*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Απριλίου

O Ζήσης Κατσαρίκας στο fb: Δικαίωση του Αλέξανδρου Κοντού ως Υπουργού, η αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων!

26 Απριλίου



Με μια σεμνή αλλά αποκαλυπτική ανάρτηση, ο πρώην γραμματέας του Επιμελητηρίου Ξάνθης με αφορμή δημοσίευμα του  maxitisthrakis.blogspot.com, σχολίασε την συμβολή του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρου Κοντού στην αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων, όχι μόνο του Νομού Ξάνθης και της Νέας Κεσσάνης αλλά και όλης της χώρας. 
Πόσο μπροστά δηλαδή βρίσκονταν την περίοδο εκείνη (8-10 χρόνια πριν) οραματιζόμενος το μέλλον του τόπου μας.
Ιδού τι αναφέρει η ανάρτηση του Ζήση Κατσαρίκα στο fb:  
Βλέποντας σήμερα στον τύπο την ανακοίνωση για την υπογραφή της εκμετάλλευσης του γεωθερμικού πεδίου στην Κεσσάνη, θα ήθελα να θυμίσω λίγο την μεγάλη συμβολή του συντοπίτη μας τότε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρου Κοντού στη εξέλιξη της υπόθεσης αξιοποίησης των γεωθερμικών πεδίων όχι μόνο του νομού αλλά και ολόκληρης της χώρας μέ την δημιουργία της επιτροπής αξιοποίησης γεωθερμικών πεδίων η οποία αποτελείτο απο αξιόλογους επιστήμονες (καθηγητές πανεπιστημίων) και εκπροσώπους φορέων. 
Στην επιτροπή αυτη είχα την τιμή να συμμετέχω ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και θεωρώ οτι έδωσε την δυνατότητα δημιουργίας αρχικά ενός θεσμικού πλαισίου το οποίο με την επόμενη κυβέρνηση προχώρησε και έφτασε στην δημοπράτηση των γεωθερμικών πεδίων​ . Ίσως γιά κάποιον που δεν εχει μπλέξει σε συναρμοδιότητες υπουργείων φαντάζει εύκολος ο συντονισμός τριων και τεσσάρων υπουργείων. 
Εμείς που ζήσαμε από κοντά την προσπάθεια που έκανε ο Αλέξανδρος Κοντός γνωρίζουμε την δυσκολία και την προσπάθεια τού για τον συντονισμό αυτό. Θεωρούσαμε από τον υπουργό, μέχρι όλα τα μέλη της επιτροπής και τους εκπροσώπους των συναρμόδιων υπουργείων ότι η εξέλιξη αυτη θα δώσει μια νεα ώθηση στην οικονομία της περιοχής και τής χώρας και ότι έπρεπε ενα θολό τοπίο για την εκμετάλλευση των γεωθερμικών πεδίων της χώρας να αλλάξει. Σήμερα ήρθε η ώρα η προσπάθεια πολλών ανθρώπων και κυβερνήσεων να δώσει καρπούς . Καλορίζικο! Καλές δουλειές.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »