*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Απριλίου

See Through O Παππάς με τους φαντάρους ακρίτες που κρατάν τις Θερμοπύλες...

27 Απριλίου
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, με στρατιωτικούς 
στο Τάγμα Εθνοφυλακής Εχίνου
Άκουσον! Άκουσον!
*Τελικά ο Νίκος Παππάς έδωσε απάντηση χθες και στο ερώτημά μας, γιατί δεν μπήκαν αναμεταδότες στο σύστημα της Digea για να μπορούν ελεύθερα χωρίς συνδρομές και εξοπλισμούς να δούνε οι κάτοικοι ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ!
-Μα γιατί απλά δεν ήθελε να έχει καμιά σχέση με την… digea!
(σ.σ. Βέβαια αυτό στοίχησε και 2 εκατ. ευρώ στο κράτος συν ότι η συνδρομή είναι για έναν χρόνο… ενώ με τους αναμεταδότες που ήθελε να βάλει ο Γιώργος Παυλίδης στη Περιφέρεια το κόστος δεν θα ξεπερνούσε τις 638.700 ευρώ, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία… και απλά απορία μου δημιούργησε η ΣΙΩΠΗ του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη!!!
-Προφανώς ή δεν κατάλαβαν πως έχει το θέμα, ή απλά είπαν… δεν βαριέσαι για να μην στεναχωρήσουν και τον ΣΥΡΙΖΑ!
…….
*Κατά γενική παραδοχή πάντως… Η υποδοχή του κόσμου ακόμη και στον Εχίνο, ήταν κατώτερη του αναμενομένου…
Τουλάχιστον για έναν υπουργό και πολιτικό επιπέδου Νίκου Παππά.
……
*7-8 άτομα στη Σταυρούπολη, το ίδιο και στην Σμίνθη….και 30-40 άτομα στο καφενείο του Εχίνου…Τόσα μαζεύει κι ο Λεβέντης ακόμη.
(σ.σ. Κάτι ήξερε άλλωστε κι ο Υπουργός κι αμέσως μετά την επίσκεψή του στα γραφεία της Νομαρχιακής, έφυγε βολίδα για την Ροδόπη…).
……
*Καλή στιγμή για τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής στον Εχίνο; Η φωτογραφία του με τους αξιωματικούς και φαντάρους που υπηρετούν εκεί. Φωτογραφία που κοινοποίησε ο ίδιος και στο Twitter.
…….
Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών Νομού Ξάνθης και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης σας προσκαλούν στην ομιλία – εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης με θέμα:
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ
Ομιλητής θα είναι ο Διευθυντής Αιματολογίας Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κος Γεώργιος Ν. Ξανθοπουλίδης
Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης συγχαίρει τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης για τις διακρίσεις τους σε δύο Πανελλήνιους διαγωνισμούς
Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος συγχαίρει θερμά τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης που συμμετείχαν σε δύο Πανελλήνιους διαγωνισμούς, οι οποίοι τελούσαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και τους δασκάλους και τους γονείς τους για την άριστη συνεργασία και στήριξη.
Συγκεκριμένα, το Γ2 Τμήμα, συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Ένα μήλο την ημέρα... το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή», όπου έλαβαν μέρος 10.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα και ανάμεσα σε 4.500 έργα, πήρε το 1ο βραβείο στην κατηγορία ψηφιακού βίντεο.
Επίσης, το ίδιο Τμήμα έλαβε μέρος και στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους με την ταινία «Η χαρά της ζωής» και βραβεύτηκε ανάμεσα σε270 μαθητικές ταινίες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τα σχολεία της ομογένειας.
Η επιμονή, η υπομονή, αλλά και το ταλέντο, καθώς και η σκληρή, μεθοδική δουλειά των μαθητών σε συνάρτηση με την αμέριστη στήριξη των γονιών τους και με την καθοδήγηση και τη συνεργασία των εκπαιδευτικών τους, φέρουν πάντα απίστευτα και καταπληκτικά αποτελέσματα. Είμαστε όλοι υπερήφανοι, αισιόδοξοι, αλλά και ευχάριστα έκπληκτοι για τις μεγάλες και διαρκείς επιτυχίες της νεολαίας μας.

Συνελήφθησαν 2 Σκοπιανοί στην Αλεξανδρούπολη 
με μαχαίρι και πλαστό δίπλωμα οδήγησης
Συνελήφθησαν την 25-4-2017 το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι FYROM, ηλικίας 26 και 20 ετών, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκε ένα μαχαίρι, συνολικού μήκους 14 εκατοστών, ενώ κατά τον έλεγχο ο 26χρονος, οδηγός του οχήματος, κατείχε και επέδειξε μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, των Αρχών FYROM. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το παραπάνω όχημα, το πλαστό έγγραφο και το μαχαίρι.

Εισβολή 15 μελών του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ
Εισβολή στο ΣτΕ πραγματοποίησαν 15 μέλη του Ρουβίκωνα χθες Τετάρτη στις 12:20 μετά το μεσημέρι, πετώντας φυλλάδια.
Σύμφωνα με ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η εισβολή πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη χρήση του DNA σε δίκες πολιτικών κρατουμένων.
O«Ρουβίκωνας» είχε ξεκινήσει τη δράση του την 8η Μαρτίου 2015 πραγματοποιώντας κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου και την 3η Απριλίου συγκέντρωση στο περιστύλιο της Βουλής.
Οι «παρεμβάσεις» είχαν γίνει σε ένδειξη συμπαράστασης σε αναρχικούς απεργούς πείνας.
Το διάστημα που ακολούθησε μέχρι σήμερα, μέλη της ίδιας ομάδας πραγματοποίησαν συμβολικές καταλήψεις ή καταδρομικές επιθέσεις σε εταιρείες, πρεσβείες και προξενεία, γραφεία κομμάτων και ΜΜΕ, το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ κ.ά.
Το τελευταίο διάστημα μάλιστα καταγράφεται κλιμάκωση της δράσης της ομάδας.

Δωρεά καρδιογράφου στο ΚΥ Σαμοθράκης από την Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως
Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως παραχώρησε ως δωρεά στο Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης έναν σύγχρονο καρδιογράφο για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων του ακριτικού νησιού μας.
Τον καρδιογράφο παρέδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος στον Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Αθανάσιο Βίτσα και στον υπεύθυνο ιατρό του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης, κατά την διάρκεια εκδηλώσεως που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Νικόλαος Φαρδύς» στη Χώρα το βράδυ του Σαββάτου 22 Απριλίου 2017, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την πανήγυρη των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων της Σαμοθράκης. Ο Δήμαρχος του νησιού κ. Βίτσας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για το συνεχές και ανύστακτο ενδιαφέρον του για τη Σαμοθράκη και τους ακρίτες κατοίκους του.

Θλιβερή πρωτιά στα τροχαία δυστυχήματα
Σοκάρουν τα στοιχεία για τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας. Στην Ελλάδα καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από συγκρούσεις με ένα μόνο όχημα  στην ΕΕ, με 34 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους κάθε χρόνο ή το 42% του συνόλου των θανάτων σε τροχαίο συμβάν.

Στην Ελλάδα, 72 οδηγοί/αναβάτες ηλικίας 18-24 εμπλέκονται σε θανάσιμα συμβάντα με μόνο ένα όχημα ανά εκατομμύριο κατοίκους αυτής της ηλικιακής ομάδας – δίνοντας στην Ελλάδα μια ακόμη θλιβερή πρωτιά στην Ε.Ε.Συνολικά, το 1/3 των θανάτων στους δρόμους της Ε.Ε. προέρχεται από SVCs όπου ο οδηγός/αναβάτης και/ή επιβάτες σκοτώνονται ενώ δεν εμπλέκονται άλλοι χρήστες της οδού. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση (PIN Flash Report 32) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών (ETSC) που μόλις δημοσιεύθηκε, περίπου 7.300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2015 σε τροχαία συμβάντα ενός εμπλεκομένου οχήματος (αυτοκινήτου ή μηχανής) στην ΕΕ, ενώ αντίστοιχα περίπου 100.000 παρόμοιοι θάνατοι έχουν συμβεί τα τελευταία 10 χρόνια. Με αφορμή τη νέα έκθεση, η πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» κα Βασιλική Δανέλλη Μυλωνά, εξέφρασε την ανησυχία της για τα στοιχεία που αφορούν στη χώρα μας και δήλωσε πως παράλληλα με την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων των αυτοκινητοδρόμων, που αποτελούν βασικό παράγοντα για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας, θα πρέπει να ενισχυθούν η εκπαίδευση, η ενημέρωση και οι συστηματικοί εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι για την ουσιαστική ενίσχυση της ασφάλειας των χρηστών του οδικού δικτύου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »