*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Απριλίου

Ο «ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ» ΟΜΑΔΩΝ ΥΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ! ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ: «Κι ο Θεός να κατέβει, η ΑΕΛ θα κερδίσει την Ξάνθη»

17 Απριλίου
«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΑΕΛ-Ξάνθης με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια που παραπέμπει σε εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου το… 2002!
«Οι αστειότητες, γελοιότητες, μικρότητες, οι εκ του ασφαλούς «ψευτοτσαμπουκάδες» και οι απειλές δεν αγγίζουν ούτε την Ξάνθη ούτε την ιστορία της. Επίσης, δεν αντιπροσωπεύουν την ιστορική ομάδα της Λάρισας, όπως και το φίλαθλο κοινό της, που και γνώση έχει και κρίση».
Με αυτήν την σκληρή ανακοίνωση η Διοίκηση της Ξάνθης απάντησε στους «παλικαρισμούς» του γνωστού δικηγόρου και  μεγαλομετόχου της Λάρισας Αλέξη Κούγια ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε σε ΜΜΕ της Θεσσαλίας δήλωσε, «Κι ο Θεός να κατέβει, η ΑΕΛ θα κερδίσει τη Ξάνθη»!
Πιο αναλυτικά: Δηλώσεις στην ιστοσελίδα sportdog έκανε την περασμένη βδομάδα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, που μίλησε για το παιχνίδι με την Ξάνθη αναφέροντας πως «ακόμη και ο Θάνος να είναι διαιτητής, η ΑΕΛ θα κερδίσει το ματς» με τους Ξανθιώτες ενώ είπε επίσης πως αν ο διαιτητής του αγώνα δεν είναι καθαρός και αν οι παίκτες της Ξάνθης προκαλέσουν, τότε το ματς δεν θα τελειώσει ποτέ!
Παράλληλα ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε όμως και στα παιχνίδια των ομάδων που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού και έχει κινηθεί νομικά γι’ αυτά τα ματς και τις συμπεριφορές.
Αναλυτικά ο μεγαλόμετοχος της Λάρισας μεταξύ των άλλων είχε αναφέρει τα εξής:
«Έχω αρχίσει τις παρεμβάσεις μου αμέσως μετά το παιχνίδι Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννενα. Αφορμή για αυτές τις παρεμβάσεις αποτέλεσε το γεγονός ότι ενώ ο Λεβαδειακός δεν είχε κερδίσει για 12 αγωνιστικές, ξαφνικά 3 ώρες πριν από την έναρξη του ματς μπήκε φραγή στον άσσο, στο Στοίχημα. Κι ενώ από τη μία υπάρχει ομάδα που είχε 12 αγωνιστικές χωρίς νίκη και από την άλλη μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος μέχρι εκείνη τη στιγμή, συνέβη αυτό το εντυπωσιακό γεγονός. Μόλις είδα το ματς και είδα τα γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΣ Γιάννενα, αμέσως χτύπησε συναγερμός. Χωρίς να έχω κανένα στοιχείο και θέλω να το τονίσω αυτό, οι ποδοσφαιριστές που ήταν πρωταγωνιστές αυτών των δύο γκολ, ήταν παίκτες οι οποίοι ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά σε δύο ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια στο πρωτάθλημα της Football League θεωρήθηκαν από τις πλέον ύποπτες στο νόμιμο και τον παράνομο στοιχηματισμό. Αναφέρομαι στον Μπέριο και τον Κούτρη.
Θεώρησα καθήκον μου, γιατί έχω δικαιολογημένο ενδιαφέρον να το κάνω, αφού η ομάδα μου αυτή τη σεζόν έχω δηλώσει ότι δίνει αγώνα επιβίωσης για την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ (λόγω της μεταβατικής περιόδου από τη μία κατηγορία στην άλλη), την παρέμβαση των θεσμικών οργάνων. Δηλαδή, της διοίκησης της Σούπερ Λιγκ, που έκανε το αυτονόητο και έστειλε τις παρεμβάσεις στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Κι εκείνος με τη σειρά του έκανε το αυτονόητο και διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Πληροφορήθηκα, μάλιστα, από τον δικηγόρο του Λεβαδειακού ότι και εκείνοι είχαν εκφράσει την απορία για το πώς είναι δυνατόν να υπάρχει φραγή στο συγκεκριμένο ματς. Γεγονός που δεν ξέρω αν είναι είναι υποκριτική αντίδραση ή πραγματική».
-Τι άλλο έγινε στη συνέχεια;
«Ακολούθησαν τα ματς της Βέροιας στην έδρα της, τόσο με την Κέρκυρα όσο και με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Για το παιχνίδι τής Βέροιας με την Κέρκυρα πληροφορήθηκα ότι είχε την 4η στοιχηματική απόδοση στον κόσμο, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι πάλι είχα δικαιολογημένο ενδιαφέρον, αφού η Βέροια όπως και ο Λεβαδειακός είναι από τις ομάδες που ανταγωνιζόμαστε για την παραμονή στο πρωτάθλημα. Όταν η Βέροια επίσης δεν είχε κερδίσει το τελευταίο διάστημα, μέχρι εκείνο το ματς, και ό,τι είχε κερδίσει μέχρι τότε ήταν με διαφορά ενός γκολ και είχε τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος. Βλέποντας και το βίντεο του αγώνα και τις αμυντικές συμπεριφορές των ποδοσφαιριστών της Κέρκυρας, πάλι είχα καθήκον να καταγγείλω αυτές τις συμπεριφορές. Και μου προκαλεί εντύπωση που δεν το έκαναν άλλοι συνάδελφοί μου».
-Θα μας εξηγήσετε τι σημαίνει, νομικά, το δικαιολογημένο ενδιαφέρον από την πλευρά σας και ποια άλλα ματς σας απασχολούν;
«Η έννοιά του είναι νομική και κατοχυρώνει συμπεριφορές ανθρώπων έναντι του νόμου. Όταν μπορείς να καταγγείλεις αυτά που παρατηρείς ακόμα όταν δεν είσαι παρών όταν γίνονται παράνομες πράξεις. Αυτό το δικαίωμά μου αξιοποιώ, για να προστατεύσω την ομάδα μου. Σε αυτό το χρονικό διάστημα κατήγγειλα συμπεριφορές και ξαφνικά στο κάδρο των καταγγελιών μου, πάλι όμως με πρωταγωνίστριες ομάδες την Κέρκυρα και τον ΠΑΣ Γιάννενα (αναφέρω ξανά ότι δεν έχω κανένα στοιχείο ότι συμμετείχε σε κάτι η διοίκηση του ΠΑΣ), έκανα καταγγελία για το Κέρκυρα – Ηρακλής. Όταν ο Ηρακλής μέχρι τότε είχε κερδίσει μόνο ένα εκτός έδρας παιχνίδι, στον Πανιώνιο και αυτό με οριακό τρόπο. Και ξαφνικά η Κέρκυρα που στην έδρα της, πλην του ΠΑΟΚ, από καμιά άλλη ομάδα ισοδύναμη ή καλύτερη δεν είχε χάσει με τέτοιο εντυπωσιακό σκορ. Αλλά δεν είχε χάσει και εναντίον ομάδων με τον ίδιο στόχο, τις είχε κερδίσει όλες. Αλλά και ομάδες που ήταν πάνω από αυτή στη βαθμολογία, ενώ είχε κοντράρει με εντυπωσιακό τρόπο την ΑΕΚ στο γήπεδό της, τον Ολυμπιακό, είχε κερδίσει εκτός έδρας τον Ατρόμητο. Βλέποντας αυτόν τον αγώνα της Κέρκυρας, θεώρησα καθήκον μου να το καταγγείλω. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννενα με τον Ηρακλή, που ο ΠΑΣ σε αυτόν τον αγώνα αποφάσισε να ορίσει να εκτίσουν τις τιμωρίες τους οι καλύτεροι παίκτες του αν και είχε πιθανότητες νίκης, για να τους έχει διαθέσιμους εναντίον του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη. Ξαφνικά είδαμε και ένα αλλοπρόσαλλο σχήμα από τον Πετράκη, με 11άδα που δεν έχει αγωνιστεί ποτέ μαζί».
-Για την εκτός έδρας νίκη τού Ηρακλή επί του ΠΑΣ Γιάννενα είπατε πολλά.
«Πέρα από όσα ανέφερα ήδη, είδαμε και το εντυπωσιακό, τον καλύτερο τερματοφύλακα του πρωταθλήματος, τον Πασχαλάκη, να δέχεται γκολ με ανοιχτό ορίζοντα μπροστά του. Από έναν παίκτη που δεν έπαιξε στον Ατρόμητο ποτέ, δόθηκε δανεικός στον Ηρακλή και δεν είχε σουτάρει ποτέ από τέτοια απόσταση. Αν ο Πασχαλάκης είχε σηκώσει τα χέρια, θα είχε αποκρούσει. Ένας Πασχαλάκης που με τη Βέροια, την προηγούμενη αγωνιστική, είχε δεχτεί το τρίτο γκολ από απόσταση, έξω από την περιοχή του, με σιγανό σουτ. Ένα γκολ που δεν άλλαξε τίποτα όσον αφορά το θέμα της νίκης, καθώς το ματς ήταν ήδη 2-0, αλλά σε στοιχηματικό επίπεδο μετέτρεψε το under σε over. Γεγονός που επίσης μου δίνει το δικαίωμα να το σχολιάσω. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι ο Ηρακλής αρχίζει να γίνεται η ομάδα που έχει τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών, ενώ και η Βέροια μέχρι να χάσει από τον Παναιτωλικό, είχε μετατραπεί σε Μπαρτσελόνα. Στα παιχνίδια, κατά σύμπτωση, εναντίον της Κέρκυρας και του ΠΑΣ Γιάννενα, που τους είχε και ο Ηρακλής αντιπάλους».
-Τι γίνεται τώρα, μετά από τις παρεμβάσεις σας;
«Η ενέργεια του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα να διατάξει ΕΔΕ, μαζί με όλα αυτά τα στοιχεία που υπάρχουν συν τα βίντεο, είναι αρκετά. Θα καταθέσω ως έχω δικαίωμα και υποχρέωση στον αρμόδιο προανακριτή, που είναι προανακριτής της τακτικής Δικαιοσύνης. Στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα παραλάβει τη δικογραφία και έχει αποκλειστικό δικαίωμα με αποχρώσες ενδείξεις, να διατάξει διώξεις αφού καλέσει τους πρωταγωνιστές όλων αυτών των συμπεριφορών, για να τους κάνει ερωτήσεις και να πάρει απαντήσεις».
-Από τα Γιάννενα υπάρχει μία δυσαρέσκεια για την επιμονή σας στην ομάδα, από την άποψη ότι ήσασταν και ιδιοκτήτης του ΠΑΣ Γιάννενα.
«Ο ΠΑΣ Γιάννενα που είχα εγώ, δεν είχε καμιά σκιά υποψιών. Ούτε τολμούσε κανείς να πει κάτι σχετικά. Ήμασταν η ομάδα που ενώ είχαν αποκλείσει τον Ολυμπιακό, στο Κύπελλο, σε διπλούς αγώνες, είχαμε γίνει στόχος όλων των παράνομων του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό είχαμε χάσει την άνοδο για δύο χρονιές: την πρώτη από Λεβαδειακό και Τρίπολη και τη δεύτερη από Πανθρακικό και Θρασύβουλο. Γι’ αυτό έχω έντονες υποψίες: Ο μοναδικός τρόπος για να μην ανέβει ο ΠΑΣ Γιάννενα τότε, ενώ θυμίζω ότι είχαμε αποκλείσει τον Ολυμπιακό, ήταν ο Ηλυσιακός να χάσει από τον Πανθρακικό στο τελευταίο ματς της περιόδου. Ιδιοκτήτης του Ηλυσιακού, τότε, ήταν ο Χριστοβασίλης και παρότι ήταν αξιόπιστη η ομάδα του, έβαλε εναντίον του Πανθρακικού να παίξουν παιδάκια. Αντίθετα, εναντίον του ΠΑΣ Γιάννενα κέρδισε 4-3, με έναν Τεροβίτσα που οργίασε εναντίον τού ΠΑΣ και έδωσε τρία πέναλτι κατά της τότε ομάδας μου. Με αποτέλεσμα να μην ανέβει ο ΠΑΣ αλλά ο Πανθρακικός. Αμέσως μετά εμφανίστηκε ο Χριστοβασίλης και μου είπε ότι ήθελε να αγοράσει τον ΠΑΣ Γιάννενα. Μάλιστα, είχε έρθει στο γραφείο μου ο επικεφαλής των οργανωμένων του ΠΑΣ, Χριστόδουλος Θεοδωρίκας, του οποίου την ανιψιά την είχαμε υπάλληλο και την απομακρύναμε ότι βρήκαμε τεράστιο έλλειμμα, και μου δήλωσε ότι αν δεν πουλήσω την ομάδα στον Χριστοβασίλη (που ήταν ο άνθρωπος που έκοψε την άνοδο από τον ΠΑΣ τότε!), θα έχω μεγάλο πρόβλημα».
-Πιστεύετε ότι η ΑΕΛ θα τα καταφέρει να σώσει την κατηγορία;
«Είμαι κατηγορηματικός στο ότι θα τα καταφέρουμε. Στο παιχνίδι με την Ξάνθη κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Είναι για εμάς αγώνας ποδοσφαιρικής καταξίωσης. Ο Θεός να κατέβει κάτω, ακόμη και τον Θάνο να βάλουν διαιτητή, με τα δύο ανύπαρκτα πέναλτι που έδωσε εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, η ΑΕΛ θα κερδίσει. Το παιχνίδι αυτό αν ο διαιτητής δεν παίξει 50-50 και οι συμπεριφορές των αντίπαλων ποδοσφαιριστών είναι προκλητικές χωρίς λόγο, δεν θα τελειώσει! Ξέρω τις επιπτώσεις αυτού που λέω: Αν ο διαιτητής δεν είναι καθαρός και οι παίκτες της Ξάνθης προκαλέσουν, δεν θα τελειώσει το ματς! Δεν μπορεί οι ίδιοι αντίπαλοι να παίζουν φιλικά με Κέρκυρα και Γιάννενα και εμείς να αντιμετωπίζουμε λυσσασμένες ομάδες χωρίς λόγο».
ΠΗΓΗ: SPORTDOG

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΞΑΝΘΗ:
ΚΟΥΓΙΑ, ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ,
ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ «ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ»
ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Η ανακοίνωση απάντηση της Ξάνθης ήταν λιτή ναι μεν, αλλά άμεση:
«Οι αστειότητες, γελοιότητες, μικρότητες, οι εκ του ασφαλούς «ψευτοτσαμπουκάδες» και οι απειλές δεν αγγίζουν ούτε την Ξάνθη ούτε την ιστορία της. Επίσης, δεν αντιπροσωπεύουν την ιστορική ομάδα της Λάρισας, όπως και το φίλαθλο κοινό της, που και γνώση έχει και κρίση».
Η ανακοίνωση αυτή δεν έμεινε αναπάντητη από την ΑΕΛ η οποία με την σειρά της εξέδωσε ανακοίνωση στρεφόμενη κατά του μεγαλομετόχου της Ξάνθης Χρήστου Πανόπουλου με σημείο αναφοράς εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου το έτος… 2002 και τον Καζναφέρη! (σ.σ. Απίστευτος Κούγιας ως συνήθως… πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα κι όποιον πιάσει)!
Η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν αντιλαμβάνεται τι λόγο είχε ο Πανόπουλος  να εκδώσει αυτή την ανακοίνωση όταν οι δηλώσεις του κ. Κούγια αφορούσαν μόνο την διαιτησία και όχι την ΞΑΝΘΗ εκτός εάν ο κ. Πανόπουλος μαζί με το alterego του, εντιμότατο διαιτητή του παρελθόντος, Γιώργο Κασναφέρη στις δηλώσεις του κ. Κούγια για την διαιτησία είδαν να φωτογραφίζονται και για αυτό εξέδωσαν αυτή την ανακοίνωση.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν θα επανέλθει με οποιαδήποτε ανακοίνωση – απάντηση ακόμη και αν προκληθεί και για όλα και για όλους θα μιλήσουμε μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »