*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Απριλίου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ! Πολλά τα ερωτηματικά, πολλά και τα κενά για το «αφύλακτο» κολυμβητήριο!

25 Απριλίου
*Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην Νευροχειρουργική κλινική Καβάλας ο 16χρονος, ΣΟΚ και αγωνία στην τοπική κοινωνία
*Στο δημοτικό συμβούλιο σήμερα το θέμα, έπρεπε να «φυλάγεται» το κολυμβητήριο φωνάζει η αντιπολίτευση.




Την παρέμβαση Εισαγγελέα προκάλεσαν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Μ» τα δημοσιεύματα για το ατύχημα που συνέβη στο αφύλακτο δημοτικό κολυμβητήριο αργά το βράδυ του Σαββάτου όταν 16χρονος μαθητής που εκείνη την ώρα για άγνωστο λόγο βρίσκονταν με φίλους του στην οροφή του και βρέθηκε στο κενό όταν έσπασε ένα plexiglass.
Το συγκεκριμένο θέμα έχει προκαλέσει ήδη μεγάλο ντόρο και πανελλήνια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο εκτός ημερήσιας διάταξης. (σ.σ. Συνεδριάζει σήμερα στις 14.30).
Αναλυτικότερα:
Με σπασμένα τα πλευρά και σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι, μεταφέρθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο Γεν. Νοσοκομείο Ξάνθης ένας 16χρονος μαθητής που για άγνωστους λόγους, αποφάσισε να «ζήσει» την…περιπέτεια και ανέβηκε στην οροφή του αφύλακτου και εγκαταλειμμένου  εδώ και 2-3 χρόνια δημοτικού κολυμβητηρίου μαζί με 3-4 ακόμη φίλους του.
Ξαφνικά την ώρα που ο μαθητής περπατούσε επάνω στην οροφή βρέθηκε στο…κενό όταν κατέρρευσε το πλαστικό πάνελ (plexiglass) όπως φαίνεται και από τις αποκλειστικές φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε  από ένα ύψος 15-20 μέτρων. Ευτυχώς μάλιστα που κατά την πτώση του, ο μαθητής δεν χτύπησε στον βατήρα Νο 7 αλλά έπεσε ακριβώς δίπλα στα πλακάκια.
 Όπως μας είπαν φίλοι του που συναντήσαμε το μεσημέρι της Κυριακής έξω απο το Κολυμβητήριο όπου είναι και το στέκι τους και παίζουν συχνά, ο νεαρός νοσηλεύεται ήδη στην Νευροχειρουργική κλινική Καβάλας με σοβαρές κρανιογκεφαλικές κακώσεις και σπασμένα πλευρά, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση αλλά εκτός κινδύνου ευτυχώς.
Σημειώνεται ότι το πρωϊ της Κυριακής στο χώρο του ατυχήματος βρέθηκαν αστυνομικοί και αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Ξάνθης, προκειμένου να κλείσουν έστω και με καθυστέρηση τους χώρους πρόσβασης στο εγκαταλελειμμένο κολυμβητήριο και να μην μπορεί να μπει κανείς πλέον μέσα. Και ιδίως παιδιά, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η σκάλα που υπήρχε έξω από το κτίριο και την χρησιμοποιούσαν οι νεαροί για να ανέβουν στη στέγη..
Μάλιστα οι μαθητές φίλοι του θύματος που συναντήσαμε περιέγραψαν στην εφημερίδα μας και από πού έχουν πρόσβαση και έμπαιναν τόσο καιρό στο χώρο του κολυμβητηρίου.
Συγκεκριμένα δίπλα από την κεντρική πύλη, υπάρχει άλλη μία καγκελόπορτα στο πλάι για τα διάφορα οχήματα και φορτηγά και από εκεί μπαίνουν και βγαίνουν όποτε θέλουν εύκολα οι νεαροί, διότι είναι χαμηλό το ύψος και μπορούν άνετα να πηδήξουν μέσα.
O Δήμος Ξάνθης από την πλευρά του εξέφρασε χθες με ανακοίνωσή του την ειλικρινή συμπάθειά του για το ατυχές συμβάν που υπέστη ο 16χρονος στον αθλητικό χώρο του κολυμβητηρίου καθώς και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση και την αμέριστη συμπαράστασή του στην οικογένεια του.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »