*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Απριλίου

Πράματα και θάματα! Μέχρι ραντεβού απο τον....Κοντονή ζήτησε ο Καραμπίνης! Τελικά συγκάλεσε σύσκεψη για την...."διάσωσή" του!

05 Απριλίου

Ο πρύτανης Αθ. Καραμπίνης Ο
 Αναφερόμενος στους καθηγητές Τσαουσίδη και Ραψομανίκη, τους οποίους έθεσε εκ νέου σε αποχή από τα καθήκοντά τους, υπογράμμισε ότι γι' αυτή την απόφασή του έχει την υπογραφή της προέδρου του Αρείου Πάγου. Επιπλέον δήλωσε ότι για το θέμα έχει ενημερώσει τον... πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ.-Κ. Γιούνκερ!
«Οσοι κατηγορούν τον πρύτανη του Δημοκριτείου Καραμπίνη είναι ενάντια στη Θράκη». Με την απίστευτη αυτή φράση ολοκληρώνεται ψήφισμα υποστήριξης το οποίο κατατέθηκε προχθές ύστερα από σύσκεψη-παρωδία την οποία συγκάλεσε για να αναφερθεί στα προβλήματα του Πανεπιστημίου ο ίδιος ο πρύτανης, ο οποίος αναμένεται να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.
Η απόφαση του υπουργείου είναι ειλημμένη και υποχρεωτική βάσει νόμου ύστερα από το επιβαρυντικό πόρισμα για τον Αθ. Καραμπίνη από τους ελεγκτές επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.
Ο ίδιος, που βαρύνεται με σωρεία παραπτωμάτων, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για το Πανεπιστήμιο, στην οποία παρευρέθησαν ελάχιστοι φορείς και ορισμένοι δημοσιογράφοι τοπικών μέσων οι οποίοι, προφανώς αγνοώντας όσα έχει αναδείξει η δημοσιογραφική έρευνα, άκουγαν τον μονόλογο του «διωκόμενου» πρύτανη.
Πλην του εκπροσώπου τοπικού βουλευτή της Ν.Δ. και του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης -παλιού συμμαθητή του πρύτανη-, οι πιστοί συμπαραστάτες του Αθ. Καραμπίνη στη σύσκεψη που διοργανώθηκε δεν ήταν άλλοι από τους μητροπολίτες της Θράκης, που πρωτοστάτησαν στο ψήφισμα συμπαράστασης, το οποίο δεν φέρει πάντως τις υπογραφές κανενός.
«Διαπιστώνουμε ότι για ακόμη μια φορά υιοθετούνται αβασάνιστα θέσεις και απόψεις ορισμένων, οι οποίοι βάλλουν κατά του Πανεπιστημίου. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση και με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο ότι το Δ.Π.Θ. είναι το Πανεπιστήμιό μας.
Ως εκ τούτου, κάθε ατεκμηρίωτη και αδικαιολόγητη ενέργεια εναντίον της Διοίκησης και των μελών του Πανεπιστημίου μας εκλαμβάνεται και θα αντιμετωπίζεται ως ενέργεια ενάντια στην παιδεία, τον πολιτισμό, την οικονομία και την κοινωνία μας. Εν τέλει, ενάντια στη Θράκη» αναφέρει το ψήφισμα.
Στην ομιλία του ο πρύτανης υπεραμύνθηκε των αποφάσεών του, ισχυρίστηκε ότι ο υπουργός Παιδείας έχει «παραπλανηθεί και παγιδευτεί από κάποιους», δήλωσε έτοιμος να παραιτηθεί αν του το ζητήσει η... Σύγκλητος, καταφέρθηκε εναντίον των βουλευτών και της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτήρισε κατάπτυστο το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.
Επιπλέον υποστήριξε πως ο γενικός γραμματέας του ΣΕΕΔΔ, καθηγητής Nομικής του ΔΠΘ, Δημοσθένης Κασσαβέτης, άνοιξε την υπόθεση αναρμοδίως, στοχοποιώντας τον πρύτανη επειδή υπάρχει εναντίον του ΕΔΕ.
Ο ισχυρισμός του Αθ. Καραμπίνη είναι εντελώς αβάσιμος, καθώς οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης εξετάζουν την υπόθεση εδώ και ενάμιση χρόνο, ύστερα από τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.», κατόπιν εντολών του υπουργείου Παιδείας (και πολύ πριν ασκηθεί ΕΔΕ από τον ίδιον τον πρύτανη εναντίον του Κασσαβέτη), ενώ ο γενικός γραμματέας του ΣΕΕΔΔ όχι μόνο δεν υπογράφει ο ίδιος το πόρισμα, αλλά ζήτησε και την εξαίρεσή του από την επιτροπή που το αξιολόγησε.
Ο πρύτανης αποκάλυψε πως ζήτησε ακρόαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, χωρίς ο τελευταίος να αποδεχθεί το αίτημά του.
Το πιο σοβαρό στοιχείο όμως που προέκυψε από την ομιλία του ήταν η προσπάθεια του πρύτανη να δικαιολογήσει τις διώξεις κατά διακεκριμένων ακαδημαϊκών, προσπαθώντας να εμπλέξει το όνομα της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου.
Αναφερόμενος στους καθηγητές Τσαουσίδη και Ραψομανίκη, τους οποίους έθεσε εκ νέου σε αποχή από τα καθήκοντά τους, υπογράμμισε ότι γι' αυτή την απόφασή του έχει την υπογραφή της προέδρου του Αρείου Πάγου. Επιπλέον δήλωσε ότι για το θέμα έχει ενημερώσει τον... πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ.-Κ. Γιούνκερ!
Βάσει των πληροφοριών της «Εφ.Συν.», οι δύο καθηγητές παραπέμφθηκαν από τον πρύτανη -εν αγνοία τους- στο πειθαρχικό στα μέσα Φεβρουαρίου.
Το πειθαρχικό των μελών ΔΕΠ (στο οποίο λαμβάνει μέρος και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου) συζήτησε την υπόθεση στο ΣτΕ και, χωρίς να μπει στην ουσία της, δέχτηκε την εισήγηση του Πανεπιστημίου να θέσει σε διαθεσιμότητα τους καθηγητές (βάσει μιας διάταξης του 1932!) μέχρι να κριθούν ποινικά οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ύστερα από τις καταγγελίες του ίδιου του πρύτανη.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στο πειθαρχικό των μελών ΔΕΠ δεν κλήθηκαν καν να παρασταθούν και να απολογηθούν οι δύο διωκόμενοι καθηγητές, στοιχείο που αντιβαίνει τόσο στο Σύνταγμα όσο και σε κάθε διάταξη προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου.
«Εφ.Συν.»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »