*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Απριλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Κι ο Σινίκογλου στηρίζει Καραμπίνη...

05 Απριλίου
Στηρίζω κι εγώ Καραμπίνη… Εμένα να δούμε ποιος θα με…στηρίξει;
…………….
Προς Γιώργο Μπατζακίδη, κρεοπώλη και πρώην πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ξάνθης, δημοτική αγορά, ενταύθα: Τους «τσαμπουκάδες» φίλε Γιώργη, απευθείας σε εμάς και όχι στους μεροκαματιάρηδες – εισπράκτορες των συνδρομών της «Θ»! Το να μην είσαι συνεπής στις οικονομικές σου υποχρεώσεις είναι ένα θέμα… Το να θέλεις να δικαιολογήσεις όμως αυτή σου την αθέτηση με ύβρεις και απειλές, εκεί σηκώνει άλλου είδους «συζήτηση»!
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «Θράκη»)
-Εγκρίνω και επ’ αυξάνω, γιατί τα ίδια έκανε και με τον εισπράκτορα του «Μ»! Παλιά μου Τέχνη κόσκινο, για να μην πληρώνει τη συνδρομή του ή να πληρώνει τη… μισή!
…………..
…έχει κομβική σημασία η παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Παναγιώτη Κεραμάρη με τον συνεργάτη του Βασίλη Συμεωνίδη στη σύσκεψη καθώς και η αποστροφή του Πρύτανη Θανάση Καραμπίνη ότι υπάρχουν ταυτόσημες απόψεις στα θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης. Και έχει σημασία καθώς ο Περιφερειακός Διευθυντής αποτελεί το κατεξοχήν και πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας που ασκεί κυβερνητική πολιτική στην περιοχή.
(Ο φίλος του κυρίου Καραμπίνη Γιάννης Σιδηρόπουλος στην ιστοσελίδα του)
-Δηλαδή ο Κεραμάρης είναι κατά του ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ του… Καραμπίνη και του Χούτου κυρία Ούτση και κύριε Κουϊκ;

Σεμνά & Ταπεινά
*Είχα άδικο λοιπόν όταν έλεγα ότι ο Καραμπίνης συγκάλεσε σε σύσκεψη τους Φορείς της ΑΜΘ όχι για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου, αλλά για να «εκβάλει» τους δαίμονές του για τον καθηγητή Βασίλη Τσαουσίδη και τον καθηγητή Γιώργο Παύλο;
……
*Διαβάζω λοιπόν στο site που διαχειρίζεται ο Γ. Σιδηρόπουλος:
«Τέλος, σε μια υπόθεση που δεν εμπλέκεται με τις άλλες υποθέσεις, αναφέρθηκε και στον Καθηγητή Γ. Παύλου του τμήματος ΗΜΜΥ της Ξάνθης, λέγοντας ότι είναι ένα από τα προβλήματα του Πανεπιστημίου και τον κατηγόρησε ότι έστελνε μηνύματα σε φοιτήτριες να βρεθούν στις 2 το πρωί στο Bar Lola και να λύσουν ασκήσεις Φυσικής και ότι αν κάποια κόρη του έπαιρνε τέτοιου είδους μηνύματα ο ίδιος θα έπρεπε «να τον δείρει», διερωτώμενος  τι θα μπορούσε να σκεφτεί ο γονέας που το παιδί του σπουδάζει στην Ξάνθη και εκείνος βρίσκεται στην Αθήνα, αν άκουγε κάτι τέτοιο.
-Ερώτημα πρώτον. Από πού έστελνε ο καθηγητής Γιώργος Παύλος,  τα μηνύματά του; Από το κινητό του, ή μήπως από τον υπολογιστή του;
-Ερώτημα δεύτερον. Από πότε τα εντόπισε τα «μηνύματα» του Παύλου ο Καραμπίνης. Μήπως δυο χρόνια…ΠΡΙΝ; Και γιατί δεν τα έλεγε τότε και τα λέει τώρα;
-Ερώτημα τρίτον. Μόνο σε φοιτήτριές του έστειλε το συγκεκριμένο μήνυμα για το Lola και σε όλους τους ΦΟΙΤΗΤΕΣ του; Στα πλαίσια να τους κάνει μάθημα εκεί;
-Ερώτημα τρίτον. Ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ.Παντελεήμων που γνωρίζει άριστα τι εστί Γιώργος Παύλος αλλά και τους αγώνες του για την εκκλησία. Ποια άποψη έχει για τον συγκεκριμένο καθηγητή-φιλόσοφο;

Το ΚΙΔΗΣΟ είναι… εδώ! Χωρίς Βαγγέλη, 
Φώφη και Ανέστη… πιο δυνατό!
Σε ρυθμούς πανελλαδικής συνδιάσκεψης κινούνται στο ΚΙΔΗΣΟ. Όπως ανακοίνωσε το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος, ενώ σε αυτή θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα μέλη.
Η συνδιάσκεψη θα έχει πολιτικό και οργανωτικό χαρακτήρα ενώ σε αυτήν θα μπορούν να πάρουν μέρος τόσο τα μέλη όσο και οι φίλοι του κόμματος, οι οποίοι θα δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και τις 13 Απριλίου. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου ο πρόεδρος της Συνδιάσκεψης θα είναι ο Δημήτρης Ρέππας. Τέλος η Οργανωτική Επιτροπή της Συνδιάσκεψης συγκροτείται από τα μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας, τα Μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Σχεδιασμού και Ετοιμότητας, τους Συντονιστές και Αναπληρωτές Συντονιστές των Τομέων, Εργαστηρίων και Δικτύων, τα Μέλη των Εργαστηρίων Επικοινωνίας και Επιμόρφωσης, τα μέλη του Δικτύου Πρώην Βουλευτών – μελών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Χρήστος Καραγιαννίδης - Δημοσχάκης, 
μέλη της προανακριτικής για τον Γιάννο Παπαντωνίου
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υπέγραψε την Τρίτη 4/4 την απόφαση με βάση την οποία  η «Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην Υπουργού κ. Ιωάννη Παπαντωνίου, για την ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας» την περίοδο που ήταν υπουργός ο Γιάννος Παπαντωνίου θα έχει προθεσμία να καταθέσει το πόρισμά της μέχρι τις 28 Ιουνίου. 
Η Επιτροπή από 21 μέλη τα οποία είναι τα ακόλουθα:
ΣΥΡΙΖΑ: Θεόδωρος Δρίτσας, Χρήστος Καραγιαννίδης, Παναγιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη, Συμεών Μπαλλής, Γεώργιος Ντζιμάνης, Νίκος Ξυδάκης, Γεώργιος Παπαφιλίππου, Νίκος Παρασκευόπουλος, Κωνσταντίνος Παυλίδης, και Γεώργιος Τσόγκας.
Νέα Δημοκρατία: Αθανάσιος Δαβάκης, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντίνος Τασούλας, και Κωνσταντίνος Τζαβάρας.
Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ανδρέας Λοβέρδος
Χρυσή Αυγή: Γιάννης Λαγός
ΚΚΕ: Θανάσης Παφίλης
ΑΝΕΛ: Θανάσης Παπαχριστόπουλος
Ένωση Κεντρώων: Γιάννης Σαρίδης
Ποτάμι: Σπύρος Δανέλλης 

ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ: Το Λύκειο της Σταυρούπολης 
δεν καταργείται, ούτε  υποβαθμίζεται
Η  με Αρ. Πρωτ. 26735/Δ2 απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το σχολικό έτος 2017-2018, μετατροπής του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Σταυρούπολης Ξάνθης, σε Λυκειακές Τάξεις προσαρτημένες στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Σταυρούπολης Ξάνθης και η λειτουργία των δύο σχολείων με έναν διευθυντή εδράζεται στις διατάξεις του νόμου 1566/1985. Σύμφωνα με το άρθρο 59 παρ. 3 ορίζεται ότι «Γενικά λύκεια με μαθητές λιγότερους από πενήντα (50) μπορεί να μετατρέπονται, με αποφάσεις του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε τάξεις λυκείου». Το Λύκειο Σταυρούπολης, επομένως, σύμφωνα με τον νόμο, που εφαρμόζεται από το 1985, θα λειτουργήσει με λυκειακές τάξεις μαζί με το Γυμνάσιο Σταυρούπολης. Παράλληλα, είναι ψευδές το γεγονός ότι το σχολείο θα πάψει να λειτουργεί ως εξεταστικό κέντρο Πανελληνίων Εξετάσεων, καθώς, εφόσον υπάρχουν μαθητές υποψήφιοι των Πανελληνίων, θα εξεταστούν στο σχολείο τους.  Όλα αυτά, φυσικά, καμία σχέση δεν έχουν με τις κινδυνολογίες της ΝΟΔΕ Ξάνθης, διότι το Λύκειο της Σταυρούπολης δεν καταργείται, ούτε  υποβαθμίζεται. Αντιθέτως, όπως θα έπρεπε να γνωρίζει η ΝΟΔΕ Ξάνθης μετά από τόσα χρόνια εφαρμογής του συγκεκριμένου νόμου, οι παροχές στην εκπαίδευση προς τους μαθητές είναι ακριβώς οι ίδιες στις Λυκειακές τάξεις, δηλαδή το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί, με όλες τις ειδικότητες.
Ξάνθη, 4.4.2017
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης
Το Γραφείο Τύπου



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »