*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

08 Απριλίου

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ «Μ»: Δικαιωθήκαμε και για την κερκίδα του γηπέδου του Σελέρου! Ήταν παράνομη και την ξηλώνουν άρον - άρον για να μην πάνε… φυλακή!

08 Απριλίου
Ξεσηκώθηκε το Σέλερο εναντίον του Δημάρχου Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη, παρών ψήφισε ο Σπύρος Γαλανόπουλος! Δεν τόλμησε να πει ΝΑΙ ή ΟΧΙ!
Τίποτα δεν είναι τυχαίο και κυρίως… ο λόγος για τον οποίο ο κόσμος διαβάζει «ΜΑΧΗΤΗ»-Μαχητικότητα, αξιοπιστία και ΔΙΚΑΙΩΣΗ!
Πριν λίγες μέρες (24/3/2017) λοιπόν δικαιωθήκαμε και για την κερκίδα του γηπέδου του Σελέρου, αφού τελικά παρά τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη ότι θα νομιμοποιηθεί η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΞΕΔΡΑ (σιδηροκατασκευή) του γηπέδου Σελέρου Δήμου Αβδήρων, τελικά με ψήφους 5 υπέρ, 3 κατά και 14 παρών του δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων, αποφασίστηκε να ξηλωθεί! Μάλιστα όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, όλα τα σίδερα θα μεταφερθούν στον όρχο του Δήμου Αβδήρων!!!
Πιο αναλυτικά: Συνεδρίασε στις 24 Μαρτίου 2017 το δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων και μεταξύ των άλλων, συζήτησε και το παρακάτω θέμα:
ΘΕΜΑ 9: Μεταφορά λυόμενης κερκίδας (εισηγητής: Μουμτσάκης Γεώργιος, Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας)
Φυσικά μετά την παραπάνω απόφαση αυτοί που διαμαρτύρονται πλέον και έχουν ξεσηκωθεί, είναι οι φίλαθλοι του Ερυθρού Αστέρα Σελέρου, τους οποίους καθησύχαζε ο σημερινός Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης ότι «δεν τρέχει τίποτα και θα νομιμοποιηθούν οι εξέδρες»!...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ "Μ": ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΕΞΕΔΡΑ ΤΟΥ ΣΕΛΕΡΟΥ, ΠΡΟΣΤΙΜΟ 20.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΒΔΗΡΩΝ!
*Το θέμα είχε αποκαλύψει από τις 14/1/2016  ο «Μαχητής»!
ΣΤΟ ρεπορτάζ που εκείνο λοιπόν, γράφαμε επί λέξει τα παρακάτω:
«Έχει άδεια η νέα μεταλλική εξέδρα του Γηπέδου του Σελέρου; Ρωτούσαμε με πρωτοσέλιδο στο "Μ" στις 16/1/2016, δηλαδή περίπου πριν 3 μήνες και πριν αλέκτωρ λαλήσει...ήρθε η δικαίωση, αφού παρενέβη η Πολεοδομία και επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στον Δήμο Αβδήρων, αφού είναι εξ' ολοκλήρου ΠΑΡΑΝΟΜΗ!
Θα πρέπει να σημειωθεί οτι η μελέτη και αγορά της συγκεκριμένης εξέδρας έγινε ναι μεν επί δημαρχίας Τσολακίδη, στήθηκε ωστόσο επί δημαρχίας Τσιτιρίδη, δηλαδή του νυν Δημάρχου Αβδήρων που γνώριζε οτι ήταν παράνομη και εν τούτοις συνηγόρησε στο στήσιμό της, για καθαρά ψηφοθητικούς λόγους!
Μετά λοιπόν από εκείνο το αποκαλυπτικό δημοσίευμά μας, παρενέβη η Πολεοδομία που επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στον Δήμο Αβδήρων, ενώ έστειλε την συγκεκριμένη υπόθεση και στον Εισαγγελέα.
Υπενθυμίζω το αποκλειστικό ρεπορτάζ του "Μαχητή" στις 14/1/2016 που επιβεβαιώθηκε πλήρως από τις ίδιες τις υπηρεσίες.

ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ «Μ» ΣΤΙΣ 14/1/2016
ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ Η ΝΕΑ ΚΕΡΚΙΔΑ του γηπέδου Σελέρου;
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ;
*Υπεράνω των Νόμων ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης αν η κερκίδα κατασκευάστηκε χωρίς οικοδομική άδεια;
Το να θέλει ο Δήμος  Αβδήρων να κατασκευάσει και να τοποθετήσει κερκίδες στα γήπεδα του Δήμου, δεν είναι αρνητικό…
Όλα όμως αυτά θα πρέπει να συμβαδίζουν από τη μια με τη νομιμότητα κι από την άλλη, να τηρούνται τα προσχήματα και να μην γίνονται διακρίσεις μεταξύ των ποδοσφαιρικών και αθλητικών συλλόγων…
Μετά λοιπόν από καταγγελίες που είχαμε από άλλες ομάδες, πήγαμε χθες στο γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα στο Σέλερο και διαπιστώσαμε ότι ο Δήμος έχει προβεί σε… μεταλλική κατασκευή εξέδρας περίπου 100 θέσεων, στην οποία μάλιστα έχουν τοποθετηθεί και κόκκινες καρέκλες, ανάλογες δηλαδή με τα χρώματα της ομάδας…
Φυσικά αμέσως ερευνήσαμε το θέμα αναζητώντας να βρούμε την μελέτη του έργου και την οικοδομική άδεια, αλλά μάταια…
Μετά λοιπόν από το επιτόπιο ρεπορτάζ που κάναμε χθες στο γήπεδο, θα θέλαμε να ρωτήσουμε ευθέως την Πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης που είναι και αρμόδια για τις άδειες.
1. Υπάρχει οικοδομική άδεια για την συγκεκριμένη εξέδρα;
2. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει, ποιος εγγυάται για την στατική και την ασφάλειά της;
3. Όλη αυτή η κατασκευή που είδαμε μαζί με τα ερυθρά καθισματάκια που τοποθετήθηκαν, πόσο κόστισε; Και γιατί κάτι ανάλογο δεν έγινε και σε άλλους οικισμούς του Δήμου Αβδήρων; Και μόνο στο Σέλερο;
4. Είναι υπεράνω των Νόμων ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης αν η συγκεκριμένη κερκίδα κατασκευάστηκε χωρίς οικοδομική άδεια; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος, εφόσον η συγκεκριμένη κερκίδα δεν κατασκευάστηκε με τις νόμιμες προϋποθέσεις που απαιτεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού;
-Τι λέει ο Εισαγγελέας Ξάνθης για όλα αυτά;
(Μαχητής 14/1/2016)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »