*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Απριλίου

NEZH-τιδα πάθανε στη Νέα Δημοκρατία! Εκλογές ΟΝΝΕΔ Καβάλας: Αναβολή μετά...ενστάσεων και...αστυνομίας!

30 Απριλίου

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν το πρωί της Κυριακής στα γραφεία της ΝΟΔΕ Καβάλας, λίγο πριν την έναρξη της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας της ΟΝΝΕΔ και των 5μελών συμβουλίων των ΔΗΜΤΟ (δημοτικές οργανώσεις) σε κάθε δήμο του νομού. Αφορμή στάθηκαν οι διαμαρτυρίες μελών της ΟΝΝΕΔ Καβάλας για παρατυπίες και παραλείψεις στον εκλογικό κατάλογο που εστάλη προ ημερών -με τα μέλη αυτά να μπαίνουν μπροστά από την κάλπη με σκοπό να μην επιτρέψουν τη διεξαγωγή των εκλογών.
Οι διαμαρτυρίες αυτές (οι οποίες δεν είναι φετινό φαινόμενο, καθώς και πέρσι υπήρξαν καταγγελίες για τους εκλογικούς καταλόγους και τα αποτελέσματα) είχαν γίνει γνωστές μέσα στην εβδομάδα, όταν και ένας από τους υποψήφιους για τη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Καβάλας -ο Γιάννης Τότης- δημοσίευσε (την περασμένη Παρασκευή 28 Απριλίου) στο προσωπικό του προφίλ στο FaceBook τις ενστάσεις του για την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων:
Θα ήθελα με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να ενημερώσω όλους τους ΟΝΝΕΔιτες και τις ΟΝΝΕΔιτισες τους ΔΑΠιτες και τις ΔΑΠιτισες του νομού Καβάλας ότι την Κυριακή 23 Απριλίου μαζί με την αίτηση υποψηφιότητας που κατέθεσα ως υποψήφιος πρόεδρος της Νομαρχιακής Καβάλας κατέθεσα και μια ένσταση η οποία αφορά τον εκλογικό κατάλογο του Νομού. Στον οποίο διαπιστώθηκε από εμένα και τους συνεργάτες μου ότι λείπουν εκατοντάδες μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει την εγγραφή τους στα μητρώα μελών της οργάνωσης μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα που είχε αναρτηθεί στο επίσημο site της ΟΝΝΕΔ.
Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχω λάβει καμία επίσημη απάντηση από την κεντρική διοίκηση σχετικά με την ένταξη των μελών αυτών στους εκλογικούς καταλόγους προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές της Κυριακής 30 Απριλίου! Παράλληλα θα ήθελα να προσθέσω ότι μέχρι και σήμερα ημέρα Παρασκευή 28 Απριλίου δεν έχουν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες για τις εκλογές, τόσο της Νομαρχιακής όσο και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων του Νομού, όπως και το που θα στηθούν οι κάλπες για την εκλογική διαδικασία.
Επίσης δεν έχει ανακοινωθεί ούτε και γνωρίζω ποια θα είναι η εφορευτική επιτροπή που θα διεξάγει τις εκλογές στον Νομο Καβάλας. Θεωρώ μέσα από την εμπειρία μου ως εκλεγμένος πρόεδρος Νομαρχιακής επιτροπής ΟΝΝΕΔ Καβάλας έπειτα από δύο αναμετρήσεις, ότι όλα τα παραπάνω υποδηλώνουν πιθανή μεθόδευση των διαδικασιών προκειμένου να οδηγήσουν την οργάνωση σε ένα διαφορετικό δρόμο. Στο δρόμο των《ΑΡΕΣΤΩΝ》! Τίποτα από αυτά όμως δεν αρμόζει στις αρχές και την ηθική την οποία έχει επιδείξει η οργάνωση αυτη! Πιστεύω ακόμα, ότι και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος εκλέχθηκε μέσα από ξεκάθαρες εκλογικές διαδικασίες, θα διαφωνούσε με όλα τα παραπάνω.
ΥΓ. Η Διοίκηση της ΟΝΝΕΔ καλείται να επιλέξει εάν θέλει μια οργάνωση των λίγων και των 《ΑΡΕΣΤΩΝ》ή των πολλών που δίνουν την καθημερινή ιδεολογική μάχη στην κοινωνία! Εκφράζω τον έντονο προβληματισμό μου όσον αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών οι οποίες είναι 20 μέρες πριν από τις φοιτητικές εκλογές, στις οποίες η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δίνει μάχη απέναντι στις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της ανομίας.
Τελικά οι εκλογές αναβλήθηκαν, καθώς παρά την παρέμβαση της αστυνομίας (η οποία εκλήθη από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής -προερχόμενο από τη Θεσσαλονίκη- και άλλα μέλη της ΟΝΝΕΔ Καβάλας) δε βρέθηκε λύση.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι εδώ και χρόνια υπάρχει μια διαμάχη μεταξύ των μελών της ΟΝΝΕΔ και μελών της τοπικής ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (η οποία εντάσσεται στην ΟΝΝΕΔ), με αποτέλεσμα σκηνές όπως η σημερινή να μην είναι σπάνιες αλλά αρκετά συχνές.
kavalaPortal 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »