήπεδα. Παρών ήταν επίσης και ο Θανάσης Πανδρακλάκης.
Την πληροφορία αυτή μεταδίδει η ρωσική ιστοσελίδα «Rus Tourism News».

Συνελήφθη 27χρονος στην Αλεξανδρούπολη για πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο χωρίς άδεια
Συνελήφθη, την Δευτέρα 10-4-2017 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 27χρονος ημεδαπός, διότι ασκούσε πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση φρούτα εποχής, στερούμενος της απαιτούμενης άδειας. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω φρούτα, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΞΑΝΘΗΣ
Υποψήφιος Πρόεδρος και πάλι ο Λοϊζος Σερραίος, στο πλευρό του Σταύρος Βλαχόπουλος και Χάρης Χόχολης.
*Στις 7 Μαΐου 2017 η Ετήσια Γεν. Συνέλευση και η εκλογή του νέου Δ.Σ.
Στις 7 Μαΐου θα γίνει η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης, ταυτόχρονα με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Υποψήφιος Πρόεδρος θα είναι και πάλι ο Λοϊζος Σερραίος, ενώ όπως λένε οι πληροφορίες, μαζί του θα κατέβουν τόσο ο Σταύρος Βλαχόπουλος όσο και ο Χάρης Χόχολης.
Αναλυτικότερα:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης καλεί τα μέλη που θεώρησαν την άδεια θήρας, για την κυνηγετική περίοδο 2016 – 2017 στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση με Αρχαιρεσίες, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Απριλίου και ώρα 9:00 πρωινή στα γραφεία του Συλλόγου με τα παρακάτω θέματα :
ΘΕΜΑ 1ο Ορισμός Προέδρου Γενικής Συνέλευσης
ΘΕΜΑ 2ο Έκθεση πεπραγμένων απερχόμενου Δ. Σ.
ΘΕΜΑ 3ο Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2016
ΘΕΜΑ 4ο Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής Κ. Σ. Ξάνθης
ΘΕΜΑ 5ο Έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017
ΘΕΜΑ 6ο Επιβολή πρόσθετης εισφοράς υπέρ Συλλόγου
ΘΕΜΑ 7ο Ανακοινώσεις – προτάσεις
ΘΕΜΑ 8ο Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ελεγκτικής Επιτροπής
Σε περίπτωση μη απαρτίας που είναι βέβαιο η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 7 Μαΐου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, ώρα 9:00 πρωινή και με τα ίδια θέματα όπως ορίζει το Καταστατικό του Συλλόγου.
Τα μέλη που ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή καλούνται να καταθέσουν την σχετική αίτηση στα γραφεία του Συλλόγου έως και την Πέμπτη 13 Απριλίου στις 14:00.
Για τα προσόντα των υποψηφίων μελών καθώς και για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία του Συλλόγου.

46χρονος και 45χρονη έκλεψαν από ξενοδοχείο στη Θάσο
μια τηλεόραση και το κλειδί του δωματίου
Συνελήφθησαν την 10-4-2017 το μεσημέρι, στην Κεραμωτή Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου με τη συνδρομή λιμενικών υπαλλήλων του Λιμενικού Σταθμού Κεραμωτής, δύο (2) ημεδαποί, ένας 46χρονος και μία 45χρονη, διότι, λίγες ώρες νωρίτερα, αφαίρεσαν από το δωμάτιο ξενοδοχείου στη Θάσο, στο οποίο διέμειναν, μία (1) τηλεόραση και το κλειδί του δωματίου. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους.

Ζητήθηκαν παραιτήσεις
-Αλλαγή Διοίκησης στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης
Σε νέα, αλλά όχι άγνωστα χέρια πέρασε από σήμερα 10/04 η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Πιο συγκεκριμένα, νέος πρόεδρος της ΕΒΖ είναι ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρός της, Αντώνης Χατζηδιαμαντής.
Η αλλαγή των προσώπων έγινε μετά την απαίτηση των παραιτήσεων τριών επιτελικών στελεχών της ΕΒΖ από τον αν. υπουργό Οικονομικών Αλέξη Χαρίτση – συγκεκριμένα ζητήθηκαν (και αποδόθηκαν) οι παραιτήσεις των: Χρήστου Ρώσσιου και Παντελή Μάνη προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα αλλά και του μη εκτελεστικού μέλους του ΔΣ Πέτρου Γάτσου. Αν και επιβεβαιώνεται ότι ο Υπουργός ζήτησε τις παραιτήσεις των συγκεκριμένων μελών του ΔΣ, δεν επιβεβαιώνονται οι λόγοι αυτού του «αιτήματος», αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η απελθούσα διοίκηση είχε αναλάβει τα ηνία της ΕΒΖ μόλις τον Απρίλιο του 2016.
Συνολικά το νέο ΔΣ έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Αντώνης Χατζηδιαμαντής
Αντιπρόεδρος: Γαβριήλ Κερμανίδης
Διευθύνων Σύμβουλος: Μιχάλης Κεφαλόπουλος
Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος: Αντώνης Μπούρης
Μέλη: Γεράσιμος Τσιαπάρας, Χρήστος Βογιατζής, Κωνσταντίνος Μανιατάκης.

Απάντηση Κοτζιά σε Ιλχάν Αχμέτ: Υπεύθυνη η Βουλγαρία
για τη μη διέλευση τουριστικών λεωφορείων από τη Νυμφαία
Αποκλειστικά υπεύθυνη για τη μη διέλευση τουριστικών λεωφορείων από την συνοριακή διάβαση Νυμφαίας – Μακάζα θεωρεί την Βουλγαρία ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς σε απάντηση του σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ. Το πρόβλημα οφείλεται στην ελλιπή διεξαγωγή έργων διαπλάτυνσης στο βουλγαρικό τμήμα διάβασης, τα οποία καθυστερούν λόγω τεχνικών δυσχερειών οφειλόμενων στην ιδιομορφία του εδάφους»
Ο κ. Κοτζιάς αναφέρει στην απάντηση του αναλυτικά πως «το υφιστάμενο καθεστώς μη παροχής αδείας στα ανωτέρω οχήματα εξακολουθεί να οφείλεται στην ελλιπή διεξαγωγή έργων διαπλάτυνσης στο βουλγαρικό τμήμα διάβασης. Σημειώνεται ότι από πλευράς μας το ανωτέρω θέμα έχει επανειλημμένως τεθεί στη βουλγαρική πλευρά με τελευταία, κατά τις πρόσφατες διαβουλεύσεις των Πολιτικών Διευθυντών των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδος και Βουλγαρίας (Αθήνα, 13.3.2017). Η βουλγαρική πλευρά απάντησε ότι έχουν εκτελεσθεί περιορισμένα έργα διαπλάτυνσης, λόγω τεχνικών δυσχερειών οφειλόμενων στην ιδιομορφία του εδάφους».

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών διαπλάτυνσης, ο Έλληνας ΥΠΕΞ προσθέτει ότι «από πλευράς Βουλγαρίας και παρά τη σχετική ερώτηση μας κατά την προαναφερθείσα συνάντηση, δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αναφορά σε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των απαραίτητων έργων βελτίωσης της οδικής υποδομής στην εν λόγω διάβαση, η οποία θα επέτρεπε την απρόσκοπτη διέλευση τουριστικών λεωφορείων».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »