*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Απριλίου

ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ για νεολαία: Αυτοί με είχαν «χτίσει» στο παρελθόν! ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ: Θησαυρίζατε με τον Χούτο επί σειρά ετών!

06 Απριλίου
Στην αντεπίθεση πέρασε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κατά του Πρύτανη, ενώ το bloco κατέβασε το πανό!
Στην αντεπίθεση πέρασε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με αφορμή δηλώσεις του Πρύτανη κ. Καρμπίνη σε βάρος της, στη σύσκεψη που είχε οργανώσει με τους Φορείς που ωστόσο παραμένουν… άγνωστοι, αφού δεν συνόδευαν το ψήφισμα που έστειλε ο ίδιος στα ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τον Γ. Σιδηρόπουλο που κάλυψε τις δηλώσεις του κυρίου Καραμπίνη, ο Πρύτανης ανέφερε ότι ο ίδιος είναι στο στόχαστρο αρκετών που του ζητούν να παραιτηθεί και  άσκησε κριτική στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ που έχει εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις, υποσημειώνοντας ότι είναι αυτοί τον είχαν «χτίσει» στο παρελθόν!
ΩΣΤΟΣΟ ενώ ο Πρύτανης κατηγορεί τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ότι τον είχε «κτίσει» στο παρελθόν, εμείς παρουσιάζουμε ντοκουμέντο που δείχνει ότι, «την ευθύνη για το κτίσιμο των γραφείων του τότε αντιπρύτανη, είχε αναλάβει ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης, υλοποιώντας απόφαση της Γεν. συνέλευσης».

ΤΙ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ Ο ΣΑΚΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ;
Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε σε όλους η αναφορά του Πρύτανη του ΔΠΘ να ταυτίσει την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης «με τον οπλισμό που έχει εντοπιστεί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου»…
-Μπορεί να (μας) το κάνει πιο λιανά ο κύριος Καραμπίνης τι και ποιους επακριβώς υπονοεί;

ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ
Ιδού αυτούσια η ανακοίνωση-απάντηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στον κύριο Καραμπίνη:
Κατανοούμε τον πανικό στον οποίο βρίσκεται ο πρύτανης του ΔΠΘ, καθώς εκκρεμούν εις βάρος του βαρύτατες κατηγορίες όσον αφορά τη διαχείριση των κονδυλίων του ΔΠΘ. Πρόσφατα, ξεκίνησε να προβάλει το ακαδημαϊκό του έργο, να εμφανίζεται ως εθνοσωτήρας για τη Θράκη, με ρητορεία Χρυσής Αυγής και να επιτίθεται χυδαία στους βουλευτές και τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνας των πρυτανικών αρχών και του εργολάβου σίτισης Χούτου, που τόσα χρόνια θησαύριζαν εις βάρος των αναγκών των φοιτητών και του πανεπιστημίου. Η τελευταία δημόσια επίθεση του πρύτανη δεν μας προξενεί εντύπωση. Είναι σύνηθες να κρύβονται υπό τον μανδύα εθνικών θεμάτων πολλά σκάνδαλα. Οι μόνοι σύμμαχοι του πρύτανη Καραμπίνη είναι πλέον ένα τμήμα του παλιού πολιτικού, μιντιακού και οικονομικού συστήματος της Θράκης.
Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναμένουμε, όπως και όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και η κοινωνία της Θράκης για την οποία το ΔΠΘ είναι κομβικός παράγοντας ανάπτυξης και ευημερίας, τις απαντήσεις του πρύτανη επί της ουσίας και δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο που έχει μπει. Άλλωστε, η ακροδεξιά ρητορεία, η καπηλεία εθνικών θεμάτων και η γενικότερη στάση του πρύτανη δεν συνάδουν με το ρόλο, την ψυχραιμία και ευθύνη που πρέπει να έχει και να επιδεικνύει ένας πνευματικός άνθρωπος, ειδικά στη Θράκη. Με βάση όλα τα παραπάνω συνεχίζουμε και θεωρούμε περισσότερο από ποτέ αναγκαία την απομάκρυνση του από την θέση του πρύτανη του ΔΠΘ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κατάθεση Αναφοράς για την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου σχετικά με τις καταγγελίες περί κακοδιοίκησης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής για ενημέρωση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και για τυχόν δικές του ενέργειες, την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης, αλλά και λοιπή συναφή αλληλογραφία εγγράφων με υπογραφή του Πρύτανη του ΔΠΘ, Αθ. Καραμπίνη, αλλά κι άλλων εγγράφων Υπηρεσιών του Κράτους, αναφορικά με τις καταγγελίες περί κακοδιοίκησης στο συγκεκριμένο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
(Σ.Σ. Ο κύριος Δημοσχάκης μήπως κατοικεί σε άλλη περιοχή και δεν γνωρίζει ότι Σύγκλητος και Καραμπίνης στην ουσία είναι το ίδιο και το…αυτό;)
Η Τοπική Κοινωνία, όπως εκφράζεται μέσα από τους Θεσμικούς Παράγοντες, στηρίζει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τους εργαζόμενους με οποιοδήποτε αξίωμα, θέση και ιδιότητα σε αυτό, επιθυμεί την περαιτέρω ανάπτυξή του, καθώς αποτελεί πυλώνα προόδου για την ευρύτερη περιοχή.
Η εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου συνιστά βασικό παράγοντα για να συνεχίσει το σημαντικό έργο του, που είναι η ενίσχυση της οικονομικής, εθνικής και πολιτιστικής φυσιογνωμίας της Θράκης.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »