*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Απριλίου

“Βούλιαξε» η Ξάνθη στην Περιφορά των Επιταφίων την Μεγάλη Παρασκευή-Τρομερή κοσμοσυρροή (φώτο).

15 Απριλίου






 *Ο μοναδικός Μάκης Τοπαλίδης και φέτος στόλισε και  μετέφερε με άλλους πιστούς τον επιτάφιο της Εκκλησίας του στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης, όπως κάθε χρόνο. 


«Βούλιαξε» η Ξάνθη στην Περιφορά των Επιταφίων όλων των ενοριών της Μητρόπολης που κατέληξαν στην Κεντρική Πλατεία το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.
Στις 9.05 το βράδυ όλες οι ενορίες ξεκίνησαν την περιφορά και άρχισαν να φτάνουν στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.
Στις 9.30 έφτασε στην Πλατεία ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ναού του Τιμίου Προδρόμου  και λίγο πριν τις 10 ξεκίνησε ο Επιτάφιος του Καθεδρικού Ναού της Του Θεού Σοφίας, μόλις ολοκληρώθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου και τα Εγκώμια, στην οποία χοροστάτησε ο  Μητροπολίτης Ξάνθης.
Νύχτα Πένθους, ευλάβειας, κατάνυξης και περισυλλογής. 
Απευθυνόμενος προς τους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης ο Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε για το νόημα των Παθών και του Θείου Δράματος.
Τον κεντρικό επιτάφιο και την Ακολουθία συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπένης, ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Πετρόπουλος, το μέλος του Πολιτικού συμβουλίου των ΑΝΕΛ Χρύσα Ούτση,  εκπρόσωποι αρχών και φορέων. 
*Οι φωτογραφίες μιλάνε μόνες τους.  









Share this

Related Posts

Previous
Next Post »