*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Απριλίου

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν δεκάδες «αυθαίρετα» στην παραλία Μυρωδάτου!

12 Απριλίου
Σκληρές καταγγελίες του πολιτικού μηχανικού και επικεφαλής της Δημοκρίτειας Κίνησης Δήμου Αβδήρων και δημοτικού συμβούλου Κώστα Αντωνιάδη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!
*Υπάρχουν δυο μηχανικοί από την Ξάνθη που παρανόμως κάποια από αυτά τα αυθαίρετα τα τακτοποιήσανε, οπότε αυτοί πήγανε και πήρανε ρεύμα, πήραν και νερό!

Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν δεκάδες «αυθαίρετες» κατασκευές βουλγάρων στην παραλία του Μυρωδάτου, σύμφωνα με καταγγελία που έκανε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αβδήρων ο πολιτικός μηχανικός και επικεφαλής της Δημοκρίτειας Κίνησης δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αντωνιάδης.
Η κατάσταση μάλιστα είναι τελείως ανεξέλεγκτη αφού ενώ τα αυθαίρετα καταγγέλλοντα στην αστυνομία από πολίτες, αυτή πάει, τους βάζει πρόστιμα και φεύγει χωρίς να συλλάβει κανέναν παρανομούντα που συνεχίζει κανονικά τις εργασίες μέχρι αποπεράτωσης της ξύλινης κατασκευής!!!
Οι αυθαίρετες κατασκευές φαίνονται κατά δεκάδες από το δρόμο, ένα χιλιόμετρο πριν βρεθεί κανείς στη παραλία και τα σπιτάκια σε ένα οικόπεδο δέκα στρεμμάτων… αυξάνονται και πληθαίνουν!
Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε στην Ανοιχτή γραμμή του Xanthi channel o δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αντωνιάδης περιγράφοντας την κατάσταση με ιδιαίτερα μελανά γράμματα.
Δείτε και τον διάλογο που είχε στην «Ανοιχτή γραμμή» μιλώντας με τον εκδότη του «Μαχητή»:
Πάνος Παπαδόπουλος: Κε Αντωνιάδη είστε σίγουρος καταρχήν ότι αυτά που κάνουν εκεί  οι Βούλγαροι είναι αυθαίρετα;
Κώστας Αντωνιάδης: «Κοιτάξτε αν θα πάτε σε ένα οικόπεδο θα δείτε υπάρχουν 30 σπίτια».
Πάνος Παπαδόπουλος: Για τι οικόπεδο μιλάμε για πόσα στρέμματα; Για 1,2 στρέμματα;
Κώστας Αντωνιάδης: «Αυτό είναι γύρω στα 6-7 στρέμματα. Οτιδήποτε χτίζεται μετά τον Ιούλιο του 2011 χωρίς οικοδομική άδεια δεν μπορεί να τακτοποιηθεί, ούτε να νομιμοποιηθεί».
Πάνος Παπαδόπουλος: «Δηλαδή αν κατάλαβα καλά αγοράζουνε το οικόπεδο πρώτα αυτοί;
Κώστας Αντωνιάδης:  «Αγοράζουνε το οικόπεδο και μετά χτίζουνε. Όλα είναι ξύλινες κατασκευές, κάνουν τους βόθρους τους μες στα σπίτια.
Πάνος Παπαδόπουλος: Γιατί είναι ξύλινες κατασκευές;
Κώστας Αντωνιάδης: «Έχει κατέβει η αστυνομία 3-4 φορές τους έχει γράψει , έχει στείλει τα χαρτιά στην Πολεοδομία αλλά επειδή εκεί υπάρχουν δεκάδες, εκατοντάδες καταγγελίες καθυστερούνε λίγο τα πράγματα. Τώρα διορίστηκε Τμήμα Αυθαιρέτων, μέχρι τώρα δεν υπήρχε στην Πολεοδομία της Ξάνθης. Το θέμα είναι ότι όταν πηγαίνει η Αστυνομία βάσει του νόμου πρέπει να συλλαμβάνονται αυτοί που κατασκευάζουν, να κατάσχονται τα εργαλεία και ούτω καθεξής. Από τη στιγμή που δεν έχει κινηθεί κανένας ακόμα…  Τώρα αν πάτε αυτή τη στιγμή, χτίζουν. Οπότε ο άλλος λέει «εγώ θα πάω να χτίσω, δεν έχω κανένα πρόβλημα». Απλώς τους γράφουνε, αλλά δεν σταματάει με τίποτα αυτή η διαδικασία. Προχθές ο δήμαρχος  Αβδήρων κατέβηκε και μου λέει «και σήμερα χτίζουν». Και του λέω «και τι έκανες δήμαρχε;» και μου λέει «τίποτα».
Πάνος Παπαδόπουλος: Καλά αυτή η κατάσταση που θα πάει;
Κώστας Αντωνιάδης: «Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Για να σταματήσει αυτή η κατάσταση πρέπει η Αστυνομία να συλλάβει αυτούς που κατασκευάζουν, αλλιώς όλοι θα πηγαίνουν και θα χτίζουν. Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι ίσως δεν τους ενημέρωσαν καλά. Υπάρχουν δυο μηχανικοί από την Ξάνθη που παρανόμως κάποια από αυτά τα τακτοποιήσανε, οπότε αυτοί πήγανε και πήρανε ρεύμα, πήραν και νερό».
Πάνος Παπαδόπουλος: Αυτοί οι μηχανικοί οι οποίοι παρανόμησαν ποιοι είναι;
Κώστας Αντωνιάδης: «Είναι δυο συνάδελφοι στην Ξάνθη.»
Πάνος Παπαδόπουλος:Και πως μπόρεσαν και τα τακτοποίησαν; Έχουν συγγενείς στις υπηρεσίες ή κάτι άλλο;
Κώστας Αντωνιάδης: «Η τακτοποίηση που έχει γίνει είναι παράνομη».
Πάνος Παπαδόπουλος: Ε πως γίνεται; Έχουν δίκτυο; Έχουν συγγενείς στις υπηρεσίες, έχουν φίλους;
Κώστας Αντωνιάδης: «Όχι κε Παπαδόπουλε όταν δηλώνεις το αυθαίρετο, ζητάει τον χρόνο κατασκευής. Όταν εσύ βάζεις χρόνο κατασκευής 2004, το παίρνει το σύστημα και σου δίνει τη βεβαίωση. Ενώ το κτίριο είναι χτισμένο το 2015, διότι αν μπεις στο google  και δεις την περιοχή εκείνη δεν υπάρχει ούτε ένα κτίσμα μέχρι το 2015.
Πάνος Παπαδόπουλος: Καλά δεν φοβάται μην χάσει το πτυχίο του κανείς από αυτούς τους μηχανικούς;
Κώστας Αντωνιάδης: «Βάσει του νόμου το πρώτο παράνομο, αυθαίρετο που κάνεις είναι 3 χρόνια. Αν επαναληφθεί αφαιρείται το πτυχίο εσαεί».
Πάνος Παπαδόπουλος: Ναι αλλά όταν εγώ ένα οικόπεδο το αγοράζω το 2012 και το 2013 και το 2014 και το 2015 και το 2016, για να μην πω ότι τα περισσότερα αγοράστηκαν το 2014 και το 2015 και το 2016 πως μπορώ να δηλώσω ότι το χτίζω από το 2004;
Κώστας Αντωνιάδης: «Για αυτό σας λέω ότι είναι παράνομη η τακτοποίηση. Για μένα πρέπει επειγόντως να επέμβει εισαγγελέας αλλιώς δεν θα σταματήσει αυτό. Μέχρι που να πάει το θέμα στον εισαγγελέα θα έχουν γεμίσει τα κτήματα τέτοια σπίτια. Μιλάμε για ένα έκτρωμα αρχιτεκτονικό. Αν δούμε έναν οικισμό για τους μετανάστες, είναι πολύ πιο όμορφος ο οικισμός από αυτό που υπάρχει εκεί πέρα».
Πάνος Παπαδόπουλος: Τα ξύλινα τα σπίτια τα παίρνουν έτοιμα και τα φέρνουν από τη Βουλγαρία;
Κώστας Αντωνιάδης: «Όχι και εδώ τα κατασκευάζουν, αλλά το θέμα είναι ότι όλα τα υλικά εκτός από τους σωλήνες που είναι πολύ βαριά έρχονται από τη Βουλγαρία. Τίποτα δεν παίρνουν από την Καβάλα. Καρφιά, σύρματα, ξύλα, βερνίκια…»
Πάνος Παπαδόπουλος: Όπως μου τα λέτε αυτά είναι τσαντίρια δεν είναι σπίτια.
Κώστας Αντωνιάδης: «Αν στείλετε την κάμερα σας και τα πάρει θα δείτε, μιλάμε για τσαντίρια»
Πάνος Παπαδόπουλος: Ναι αλλά πως θα καταλάβω εγώ ποιο είναι αυθαίρετο από αυτά αν δεν μου δείξετε;
Κώστας Αντωνιάδης: «Ευχαρίστως να σας δείξω. Αν πάρετε τις αναφορές της αστυνομίας θα καταλάβετε. Που πριν 4 μήνες ήταν 9 και τώρα είναι 29 στον ίδιο χώρο. Η ταχύτητα είναι τρομακτική»
Πάνος Παπαδόπουλος: Δηλαδή αν κατάλαβα καλά παίρνουν ένα οικόπεδο 10 στρέμματα και αρχίζω μετά και πουλάω σε άλλους βούλγαρους και βάζουν και αυτοί τα ξύλινα μέσα;
Κώστας Αντωνιάδης: «Αυτό ακριβώς γίνεται».
Πάνος Παπαδόπουλος: Πόσο περίπου πάνε αυτά τα οικόπεδα;
Κώστας Αντωνιάδης: «Δεν γνωρίζω».
Πάνος Παπαδόπουλος: Αυτά είναι κοντά στη θάλασσα;
«Όχι είναι τουλάχιστον 1 χλμ μακριά από τη θάλασσα αλλά είναι πάνω στον κεντρικό δρόμο. Φαίνονται».

(σ.σ. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε αποτελούν ντοκουμέντο της όλης κατάστασης στην παραλία του Μυρωδάτου…Κυριολεκτικά σαν τα μανιτάρια κατασκευάζονται πλέον τα ξύλινα σπιτάκια, το ένα δίπλα στο άλλο σε οικόπεδα Βουλγάρων….)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »