*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Απριλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Στην Αλεξανδρούπολη αλλά και στη Ξανθη η Ελένη Κουντουρά

12 Απριλίου
Σε Αλεξανδρούπολη αλλά και σε Ξάνθη, θα βρεθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου η Έλενα Κουντουρά για το πρόγραμμα «Δυτικός Δρόμος του Μεταξιού», με συνδιοργανωτές το υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.
……………
Πρέπει να αισθάνθηκε ιδιαίτερα «άβολα» ο Δήμαρχος Ξάνθης την ώρα που ο Μητροπολίτης τον «κάρφωνε» με διακριτικότητα, αναφορικά με τα έξοδα θέρμανσης του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου- Λυκείου… Όλα αυτά κατά την διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης για τον Χρήστο Πανόπουλο με τον Σεβασμιότατο να ευχαριστεί τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ λέγοντας αν δεν ήταν αυτός, φέτος τον χειμώνα οι μαθητές κυριολεκτικά θα πάγωναν!
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)
-Ο Δήμαρχος δεν ξέρω αν αισθάνθηκα άβολα… Ο Χρήστος Πανόπουλος όμως σίγουρα ναι. Με έναν Μητροπολίτη, άλλοτε να του ζητάει πετρέλαιο κι άλλο αυτοκίνητο…
……………
Αυτό που σήμερα απαιτείται και που ο ΣΑΣΟΕΕ απέδειξε ότι πρεσβεύει είναι ένα ισχυρό συνεταιριστικό κίνημα, με δυνατή φωνή, κοινό όραμα, ανεξάρτητο, ακομμάτιστο και αυτοχρηματοδοτούμενο, που θα λειτουργεί μέσα από ενωτικές διαδικασίες και συνεργασίες. Μόνο μέσα από αυτή την εκπροσώπηση ο αγροτικός κόσμος μπορεί να αποκτήσει πάλι αξιόπιστη «φωνή», δυνατότητα παρέμβασης για τα θέματα που τον αφορούν και, φυσικά, να δει με αισιοδοξία το μέλλον του.
(Ο Αλέξανδρος Κοντός στο ypaithros.gr)
-H αρχή το ήμιση του παντός… και η αρχή φαίνεται πολύ ελπιδοφόρα και δυνατή!

Σεμνά & Ταπεινά
*Με έγγραφο που έστειλε σε όλα τα Περιφερειακά κανάλια η γνωστή Digea με ημερομηνία 10/4/2017 (Δευτέρα) τα ενημερώνει ότι «από 01/05/2017 η εκπτωτική πολιτική επί του κύκλου εργασιών παύει να ισχύει»!
-Τι σημαίνει αυτό; Ότι σφίγγει ακόμη περισσότερο ο κλοιός για την επιβίωσή τους. Κι όλα αυτά, χωρίς ακόμη να προκηρυχθούν οι Περιφερειακές άδειες, αφού προηγούνται οι Πανελλήνιες που επίσης αργούν…
……
*Στην κατάσταση λοιπόν που βρίσκονται σήμερα τα Περιφερειακά κανάλια, τα περισσότερα με δυσκολία επιβιώνουν ή απλά υπάρχουν, γιατί αυξάνονται οι οφειλές τους.
……
*Το Xanthi channel σε αυτόν τον ανελέητο πράγματι ανταγωνισμό –όπως και άλλα Περιφερειακά κανάλια της περιοχής- βρίσκεται πλέον σε ένα σταυροδρόμι κρίσιμων επιλογών…
Ή αλλάζει και κάνει ανατρεπτικές κινήσεις, ή βουλιάζει και κλείνει! Ο δρόμος είναι μονόδρομος!
Και στη προκειμένη περίπτωση το ερώτημα που θέτει αν η Ξάνθη χρειάζεται ή δεν χρειάζεται τα κανάλια της…
-Είτε πρόκειται για το Xanthi channel, είτε πρόκειται για το Κανάλι 6 που ενδεχομένως λόγω της πολιτικής κατάστασης να ευημερεί περισσότερο…
Και το λέμε αυτό, γιατί ενώ στον Νομό Έβρου και στο Νομό Καβάλας για παράδειγμα τόσο οι Δήμοι όσο και οι Περιφερειακές Ενότητες στηρίζουν τα κανάλια της περιοχής τους, εδώ μάλλον (μας) τα πολεμούν…! Τυχαίο; Δεν νομίζω…

«Πολύχρωμο» και οικουμενικό το νέο προεδρείο του ΤΕΕ
– διαπαραταξιακή η συγκρότηση της Διοικούσας Επιτροπής
Αποτυπώνοντας τον «πολύχρωμο» χώρο των μηχανικών, συγκροτείται το νέο Προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ. Με την εκλογή του Νικόλαου Μήλη, Πολιτικού Μηχανικού από την παράταξη «Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών» (ΔΗ.ΣΥ.Μ), στη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ και του Νικόλαου Ανδρεαδάκη, Πολιτικού Μηχανικού από την παράταξη «Ριζοσπαστική Κίνηση Μηχανικών, Οικολόγοι Μηχανικοί Συνεργαζόμενοι», στη θέση του Β’ Αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της δεύτερης ειδικής εκλογικής συνεδρίασης της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ. Είχε προηγηθεί η εκλογή των 15 μελών της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και η εκλογή του Γιώργου Στασινού, από την παράταξη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών (ΔΚΜ), στη θέση του Προέδρου του ΤΕΕ για μία ακόμη θητεία. Η συγκρότηση του Προεδρείου της νέας Διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ θα ολοκληρωθεί σε νέα ειδική εκλογική συνεδρίαση της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, στις αρχές Μαΐου 2017, όπου θα διεξαχθούν ψηφοφορίες για την ανάδειξη του Γενικού Γραμματέα της ΔΕ ΤΕΕ και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της ΔΕ ΤΕΕ. Το νέα όργανα διοίκησης θα αναλάβουν καθήκοντα αμέσως μετά.

ΕΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ Ο ΑΚΗΣ!
Δεν γίνονται, ρε, αυτά τα πράγματα. Ο Τσοχατζόπουλος να έχει ξεσκίσει στις μίζες, να μη ξέρει που να τοποθετούσε το μαύρο χρήμα, και να δηλώνει ότι... δεν έχει 200 ψωροχιλιάρικα για να αποφυλακιστεί.
Επόμενο. Ένα ακόμα «ατού» της αθωότητας του, ότι δεν τα άρπαζε ως υπουργός. Δεν έχει μία ο άνθρωπος. Θα πεθάνει στη ψάθα.
Το σενάριο που παίζει στην πιάτσα. Τελικά, ο πιο κολλητός απ’ όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον αρχηγό Ανδρέα Παπανδρέου και Νο2 επί πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, θα αποφυλακιστεί. Θα μειωθεί το ποσό εγγύησης, λιγότερο από τις 200.000 ευρώ, και θα γίνει... «έρανος» παραμύθι σκορδαλιά από φίλους του πρώην υπουργού, του 78χρονου Άκη Τσοχατζόπουλου.
apodytiriakias.gr

Ερώτηση Μιχάλη Τζελέπη για το πάγωμα των ανασκαφικών εργασιών στον τύμβο «Καστά» της Αμφίπολης.
Ερώτηση για την Κυβέρνηση και την Υπουργό Πολιτισμού σχετικά με το πάγωμα των ανασκαφικών εργασιών στον τύμβο «Καστά» της Αμφίπολης κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ Μιχάλης Τσελέπης, ζητώντας μεταξύ των άλλων από την Υπουργό να τον ενημερώσει για τον προγραμματισμό του Υπουργείου ως προς τη συνέχεια των έργων στον λόφο «Καστά» της Αμφίπολης, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και για τον  προϋπολογισμό αυτών. Επίσης, ο Βουλευτής αιτήθηκε να του κατατεθούν αναλυτικώς οι μελέτες που έχει αναθέσει το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το κόστος και πόσες από αυτές παραδόθηκαν ώριμες. Ακόμα, ζήτησε να ενημερωθεί για τις προθέσεις του Υπουργείου ως προς την τοποθέτηση Προϊσταμένου στην Εφορία Αρχαιοτήτων Σερρών, όπως επίσης και για την επανατοποθέτηση δυνάμεων της ΕΛΑΣ στον τύμβο Καστά για την ασφάλεια των ευρημάτων. Τέλος, ο κ. Τζελέπης αιτήθηκε να του γνωστοποιηθούν τα πορίσματα των γεωσκοπήσεων από το ΑΠΘ  του κ. Τσόκα για τον τύμβο και για την γύρω περιοχή αφού «Η μοναδική εργασία που έχει πραγματοποιηθεί, κατά την θητεία της, είναι το χωματουργικό έργο προστασίας του περίβολου, ενώ παράλληλα οι επισκέψεις εργασίας των συντηρητών και άλλων επιστημόνων του Υπουργείου σταμάτησαν εδώ και καιρό».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »