*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Απριλίου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αρχές Μαΐου στην Ξάνθη

21 Απριλίου
Την επίσκεψη του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλος Πολάκη στις αρχές Μάη στην Ξάνθη, αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου.
Σε πολύ καλό επίπεδο κινείται ο σχεδιασμός για τις διαβαθμίσεις στην Υγεία, με την λειτουργία των Tοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), 60 από τις οποίες θα λειτουργήσουν σε πρώτη φάση, σε όλη τη Χώρα.
Στη Θράκη θα λειτουργήσουν σε Ξάνθη και Κομοτηνή θα λειτουργήσουν από 4 μονάδες και 2 στην Αλεξανδρούπολη, σε κτίρια που ήδη έχουν βρεθεί και θα είναι έτσι διανεμημένα για να καλύπτουν όλο τον ιστό της κάθε πόλης.
Η κάθε μονάδα θα λειτουργεί από τις 9 το πρωΐ έως τις 9 το βράδυ, με δύο οικογενειακούς γιατρούς, παιδίατρο, κοινωνική λειτουργό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

«Η Μονάδα Πρώτης φροντίδας στοχεύει στην προαγωγή της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Τα Κέντρα Υγείας θα αποτελούν την Δευτεροβάθμια, τα οποία θα αντικαταστήσουν το σημερινό ΠΕΔΥ και η Τριτοβάθμια περίθαλψη, η οποία θα παρέχεται στα Νοσοκομεία. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο θα αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία, ενώ θα ενισχυθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Χατζηθεοδώρου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »