*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Απριλίου

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΛΑΠΑΝΤΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΞΑΝΘΗΣ κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ (φώτο)

25 Απριλίου
 
 Στο μυστήριο παρέστη ο Δήμαρχος της Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος , πλειάδα Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως όπως και Κληρικών  άλλων Μητροπόλεων



Το Σάββατο της Διακαινησίμου Εβδομάδος 22α Απριλίου 2017 , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Ξάνθης  και Περιθεωρίου κ.κ.Παντελεήμων ,  ιερουργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Ξάνθης όπου  κατά την διάρκεια της Θείας λειτουργίας τέλεσε της εις Πρεσβύτερον χειροτονία του εως πρότινος Ιεροδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Αποστόλου Λαπαντώνη, ιεροσπουδαστή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης ,  δίδοντας του τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης .
Στο μυστήριο παρέστη ο Δήμαρχος της Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος , πλειάδα Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως όπως και Κληρικών  άλλων Μητροπόλεων , συγγενείς και φίλοι του πατρός Αποστόλου που συμπροσευχήθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, τον αγαπητό νέο Κληρικό.
Ο π. Απόστολος στον χειροτονιτήριο  λόγο του ,  τόνισε το μεγαλείο της Αναστάσεως και την Ιερατική του κλίση που γεννήθηκε από  τα νηπιακά του χρόνια ακόμη , δίπλα στον Μακαριστό παππού του πατήρ Απόστολο Λαπαντώνη και στην Μακαριστή γιαγιά του Γεωργία Πρεσβυτέρα και φανερά συγκινημένος τους ευχαρίστησε  για το ότι τον γαλούχησαν σε αυτό το μεγαλείο της Ιερατικής πορείας όπως και τους γονείς τα αδέρφια και όλους τους κληρικούς και  λαϊκούς που στάθηκαν συνοδοιπόροι και αρωγοί στην ζωή του .
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ,  στην αντιφώνησή  Του προέτρεψε και νουθέτησε τον Νεόχειροτονούμενο Πρεσβύτερο , να είναι δίπλα στον Χριστό και στο ποίμνιο, ταυτόχρονα μνημόνευσε και ευχαρίστησε τον Μακαριστό πατήρ Απόστολο για το ότι δημιούργησε και γαλούχησε τον εγγονό του με παιδεία και νουθεσία Κυρίου, καθώς και τον νέο πατήρ Απόστολο που από πέντε ετών υπήρξε Αναγνώστης και Ιερόπαις της Μητροπόλεως και του Επισκόπου,  δίδοντας του και το Οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη ..
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ





Share this

Related Posts

Previous
Next Post »