*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Απριλίου

See Through Τρίτη 11/4 ώρα 16.00 θα δείξει το Xantni channel τον Τελικό Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ Λεύκιππος Ξάνθης-Ελευθερούπολη!

10 Απριλίου
Ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης με την δημοσιογράφο Ελένη Διαφωνίδου
στο πανηγύρι του Δαφνώνα, συζητάν για την ταινία Ζίζοτεκ.
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Σήμερα στις 4 το απόγευμα θα δείξει το Xantni channel τον Τελικό του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ μεταξύ των ομάδων Ελευθερούπολη - Λεύκιππου Ξάνθης. Δεν σας λέω το σκορ, αλλά ήταν πράγματι ένα πολύ γρήγορο και αμφίρροπο παιχνίδι με πολύ πάθος…
……
*Σημειώνεται ότι το παιχνίδι παρακολούθησε μαζί με τον Πασχάλη Λύρατζη και ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος που χειροκρότησε θερμά τους παίχτες του Λεύκιππου στην εμφάνισή τους.
Επίσης από τη Ξάνθη ήταν και η Κατερίνα Μαυρομάτη με τον Θανάση Πανδρακλάκη η ομάδα συμπλήρωσε δύο πούλμαν με φιλάθλους που έδωσαν το δικό τους βροντερό παρόν στον τελικό.
……
*Ωραίος ο Ζαγναφέρης. Εμείς γίναμε κακοί με την σκληρή κριτική μας στον νέο Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο -εξ’ αιτίας του- κι αυτός όταν είδε να «γυρίζει» το παιχνίδι την έκανε γυριστή και έγινε… κολλητός του!
-Μέχρι και με τον Οντέρ τα έβαλε, για να αποδείξει πόσο γρήγορα αλλάζει… κοντέρ ο εκ Κιλκίς Σαρακατσάνος…!
……
*Άψογη η Χριστίνα Τσιακούλια όπως πάντα στις δημόσιες σχέσεις αλλά και στην υποδοχή του κόσμου με την χαρακτηριστική ευγένειά της. Σαν το παλιό… κρασί, άριστη ότι και να της αναθέσει κανείς.
……
*Παρών στην εκδήλωση προς τιμή του Χρήστου Πανόπουλου και ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ν. Ξάνθης Νίκος Νικολαϊδης που συνοδεύονταν από την κόρη του. Επίσης στην εκδήλωση είδα και τον Στράτο Σερραίο που μετά το τέλος της εκδήλωσης αγκάλιασε και συνεχάρη τον μεγαλομέτοχο της Ξάνθης.

Σύλληψη 34χρονου στο Δροσερό για κλοπή
Συνελήφθη την 9-4-2017 το μεσημέρι, στο Δροσερό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 34χρονος ημεδαπός, διότι διέρρηξε επιχείρηση και αφαίρεσε από το εσωτερικό της δύο (2) ηλεκτρικά εργαλεία. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα εργαλεία, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.

ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ
ΣΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ!
Με καραμπίνες δολοφονούν αδέσποτα σκυλιά στη περιοχή του Δροσερού Ξάνθης σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου ΖΩΟΦΙΛΩΝ Ξάνθης.
Κάτοικος της Ξάνθης επικοινώνησε με το www.zoosos.gr για να καταγγείλει τον πυροβολισμό τεσσάρων αδέσποτων σκυλιών και τη δολοφονία ενός εξ αυτών τα ξημερώματα της 9ης Απρίλιου.
Σύμφωνα με τον άνδρα, που συνήθιζε να ταΐζει τα ζώα έξω από το κτίριο του Ο.Α.Ε.Δ. στην Ξάνθη, σήμερα το πρωί περίπου στις 06:40 άκουσε τον πρώτο πυροβολισμό και πετάχτηκε στον δρόμο. Τότε είδε πως κάποιος σε αρκετή απόσταση από το σημείο που βρισκόταν ο ίδιος – περίπου 100 μέτρα – στον οικισμό του Δροσερού πυροβόλησε προς τα σκυλιά μέσα από το σπίτι του. Εντούτοις δεν μπόρεσε να διακρίνει ούτε το πρόσωπο του δράστη, ούτε το ακριβές σημείο στο οποίο στεκόταν ο δολοφόνος.
Τα δύο από τα τέσσερα ζώα μετά και τον δεύτερο πυροβολισμό έτρεξαν προς το μέρος του άνδρα που τα φρόντιζε. Το ένα γλύτωσε αφού δεν τραυματίστηκε ενώ το δεύτερο πέθανε λίγα λεπτά αργότερα, ενώ τα άλλα δύο ζώα μέχρι τώρα αγνοούνται.
Ο αυτόπτης μάρτυρας κάλεσε το Α.Τ. Ξάνθης και αστυνομικοί πήγαν επί τόπου αμέσως ενημέρωσαν τον Δήμο Ξάνθης ο οποίος και τελικά παρέλαβε το πτώμα του ζώου που κατέληξε… Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα αν και κάλεσε σε κτηνιατρείο της περιοχής δεν κατάφερε να βρει εγκαίρως κτηνίατρο, καθώς ήταν ακόμα ξημερώματα. Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει συντετριμμένος που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα περισσότερο για να σώσει το ζώο το οποίο πέθανε στα χέρια του.
Πηγή: zoosos.gr

Νέα αυτοκτονία συγκλονίζει την Χρυσούπολη .
Νέα αυτοκτονία συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες ολόκληρη την Επαρχία Νέστου.
Ένας  άντρας γνωστός στην τοπική κοινωνία, περίπου 55 ετών ,καταστηματάρχης προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα (αυτοπυροβολήθηκε)  και έβαλε τέλος στη ζωή του την Κυριακή 9 Απριλίου το απόγευμα για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους .
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του εκλιπόντος.

Βόμβα από την Unicef: «Ένα στα δύο ελληνόπουλα δεν έχει τα προς το ζην»
Τη δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών στην Ελλάδα, καταδεικνύουν τα στοιχεία της έκθεσης που έδωσε στη δημοσιότητα μία πρόσφατη έρευνα της UNICEF.
Στην έκθεση, που έχει αξιοποιήσει στοιχεία των πιο πρόσφατων ερευνών της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat (2009-2015), χαρακτηριστικό σημείο αποτελεί η καταγραφή μισού εκατομμυρίου παιδιών στην Ελλάδα, που ζουν σε φτωχές οικογένειες, διαχρονικά από το 2009 έως το 2014, με βάση το δείκτη της σχετικής φτώχειας. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπ’όψιν ένα διαχρονικά σταθερό όριο φτώχειας, από το 2007, παρατηρείται μια δραματική αύξηση της παιδικής φτώχειας από το 22,6% το 2008, στο 55,1% το 2014.
Αξίζει να σημειωθεί ότι Το μικρότερο ποσοστό, στην ΕΕ-14 καταγράφουν οι σκανδιναβικές χώρες όπως η Φινλανδία με το ποσοστό να βρίσκεται στο 10%, η Δανία στο 10,4% αλλά και η Σουηδία στο 12,9%.

Αυτό είναι το νέο ΔΣ στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης
Λίγες ώρες ύστερα από την παραίτηση των επικεφαλής και ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, ορίστηκε το νέο συμβούλιο που θα "τρέξει" την εταιρεία.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, πρόεδρος της ΕΒΖ ορίστηκε ο Αντώνης Χατζηδιαμαντής και αντιπρόεδρος ο Γαβριήλ Κερμανίδης, ενώ χρέη διευθύνοντας συμβούλου ανέλαβε ο Μιχάλης Κεφαλόπουλος και αναπληρωτής του ο Αντώνης Μπούρης. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ πλαισιώνουν τα μέλη: Γεράσιμος Τσιαπάρας, Χρήστος Βογιατζής και Κωνσταντίνος Μανιατάκης.

Πόθεν Έσχες: Στους Δικαστές και στους Καναλάρχες 
η παράταση υποβολής μέχρι τις 30 Ιουνίου
Παρατείνεται έως 30.6.2017 η λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του έτους 2016 και των δηλώσεων οικονομικών συμφερόντων, με τροπολογία που κατατέθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς στη Βουλή.

Παρατείνεται έως 30.6.2017 (κανονικά έληγε στις 13.4.2017) η λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του έτους 2016 (χρήση 2015) και των δηλώσεων οικονομικών συμφερόντων (ν. 3213/2003 και ν. 4281/2014 αντίστοιχα), με τροπολογία που κατατέθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς στη Βουλή. Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι προτείνεται η παράταση της προθεσμίας προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης από τους υπόχρεους, λόγω εκκρεμών αιτήσεων ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ σχετικών με τις ως άνω δηλώσεις. Δίνοντας διευκρινίσεις σε σχέση με την τροπολογία για τα Πόθεν Έσχες, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σημείωσε ότι δεν πρόκειται για επιλογή της κυβέρνησης να δοθεί παράταση αλλά αυτό οφείλεται σε προσφυγές.  Δήλωσε ότι πρόκειται για δύο προσφυγές που «αφορούν την Ένωση Δικαστών» «και η άλλη είναι οι καναλάρχες». Σχολίασε μάλιστα ότι «προσωπικά τις θεωρώ απαράδεκτες» αφού «οι αιτιάσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Ειδικά για τους δικαστικούς σημείωσε πως «πάντα υποβάλαμε Πόθεν Έσχες» και ότι «εγώ υποβάλλω Πόθεν Έσχες από το 1985».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »