*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Απριλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Άπαιχτος ο Γιώργος Χουλιάρας και σαν χορευτής, στο κινηματογραφικό πανηγύρι του Δαφνώνα...

11 Απριλίου
Άφησε την δικηγορική (συνταξιοδοτήθηκε) και το ‘ριξε στη… χορευτική ο Γιώργος Χουλιάρας (σ.σ. Μέλος του συγκροτήματος της ΦΕΞ). Στο πανηγύρι του Δαφνώνα χόρευε ασταμάτητα…
………………….
«Πρέπει στη Θράκη να δημιουργηθεί μία ομάδα. Μία ομάδα που θα την χαίρονται οι ξανθιώτες, οι Κομοτηναίοι, οι Αλεξανδρουπολίτες, μία ομάδα που θα είναι η ομάδα της περιοχής τους, που θα παίζει και στις τρεις πόλεις, που θα είναι όμως η ομάδα τους, όχι η ομάδα των 500 των 1000 ή των 3000. Αυτό πρέπει να έχουν στο μυαλό τους και να στηρίξουν όλοι οι φίλοι που αγαπάνε την Θράκη, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, μια ομάδα, το καμάρι της Θράκης…
(Από την ομιλία του Χρήστου Πανόπουλου στην εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμή του η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης)
-Τέτοια υποστήριξε κάποια στιγμή στη Θεσσαλονίκη κι ο Μπουτάρης και κόντεψαν να τον… λιντσάρουν οι ΠΑΟΚτσήδες και οι Αρειανοί!
………………….
…είναι απλά τα πράγματα. οι ομάδες έχουν έδρα... δεν είναι περιοδεύων θίασος… δεν θα ‘ναι πιο πολλά τα εισιτήρια και να ξέρεις αυτό που λες ότι ειπώθηκε τότε ,έπαιξε μεγάλο ρόλο στην συμπεριφορά των φιλάθλων. Η ομάδα είναι της πόλης άσχετα ποιος έχει τις μετοχές
(Ο ιστορικός Πρόεδρος του ΑΟΞ Θεόδωρος Κοκκάλας)
-Αν δεν κάνω λάθος, πρόκειται για την πρώτη δημόσια διαφωνία του Θόδωρου με τον Χρήστο Πανόπουλο....

Σεμνά &Ταπεινά
*Από τότε που ήταν Πρόεδρος του ΑΟΞ ο Θόδωρος Κοκκάλας, απέφευγε σαν το… λιβάνι της συνεντεύξεις.
Τρεις συνεντεύξεις να ‘χε δώσει την περίοδο 1989-1991 ο Θόδωρος, η μια ήταν στον Ιπποκράτη Γαλάτη και οι άλλες δυο στον Πάνο Παπαδόπουλο στον Life 921 fm.
……
*Με σημείο αναφοράς λοιπόν την απουσία του από την εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης προς τιμή του Χρήστου Πανόπουλου και τα σχόλια που ακούστηκαν για την απουσία του, ο Θόδωρος Κοκκάλας σχολίασε στο fbLASCIATE MI STARE IN PACE...
Παναγιωτης Παπαδοπουλος δηλαδή... απλά και Ελληνικά τι σημαίνει αυτός ο γρίφος;
Teo Kokalas Κυριολεκτικα θα πει... αφήστε με ΣΕ ΕΙΡΗΝΗ… δηλ. αφήστε με στην ησυχία μου…
Κάποια στιγμή θα σου πω μερικά πράγματα σαν Πάνο και όχι σαν δημοσιογράφο. Και όχι για την εκδήλωση φυσικά. Εγώ δεν πήγα για πραγματικούς λόγους (σ.σ. Λόγοι υγείας). Αλλά και να μην υπήρχαν μάλλον δεν θα πήγαινα. Όχι ασφαλώς για τον Χρήστο… αλλά παπάδες στρατηγοί και όλοι οι λιγούρηδες δεν έχουν καμιά σχέση με μένα.
……
*Η γλώσσα… κόκαλα δεν έχει και… κόκαλα τσακίζει!
Ο Ταξίαρχος της 25ης Τ.Θ.Τ. Αστέριος Σαμαράς
στο Γηροκομείο Ξάνθης
Επίσκεψη για ευχές και δώρα πραγματοποίησε στο Γηροκομείο Ξάνθης χθες ο Ταξίαρχος της 25ης Τ.Θ.Τ. Αστέριος Σαμαράς με την υπασπίστριά του Δέσποινα Νταβουλτζοπούλου. Χαρακτηριστική και η φωτογραφία που φιλοξενώ στη στήλη.

Αιωρούμενη, επί έξι μήνες, η δικογραφία
της υπόθεσης «Πυθία» κατά Κ. Καραμανλή
Αιωρούμενη ανάμεσα στην Ευελπίδων και το Εφετείο παραμένει επί έξι μήνες η δικογραφία για μία από τις πλέον σημαντικές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη τα τελευταία χρόνια: Η υπόθεση των υποκλοπών του 2004 και του σχεδίου εξόντωσης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή το 2008 αναζητά από τον περασμένο Οκτώβριο δικαστικό Συμβούλιο να την κρίνει.
Η ογκώδης δικογραφία που αφορά κυρίως το αποκαλούμενο «σχέδιο Πυθία» παραμένει προς το παρόν χωρίς κρίση καθώς «πηγαινοέρχεται» από την Ευελπίδων στο Εφετείο με το ερώτημα «ποιο Συμβούλιο είναι αρμόδιο να την κρίνει».
Για την υπόθεση ,που έχει τρία σκέλη, υπέβαλε πρόταση τον περασμένο Οκτώβριο η Εισαγγελέας Μαρία-Σοφία Βαϊτση η οποία ζήτησε την παραπομπή τεσσάρων κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων και ενός Αμερικανού υπηκόου , πρώην στελέχους μυστικών υπηρεσιών για αδικήματα που αφορούν κατασκοπεία μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών «που αφορούσαν τα συμφέροντα του κράτους» το διάστημα 2004-2005. Έκρινε επίσης ότι πρέπει να δικαστούν δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας με ηθικό αυτουργό στην πράξη τους τον πρώην υπουργό Μιχάλη Καρχιμάκη.

Ένωση Κεντρώων: «Ο Αλ. Τσίπρας θέλει να γαντζωθεί
στην εξουσία, δεν έχει όμως απορρίψει τις εκλογές»
«Στο μυαλό του κ. Τσίπρα συνυπάρχουν δυο αντικρουόμενα πράγματα. Θέλει να γαντζωθεί στην εξουσία, δεν έχει όμως ακόμη απορρίψει την διεξαγωγή εκλογών αμέσως» υποστηρίζει αναφερόμενη στην αξιολόγηση η Ένωση Κεντρώων.
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων δηλώνει ότι «η κυβέρνηση διαφημίζει και θριαμβολογεί ότι έκλεισε η συμφωνία για την 2η αξιολόγηση, την οποία όμως σύγχρονα τορπιλίζει, λέγοντας ότι πρέπει πρώτα να "κουρευτεί" το χρέος. Όμως οι δανειστές έχουν καταστήσει σαφές ότι για το χρέος θα συζητήσουν μετά το 2018 και εφόσον ικανοποιηθούν όλοι οι στόχοι».
....


Σύλληψη 36χρονου Ιρακινού στους Κήπους διωκόμενου με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για αρπαγή ανηλίκων
Συνελήφθη την Τρίτη (11-4-2017) τις πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 36χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και αρπαγή ανηλίκων.  
Συγκεκριμένα, ο 36χρονος, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με σουηδικές πινακίδες κυκλοφορίας, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη Χώρα μας. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις αρχές της Σουηδίας, για αρπαγή ανηλίκων από γονέα.
Από την έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίσθηκαν επιμελώς κρυμμένα κάτω από κλινοσκεπάσματα και ρούχα, τα τρία ανήλικα τέκνα του. Πρόκειται για υπηκόους Σουηδίας, ηλικίας 3, 7 και 9 ετών (δύο κορίτσια και ένα αγόρι), τα οποία όπως προέκυψε αναζητούνται από τις αρχές της Σουηδίας και η εξαφάνιση τους σχετίζεται με το παραπάνω Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης. 
Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο διαβατήρια των σουηδικών αρχών, τα οποία εντοπίσθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και ανήκουν σε άλλα άτομα. 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.
Συνελήφθησαν 39χρονος και 36χρονη στη Δράμα για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθησαν την Δευτέρα (10-4-2017), στη Δράμα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ένας 39χρονος και μία 36χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών. 
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την Δευτέρα το μεσημέρι, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, συνέλαβαν τον 36χρονο, διότι κατείχε στην οικία του ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 9,3 γραμμαρίων και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένη με καπνό, βάρους 6,8 γραμμαρίων
Στη δεύτερη περίπτωση, την Δευτέρα το απόγευμα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο 51χρονος, διότι κατείχε τέσσερα (4) ναρκωτικά δισκία.
Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών και τα ναρκωτικά δισκία.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.
Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός στην παλαιά Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Καβάλας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 7 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη την Δευτέρα (10-4-2017) το απόγευμα, στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Νέας Περάμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 56χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. Έξι (6) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) υπήκοος Ινδίας.
Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 56χρονο, διότι, όπως προέκυψε, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προωθούσε, παράνομα στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.
Συνελήφθη 27χρονος στην Αλεξανδρούπολη για πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο χωρίς άδεια
Συνελήφθη, την Δευτέρα 10-4-2017 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 27χρονος ημεδαπός, διότι ασκούσε πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση φρούτα εποχής, στερούμενος της απαιτούμενης άδειας. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω φρούτα, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.
46χρονος και 45χρονη έκλεψαν από ξενοδοχείο στη Θάσο μια τηλεόραση και το κλειδί του δωματίου
Συνελήφθησαν την 10-4-2017 το μεσημέρι, στην Κεραμωτή Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου με τη συνδρομή λιμενικών υπαλλήλων του Λιμενικού Σταθμού Κεραμωτής, δύο (2) ημεδαποί, ένας 46χρονος και μία 45χρονη, διότι, λίγες ώρες νωρίτερα, αφαίρεσαν από το δωμάτιο ξενοδοχείου στη Θάσο, στο οποίο διέμειναν, μία (1) τηλεόραση και το κλειδί του δωματίου. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »