*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Απριλίου

Πειθαρχική δίωξη στον Πρυτανη του ΔΠΘ Α. Καραμπίνη, κινείται διαδικασία παύσης του!

13 Απριλίου
Τι απαντάει σε νέα δήλωσή του ο Πρύτανης, για τις μετοχές που κατηγορείται ότι είχε η σύζυγός του σε κοινή εταιρεία με Σιμόπουλο - Χούτο!
ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ: ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΧΕΣΗ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ
Την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον του πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) Αθανασίου Καραμπίνη, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μετά τη δημοσίευση πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, η πειθαρχική δίωξη ασκείται, γιατί ο κ. Καραμπίνης «με την ιδιότητα του αντιπρύτανη ΔΠΘ μέχρι 31/8/2010 και στη συνέχεια του πρύτανη από 1/9/2014 έως σήμερα, συμμετείχε στα αρμόδια όργανα του ΔΠΘ που έλαβαν τις αποφάσεις για την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού 447/2007 και τη σύναψη των συμβάσεων με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης ή ασκώντας δικαίωμα προαίρεσης για την ανάθεση των υπηρεσιών σίτισης των φοιτητών του ΔΠΘ για τα χρονικά διαστήματα από 1-1-2008 έως 2-2-2009, από 2-2-2010 έως 1-2-2011, από 19-9-2014 έως 31-8-2015, στις πόλεις Κομοτηνή και Ξάνθη και από 7-9-2015 έως 9-11-2015, στις πόλεις Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, χωρίς να δηλώσει κώλυμα, ως οφείλε λόγω της συμμετοχής της συζύγου του και πρώην υπαλλήλου του ΔΠΘ ως συνιδρυτή σε εταιρεία στην οποία ήταν συνιδρυτής και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος, ο οποίος ήταν μέτοχος στην ίδια εταιρεία με τον ανάδοχο των συμβάσεων σίτισης των φοιτητών του ΔΠΘ, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου / του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999)».
Πάντως σύμφωνα με την «ΕφΣυν», «Η παραπομπή του πρύτανη στο πειθαρχικό βάσει του νόμου, θα προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κινηθούν προσεχώς οι διαδικασίες παύσης του Α.Καραμπίνη από το Υπουργείο Υγείας.

ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ: ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!
«Αιδώς Αργείοι», είναι, από την άλλη, η απάντηση της πρυτανείας του Δημοκρίτειου. Σε σχετική ανακοίνωση, η πρυτανεία κάνει λόγο για «απαράδεκτη αιτιολογία» του πορίσματος και για «ανύπαρκτο και κατασκευασμένο πειθαρχικό παράπτωμα».
Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Πρυτανείας αναφέρει τα παρακάτω:
Σας επισυνάπτουμε την προαναγγελθείσα από βήματος της Βουλής, από τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, πειθαρχική δίωξη του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης καθηγητή κ. Αθανασίου Καραμπίνη, η οποία βασίσθηκε σε ένα αναιτιολόγητο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με στόχο να πλήξει τον Πρύτανη.
Ο Πρύτανης, σύμφωνα με το πόρισμα ‘κατηγορείται’ διότι η σύζυγός του το 2007 κατείχε μετοχές Ανώνυμης Εταιρείας φωτοβολταϊκών στην οποία μέτοχος ήταν και ο τότε Πρύτανης καθηγητής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος. Με την απαράδεκτη όμως αιτιολογία, ότι ο κ. Σιμόπουλος κατείχε μετοχές και σε άλλη ΑΕ με συγγενή του παρόχου σίτισης, διώκεται σήμερα πειθαρχικά ο νυν πρύτανης για ένα ανύπαρκτο και κατασκευασμένο πειθαρχικό παράπτωμα χωρίς καν να ισχυρίζονται ότι πλήττεται το Δημόσιο συμφέρον. Αντίθετα, σε περιπτώσεις που βάναυσα πλήττεται το Δημόσιο συμφέρον με απώλεια εκατομμυρίων ευρώ και για τις οποίες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, το υπουργείο Παιδείας σε ουδεμία ενέργεια προέβη.
Αιδώς Αργείοι
Από την Πρυτανεία του ΔΠΘ
Κομοτηνή 11/04/2017

ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ: ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΧΕΣΗ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ
Επειδή με την με αρ. πρωτ. Φ.120.67/ΕΜΠ/1759/Ζ2/07.04.2017 Πράξη του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την οποία αποφασίστηκε η παραπομπή μου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών του ΔΕΠ των Α.Ε.Ι., όπως και με την υπ’ αριθμ. 19/Α/2017 Έκθεση Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αντίστοιχα, ενδεχομένως να δημιουργείται τεχνηέντως και συνειδητά η εντύπωση ότι η σύζυγος μου συμμετείχε σε συνδεδεμένες εταιρείες ή άλλως κοινές με τον ανάδοχο των συμβάσεων σίτισης των φοιτητών του Δ.Π.Θ., σας δηλώνω ότι η σύζυγος μου ουδέποτε συμμετείχε σε κάποιο εταιρικό σχήμα με τον συγκεκριμένο ανάδοχο των συμβάσεων σίτισης είτε με οποιοδήποτε άλλο πάροχο σίτισης των φοιτητών του Δ.Π.Θ. Η μόνη εταιρική σχέση που είχε συνάψει προ ετών, για μικρό χρονικό διάστημα και με πολύ μικρό ποσοστό μετοχών ήταν με τον Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Σιμόπουλο και με αντικείμενο όλως διαφορετικό με αυτό της σίτισης (εταιρεία φωτοβολταικών), εταιρεία η οποία ουδέποτε λειτούργησε και η οποία έπαυσε να υπάρχει από το 2011.
Κομοτηνή, 12 Απριλίου 2017
Ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. ,

Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »